Cebrail Karayel gundemi allak bullak etti. Bugsaş’ta severek izlediğimiz daha sonra kaybolan, birden Şanlıurfaspor’da ortaya cıkan ve oradan da tesaudufu bir şekilde Ankaragucu’ne transfer olan Cebrail Karayel bile eminim ki bu yaşananlara inanamıyordur. Cebrail hayatında bırak Super Ligi, 1.Lig’de bile mac oynanamış genc bir kardeşimiz. Kendisini de sahada izlediğimin haricinde hic tanımam. Ancak Ankaragucu’ndeki 3 maclık performansını beğenmiştim. Hatta Başakşehir macında cezalı duruma duşunce kendi kendime “Ulan adam 5 aydır yok, hic umursamadık. Ama cezalı duruma duştu keşke cezalı olmasaydı da sahada olsaydı” diye duşundum. Gercekten de oynasa Visca’ya o gun nefes aldırmayabilirdi. Cebrail yokluktan Rizespor macında ilk 11 başlayan bir oyuncu o macta cezalı Kitsiou’nun yerine sağ bek olarak ilk 11”de başladı. Takım kotu gorunduğu icin o da macın ilk yarısında kotu gorundu. Daha sonra oyuncu değişimlerinin ardından sol beke gecti. Bu arada takımda vites yukseltince Cebrail’de iyi oynamaya başladı ve sempati topladı. O mactan sonra oynadığı Sivasspor ve Goztepe maclarında hic sırıtmadı. Ozellikle cok konuşulan Goztepe macında cok guzel bir performans gosterdi. Diyebilirim ki Bursaspor-Goztepe macında en iyi oynayan bir Bursasporlu oyuncuyu secin, Cebrail, Goztepe-Ankaragucu macında ondan daha istekli, arzulu ve dinamik bir mac cıkardı. Calışkan bir oyunu goruntusu veriyor. En onemlisi de Ankaragucu tribunlerinden cıkan bir Ankaraguclu. Bu bile onu sevmemiz icin yeterli. Yani kısaca Ankaragucu icin tekmeye kafa sokacak bir isim. Bizler uzun zaman sonra boyle umut vaad eden biri isim bulduk diye mutlu olurken, Goztepe macındaki o talihsiz olay oldu. Kullanılan frikikte top Cebrail’in sol koluna carptı ve penaltı oldu. Pozisyonu incelediğimizde şut cekildikten sonra, resimde de gorulduğu gibi Cebrail iki kolunu birden bir reflkeksle yanlara acıyor. Bu detay gercekten cok onemli. Eğer ki Cebrail sadece penaltı yaptığı sol kolunu yana acsaydı o zaman “kasıt vardı” veya “bir kotu niyet sezdim” derdim. Bunu da acıkca soylerdim. Ama aşağıdaki resme bakın; Cebrail 2 kolunu birden 2 yana doğru acıyor. Yani kontrolsuz bir refleks gosteriyor. Belki de yanından Goztepeli oyuncu ayrıldığı anda onu temasla kontrol edebileceğini duşundu ve kolunu actı. O yuzden benim Cebrail’den asla bir şuphem yok. Tam aksine Cebrail’e guveniyorum. Mustafa Kaplan nasıl yabancıları parlattıysa Cebrail Karayel’i de yeni sezonda parlatacaktır. Yeni sezonun ilk transferi Cebrail’dir. Keşke takım biraz rahat maclara cıkabilseydi. Furkan’ı, Yiğit’i, Kaan’ı, Enver’i, Mahmut’u da izleme şansı bulabilseydik. Ama Mustafa Kaplan’ın elinde hepsi zamanla pişip guclenecek ve kıvama gelecektir. Şunu da burada ifade etmeden gecersem bu da bana yakışmaz. Ankaragucu’nun sezon başından bu yana sol beki Tiago Pinto’ydu. Ancak odemelerini alamayan Pinto takımdan ayrıldı. Eğer ki yonetimsel zaaflar yaşanmasa ve Pinto takımda kalabilseydi Goztepe macında Pinto oynayacak ve bu sıkıntı da yaşanmayacaktı. Ancak Pinto’nun yokluğunda Cebrail “Mecburiyetten” bu mevkii de oynadı. Yani bu seviyelerdeki yonetimsel kararlara dikkat etmek lazım. Cunku sonucu her yeri etkiliyebiliyor. Cebrail seneye oynar, ama yeri sol bek değil. Sezonu kurtaramaz. Cebrail var diye transfer yapmamayı filan kimse duşunmesin. O yuzden Ankaragucu’nun yeni sezonda ya Pinto’yu takıma dondurmesi gerekir, ya da daha iyi bir sol bek bulması gerekir. BURSASPOR İCİN COK UZGUNUZ Gelelim Bursaspor’a. Elbette bizim uzuntumuz hic bir Bursasporlu kadar olamaz. Ateş duştuğu yeri yakar. Ama bizlerde en az onlar kadar Bursaspor’un duşmesine uzulduk. Dostluktan filan ote aramızda kardeşlik bağı var. Ben bu sezon Bursa’daki maca da gittim, buradaki macta da yaşananları gozlerimle gordum. Boyle bir sevgi futbol dunyasında asla yok. Zaten Ankaragucu’de takım halinde onuruyla şerefiyle İzmir’de cıktı ve topunu oynadı. Uğur Engin birisine demiş ya; “Ankaragucu cıkıp futbolunu oynayacak. Benim olduğum yerde boyle bir şey olmaz”. Ankaragucu; Uğur Engin icin İzmir’de adam gibi top oynamadı. Ankaragucu kendi şanı, şerefi, arması icin cıktı topunu oynadı ve Goztepeliler dahil tum futbol kamuoyunun takdirini kazandı. Dun akşam Olay tv’deki bir programda Beytullah Saat isimli bir gazeteci arkadaşımız da zaten şunu demiş; “Ankaragucu, Bursaspor’un Goztepe’yle oynadığı mactan daha iyi futbol oynadı. Elinden ne geliyorsa yaptı”. Evet tam da işte boyle. Araya nifak sokmak isteyneler boyle donemde ortaya guzel cıkarlar. Ama aklın yolu bir. Maalesef Bursaspor kendi başkan ve yonetimlerinin yanlış yonetim anlayışları nedeniyle kume duşmuştur. Butun sezonun hatta son 3 yılın vebalini bir genc cocuğa cıkarmak haksızlık olur. Tabii kimseye akıl vermek haddimiz değil. Ama Bursaspor’un once yonetimini değiştirip, sonra eldeki karakterli oyuncuları tutup, iyi bir santrfor alıp yoluna devam etmesi lazım. Borc filan korkutmasın. Ankaragucu sıfırdan buraya geldiyse Bursaspor’da yeniden Super Lige doner. Bursaspor ismi bile daha lig başlamadan her macta 1 puan yazarsanız 34 puandır. Gerisini de taraftar ve oyuncular halleder. Ankaragucluler olarak bir sezon ligde Bursaspor’un olmamasının eksikliğini hissedeceğiz. Ama onumuzdeki sezon Bursaspor’u yeniden Super Lige bekliyoruz. ORHAN SAL Sporanki
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Orhan sal yazdı: Cebrail karayel