Teknik Direktorumuz Christoph Daum Ozluce Tesisleri'nde duzenlenen basın toplantısında takımın son durumu hakkında ve gundeme ilişkin değerlendirmeler Doğum gunu nedeniyle kendisini arayan ve hediyeler gonderen herkese teşekkur ederek sozlerine başlayan Teknik Direktorumuz Christoph Daum, "Oncelikle doğum gunumde almış olduğum hediyelerden ve telefonlardan, maillerden dolayı herkese cok teşekkur ediyorum. Tanımadığım insanlar bile beni aradı ve benim doğum gunumu kutladılar. Bursasporlu oldukları icin o gunu de benimle birlikte kutladılar. En guzel hediyemiz onumuzdeki Konyaspor macının 3 puanla sonuclanması. 3 puanı alarak hedefimize gitmek istiyoruz. Gecmiş musabakamızda 90 dakika dengeli bir oyundu. Son anlarda macı kopardık. Son nuansları yapabilmek bizim icin cok onemli. Benim tahminim bizim takımımız musabakadan musabakaya uzerine koyarak gidiyor. Takımımız musabakanın sonlarına doğru, o macı koparacak gucte olduğunu da goruyoruz. Galip geldikce guven de artıyor. Buna bakarak da gercekten cok zor olan bir deplasman olan Konya'ya gidiyoruz. “Cok Puan Farkı Yok” "Bizim takımımız arzulu, istekli ve oğrenmeye cok ac" diyen Daum, "Puan cetveline baktığımız zaman ne kadar sıkışık bir lig olduğu gorunuyor. Ust sıralar ile alt sıralar arasında cok fazla puan farkı yok. Biz de yavaş yavaş yolumuza devam etmek istiyoruz. En onemlisi lig bitiminde hangi sırada olduğunuz. Onemli olan yukarıdaki takımlarla aramızdaki puan farkının fazla olmaması gerekiyor" diye konuştu. “Calışmalarımı İyi Gidiyor” Bir gazetecinin, "60 yıllık omrunuzde bir cok kariyeriniz var. Bundan sonra hedefiniz nedir?" sorusunu yanıtlayan Daum şoyle konuştu: "Benim icin en buyuğu Bursaspor ile bir daha şampiyonluk tatmak. İstanbul takımlarında bunu yaşadım. Bursaspor'a bunu ikinci kez yaşatmak benim icin gercekten odenmeyecek bir şey olur. İnanılmaz bir şey olur. Bunu gercekten isterdim. Tabii zor bir iş. Kimseye bu konuda soz veremem. Yalnız calışmalarımız iyi gidiyor ve iyi bir yoldayız. Bunu soylemek isterim." “Gorevimiz Cok Calışmak” "Takımın attığı goller ele alındığında aşağılarda yer arıyor ve gol atmakta zorlanıyor. Gol yollarındaki sıkıntı icin nasıl bir cozum ureteceksiniz?" sorusuna Daum, "Takımımız gercekten sonuna kadar golu kovaladı. Daha once de gol pozisyonlarına girdik, fakat değerlendiremedik. Bu yonde daha iyi olmamız gerekiyor. Bizim gorevimiz golleri atacak futbolcuları bu yonde destek vermek ve daha iyi calıştırmak. Duran toplar da bizim icin onemli. O yonden de daha iyi olmamız gerekiyor. Musabakayı kazanmamız icin gercekten cok calışmamız gerekiyor. Futbolcularımı destekliyorum ve onları kesinlikle calıştırıyorum. Ne olursa olsun onemli olan gol pozisyonuna girmek. Uluslararası istatistiklere baktığınız zaman bir golu atmak icin 3-4 gol pozisyonuna ihtiyacınız var. Bunları calışıyoruz ama musabakayla idman arasında cok fark var. Ama gittikce defansifle ofansif arasındaki dengeyi daha iyi kurmaya başladık" cevabını verdi. “Benim İcin Performans Cok Onemli” "Sestak ve Pinto kadroya giremiyor. Bu futbolcular gozden cıkarıldı mı?" şeklindeki soruya Teknik Direktorumuz Christoph Daum, "6 futbolcu hakkımız var. Oynayan 6 yabancı futbolcumuzun performansı şu an iyi. Benim icin performans cok onemli. Pinto ve Sestak'a tamamen destek vereceğiz ve calıştıracağız. En kısa surede kadroda olmaları icin ellerinden geleni yapmak zorundalar. Biz de onlara destek veriyoruz. Devre arasında futbolcu gonderme gibi bir duşuncemiz soz konusu değil. Bakarsınız 10 tane yabancı futbolcu kadronuzda bulundurabilirsiniz. Tum futbolcularımızla oturup durum değerlendirmesi yapacağız. Saygı cercevesinde olacak. Hicbir futbolcumuzu gondermeyeceğiz. Ne yapacağımıza futbolcularımızla birlikte karar vereceğiz. Sestak ve Pinto da bu durumdan hoşnut değiller. Yalnız yabancı futbolcularımız değil Turk futbolcularımızın da cok istekleri oluyor" yanıtını verdi. “Kazım Takıma Katkıda Bulunuyor” Başarılı oyuncumuz Colin Kazım ile ilgili yoneltilen soruya ise Daum, "Kazım takıma katkıda bulunuyor. Kendisini gosteren, sahada belirtilen alan icerisinde baskı yapabilen bir futbolcu. Takıma bir hava getirdi. Zor durumlarda arkadaşlarına destek veriyor. İdmanlarda bazen oyle goller atıyor ki, bunları musabakalarda da gormek istiyoruz. Boyle bir futbolcuya sahip olmak guzel bir şey. Onumuzdeki haftalarda daha da on plana cıkacaktır" dedi. Bursaspor.org.tr
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Daum: 'Calışmalarımız İyi Gidiyor'