Attığı gollerle Ankaragucu'nun zirve yarışındaki en buyuk payın sahibi olan Mehmet Umut Nayır, "Takımın hak ettiği yere gelmesi ve hukuk eğitimimi tamamlamak en buyuk arzum" dedi Ankaragucu'nun yıldız futbolcusu Mehmet Umut Nayır, attığı goller ve hedeflerine ulaşmak icin verdiği mucadeleyle goz kamaştırıyor. Spor Toto 2. Kırmızı Grup'ta Altınordu macı galibiyetiyle liderliğe oturan sarılacivertli takımın başarılı futbolcusu, 14 golun 6'sına imza atarak taraftarın adeta sevgilisi oldu. Rakip kalecilerin korkulu ruyası haline gelen 20 yaşındaki golcu futbolcu bir taraftan da Ankara Universitesi Hukuk Fakultesi'nde surdurduğu eğim hayatıyla ornek oluyor. Futbola akranlarından cok gec başlayan Mehmet Umut Nayır, SABAH Ankara'ya hedeflerini ve hayallerini anlattı. İşte futbol otoritelerinin, "Geleceğin Hakan Şukur'u" olarak nitelediği "umutlarının efendisi"nin anlattıkları: Futbola ilk adımı attı "Futbola hem gec hem de tesadufen başladım. 16 yaşımda arkadaşlarım İstanbul amator kume takımlarından Albayrakspor'un secmelerine gitmişti. Ben onları izleyecektim. Hoca, 'Sen futbol oynamak istemez misin?' dedi. İşte bu soruyla futbola başladım. Daha sonra universiteyi kazanınca Ankara'ya geldim. Futbol kariyeri Genc yetenek futbola 2008 yılında Albayrakspor'da lisansiyer olarak başladı. İki yıl bu takımın formasını giydikten sonra Ankara Universitesi Hukuk Fakultesi'ni kazanınca Başkent'in yolunu tutu. 2011'de Ankaragucu'nde amator futbolcu olarak futbol hayatını surdurdu. 2012'de profesyonel mukaveleye imza attı. Milli hayal "Ankaragucu ve okulumdan sonra en buyuk hedefim milli formayı giymek. Bunu mutlaka başaracağım. Ay-yıldızlı formayı sırtıma gecirdiğim gun, dunyanın en mutlu insanı ben olacağım. İnsanın istedikten sonra azimle calıştıktan sonra başaramayacağı hicbir şeyinin olmayacağını cok iyi biliyorum." 'İyi ornek olacağım' futbolunun cok onemli bir kulubunun formasını giymek cok buyuk bir şans. Her futbolcuya nasip olmaz. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek icin cok calışıyorum. Benim hayatımda şu an sadece Ankaragucu ve okulum var. Ankaragucu'nu hak ettiği yere dondurmek icin cok buyuk bir mucadele veriliyor. Bu bilincle tum arkadaşlarımızla cok calışıyoruz. Oncelikli hedefimiz bir an once PTT 1. Lig'e donmek. Benim gol atmamdan daha cok Ankaragucu'nun şampiyon olması onemli. Okulla futbolu bir arada yuruterek iyi bir ornek olmayı hedefliyorum. Ankaragucu taraftarını mutlu etmek ve mezun olmak icin her turlu fedakarlığı yapacağım." Sporanki.com __________________