Gerci başlık, tarihi bir filmin adı gibi oldu ama, yazımı okuyunca karakterleri siz de yerli yerine oturtacaksınız. Dortmund ve E.Frankfurt maclarındaki kotu futbol, Bursasporlu futbolcuları cok etkilemiş olacak ki, Roma onunde adeta canlarını dişlerine takıp oynadılar. Yeşil-beyazlılar, İtalya'daki macta sergiledikleri oyunla 10 gun sonraki ilk UEFA sınavı oncesi umut verdi. Totti'li, Osvaldo'lu as kadroyla oynayan AS Roma karşısında, takım oyunu, pas kanallarının iyi kurulması, hatlar arası yardımlaşma ilk kez bu kadar goze hoş gorundu. Mac, hakemin uydurduğu penaltıyla 1-1 berabere bittiyse de, yeşil-beyazlılar, bu kez 1'lik beraberlik mesajı vererek, kampın sonunda yureklere su serptiler. Eksiklerimiz yok mu? Coook!.. Ama 4'luk 5'lik maclar ve futbol anlamındaki hezimetler kulaklara iyi kupe olmuş olacak ki, gurbetteki son provada futbolcular, Bursaspor'da oynadıklarını hatırladılar. Demek ki, biraz isteyince ve konsantre olunca, pozitif işler oluyormuş. CİVELLİ-İBRAHİM OYNAR Şimdi sahaya bakalım: Civelli ile Serdar değil, İbrahim oynar... Bu net olarak ortaya cıktı. Şamil, bu calışkan goruntusuyle Belluschi'nin ekurisi olma yolunda en guclu aday pozisyonunda... Cunku; Yasin Pehlivan'ın hazır olmadığı belli... Musa 3 mac Avrupa'da cezalı... Murat saman alevi gibi... Bu arada solda Ozan İpek'in bir an once iyileşmesi en buyuk dileğimiz. 'NERON' SESTAK VE ENES Ama bu mactaki en onemli kazanclarımızdan ikisi de Sestak ve Enes Unal oldu. Forvette Pinto'nun yerine Hikmet Karaman'ın gorev verdiği Slovak krampon, oyle bir hırslı oynadı ve oyle bir calıştı ki, adeta "ben bu formayı kapacağım" mesajını verdi. Hatta, Sestak, az daha Neron gibi Roma'yı yakan isim olacaktı! Sağdan Enes Unal'ın kestiği nefis ortaya on direkten vurduğu klas kafayla, guzel futbolunu da taclandırdı Sestak... Şimdi Pinto duşunsun! (Şilili, umarım Brutus psikolojisinden kurtulmuştur.) 16'lık gozbebeğimiz Enes de 6 maclık hazırlık macları serisini 2 gol ve 1 asistle başarıyla tamamladı. Genc pivot santrfor, santrfor rotasyonunda 3 isim arasına gireceğini ve bu sezon ligde de giderek daha fazla sure almayı hak ettiğini cumle aleme gosterdi. Oyle ki, Enes Avusturya kampındaki, sanki 40 yıldır A takımda oynuyormuş gibi uretken ve soğukkanlıydı. Avrupa maclarında yabancı sınırlaması yok ama, lig icin kaliteli bir yerli golcu alınması gerektiği goruşumu tekrarlıyorum. Artık onumuzde sadece 10 gun kaldı UEFA'da deplasmanda oynayacağımız ilk maca... YERLİ ROTASYONU VE KULUBE Hurşut Meric de gelirse, kanatlardaki rotasyon cok daha guclenecek. Zira bu sezon yedek kulubesini derinleştirebilmek icin yerli isimlerin her an oynayabilecek kalitede olması gerekiyor. Orneğin; ofansif dortlude; Hurşut, Batalla, Ozan ve forvet olsa, kulubede Tuncay, Ferhat ve Enes hazır kıta bekleyecek. Serdar, Yasin, Murat, Musa, Okan da ha keza... Başkan Erkan Korustan ile 2. Başkan Rıdvan Şen, İcra Kurulu Uyesi Serkan Sabuncuoğlu, Sportif Koordinator Barış Guclu ve yonetimin transfer icin gece gunduz calıştığını cok iyi biliyorum. Kamptaki 7. gunlerinde 2. maclarına cıkan kaleci Frey ve Civelli, takıma cok iyi surede uyum sağlayacaklarını Roma onundeki etkili futbollarıyla gosterdiler. İddia ediyorum, 1,95'lik kule Renato Civelli, bu sezon en az 5 gole imza atar. Fransız Frey de ligin en az gol yiyen kalecileri arasına girer. Taye Taiwo'nun biraz daha zamanı ihtiyacı olduğu gorunuyor. Ancak Nijerya Timsahı, tam hazır olunca uzaktan fuzeleriyle Bursaspor'un ofansif gucune guc katar. SEZAR'IN HAKKI SEZAR'A Roma macında dikkatimi ceken tek şey; Batalla ve Belluschi'nin biraz yorgunluktan olsa gerek, ayaklarında pranga var gibi oynadılar. Fakat Sezar'ın hakkı Sezar'a (Roma macıyla oynayınca benzetmeler de Roma devrinden) Pablo, Sestak'ın golunun başlangıcında Enes'i sağdan kacıran isim olarak da yine sahne aldı. Fakat şundan cok eminim; Batalla, her onemli macta o muthiş konsantrasyonuyla yine şapkadan tavşanları cıkarmaya devam eder. Mac sırasında twitterda gorduğum, Teksaslı dostların "Neron Roma'yı yakar, biz Avrupa'ya yakarız" mesajı da cok anlamlıydı. 50. YIL FORMASI GELİYOR Bu arada cuma gecesi yeni formaların tanıtımının mini bir defileyle yapılacağını ve o gece merakla beklenen resmi 50. yıl formasının da gorucuye cıkacağını duydum. Ben de merakla yeşil-beyazlı takımın yeni dizayn edilmiş formalarını ve tabii ki 50. yıla ozel tasarlanmış formayı buyuk bir heyecanla ve merakla bekliyorum. ŞEHRİNİ SAVUN ARKADAŞ 6222'nin uygulandığı pilot bolge(!) Bursa'da torpile carpan taraftarlarımıza destek icin "Şehrini savun arkadaş" sloganıyla pazar gunu 16.16'da Adliye onunde toplanarak, demokratik hakkını ironik bir protestoyla kullanan Bursaspor sevdalılarına da 'selam olsun' diyorum. 7 Mayıs sonrası o gunku gazetemizden Ozge Yetişmişoğlu ve Tarık Capcı ile birlikte yazılarımızla yanlarında olduğumuzu ortaya koyan bizler, bugun yine aynı yerdeyiz. Unutmayın ki; Elbet bir gun guler, şehrine ihanet etmeyenler! Oyleyse; Ne mutlu Bursasporluyum diyene... Serkan Yetişmişoğlu/Bursadabugun