MKE Ankaragucu Kulubu Başkanı Mehmet Yiğiner, 4-5 oyuncuyu kadrolarına katabileceklerini acıkladı. MKE Ankaragucu Kulubu Başkanı Mehmet Yiğiner, eskiden kalan futbolcu alacaklarının odendiğini ve odemelerin devam ettiğini belirterek, "Gerek Klukowski, gerekse Sestak'ın borclarını odedik. Klukowski'nin alacaklarının da tamamını odedik." dedi. Başkan Yiğiner, ligde yeni sezon icin yapılan calışmalar, sezon icinde yaşadıkları ve geleceği ilişkin goruşlerini AA muhabirine anlattı. Gecmişten gelen borcların bulunduğunu hatırlatan Yiğiner, "Birkac hafta once ortaya bir laf attılar. Gokcekler doneminden kalan 'Michael Klukowski'nin borcu odenmiyor. 6 puan silme cezası gelecek' şeklinde. Tamam biz 2-3 taksidini atladık ama bu carkı da dondurmemiz lazımdı. Buradan takım uzerinde olumsuz bir hava oluşturmaya calıştılar. Bunlarla ilgili bir problem yaşamayacağımızı soylemiştik. O sıkıntıları atlattık. Gerek Klukowski, gerekse Sestak'ın borclarını odedik. Klukowski'nin alacaklarının da tamamını odedik. Bazı kesimler devamlı boyle kaos ortamı oluşturmak, bir kriz ortamı cıkartmak icin mucadele ediyor. Onlar da zaten belli, gun yuzune cıktı." değerlendirmesinde bulundu. Kendilerinin kulubu yaşatmak ve kurumsal yapıyı oturtmak icin mucadele ettiğini belirten Yiğiner, "Ankara Buyukşehir Belediyesinin desteğiyle birlikte zannedersem yeni sezon bizim icin daha kolay olacak. Oyle gozukuyor. Takımın omurgası duruyor. Bunlara takviye yapıp, yeni sezona girmek gerekiyor." ifadelerini kullandı. Kaleci Altay Bayındır icin resmi bir teklif yok Kulup başkanı Yiğiner, kaleci Altay Bayındır konusunda kendilerine resmi bir teklif gelmediğini soyledi. Altay Bayındır konusunda menajerlerin devrede olduğunu anlatan Yiğiner, şoyle devam etti: "Menajerler bir pazarlık ortamı sağlamaya calışıyor. Kulup başkanları ve yoneticileriyle ne ben ne de arkadaşlarımız goruşme yaptı. Haddimizi bilerek, ayağımızı yorganımıza gore uzatarak başarı elde edecek bir kadro oluşturup, yolumuza devam etmek durumundayız. Her turlu teklife acığız." "Turkiye'de bir orneği yoktur" Mehmet Yiğiner, geride kalan sezona ilişkin "Bana gore bu kadar kaos ortamı, bu kadar sıkıntı, gecmişten gelen borca gore cok başarılı bir sezon gecirdiğimizi duşunuyorum." dedi. Ligde 20. haftadan sonra devre arası transferlerini sahaya surebildiklerini dile getiren Yiğiner, şunları kaydetti: "Hic kamp gormediler ama aşı tuttu. 12 futbolcuyla yollarımızı ayırdık ve 12 yeni oyuncuyla anlaştık. Turkiye'de bir orneği yoktur. İlk sene olmasına rağmen ligi 13. sırada tamamladık. Bana gore bu kadar kaos ortamı, bu kadar sıkıntı, gecmişten gelen borca gore cok başarılı bir sezon gecirdiğimizi duşunuyorum. Bizim hedefimiz Ankaragucu'nu Super Lig'e cıkarmaktı. Bunu başardık. Bundan sonraki surecte Ankaragucu'nu ligde ust sıralara cıkarmak. Mansur Yavaş başkanımız secimler oncesinde 'Ankaragucu'nu Şampiyonlar Ligi'nde oynatacağız ve oyle bir kadro kuracağız.' demişti. Şu an herhalde tek değiliz. Ciddi destek alacağımızı duşunuyorum. Bu destek ve diğer sponsorların desteğiyle onumuzdeki sezona daha guclu bir kadroyla girmeyi duşunuyoruz." Transferler Başkan Mehmet Yiğiner, transferler konusunda teknik direktor Mustafa Kaplan ile surekli goruştuklerini ve mali yapıya uygun futbolcuları araştırdıklarını ifade etti. Takım olarak yeni sezonda 4-5 oyuncuyu kadrolarına katabileceklerini aktaran Yiğiner, "Mustafa Kaplan ile transferler konusunda surekli goruşuyoruz. Bunlar uzerinde calışıyoruz. Yurt dışında guvendiğimiz, tanıdığımız menajerler ve arkadaşlarımız var. Onlara, 'Maliyeti ucuz, serbest futbolculardan bize gonderin. Biz eleme yapalım.' dedik. Mustafa hocanın listesini de aldık. Onun uzerinde de calışıyoruz." şeklinde konuştu. Transferde mali yapının cok onemli olduğuna vurgu yapan MKE Ankaragucu Kulubu Başkanı Yiğiner, "Mutevazı ve yarışmacı bir kadro olacak. Eksiklerimizi biliyoruz. Ligin ikinci yarısında oynadığımız futbol, otoriteler tarafından takdirle karşılandı. Hakem hataları olmasa biz cok rahat Avrupa kupalarına giderdik. Lige renk kattığımızı duşunuyorum. Ankaragucu buyuyerek devam etmeli. Kadroyu takviye edeceğiz. Mali yapıya gore de futbolcu sayısını belirleyeceğiz." diyerek sozlerini tamamladı. Kaynak: AA