Mehmet Yiğiner: "Ankaragucu duşmeye oynamaz, ilk 10 icerisinde olur"
Futbol0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Mehmet Yiğiner: "Ankaragucu duşmeye oynamaz, ilk 10 icerisinde olur"
-
05-10-2019, 02:41:43Mehmet Yiğiner: "Ankaragucu duşmeye oynamaz, ilk 10 icerisinde olur" MKE Ankaragucu Kulubu Başkanı Mehmet Yiğiner, sarı-lacivertli ekibin yeni sezonda kume duşme hattında değil, ilk 10 icinde yer alacağını kaydetti. Başkan Mehmet Yiğiner, AA muhabirine yaptığı acıklamada, transfer tahtasını acmak icin Turkiye Bankalar Birliğinden gelecek haberi beklediklerini dile getirerek, "Eğer transfer yasağı konusunu cozebilirsek, ben umut ediyorum ki bu takım belirlediğimiz futbolcularla ilk 10 icinde olur. Hedef bu olur. Ankaragucu duşmeye oynamaz, ilk 10 icerisinde olur. En kotu ilk 10 icinde oluruz. İnşallah ulkemiz ve Ankaragucu'muz icin hayırlısı olur." dedi. Futbolcuların buyuk bir bolumunu kadroda tuttuklarını anlatan Yiğiner, "Takımımızın yuzde doksanlık kısmı duruyor. Tabii noksan olan noktalarımız var. Nereden baksanız 4-5 takviye lazım. Transfer yasağını kaldırıp, en az 6-7 takviye yapmak istiyoruz. Yedek kulubemizin zengin olması lazım." ifadelerini kullandı. Transfer tahtasının acılmasının, Turkiye Bankalar Birliği ile yapılacak goruşmelere bağlı olduğunu yineleyen Yiğiner, "Turkiye Bankalar Birliğinin Ziraat Bankası aracılığıyla bir yapılandırma sureci var. Bizim beklentimiz, diğer kuluplere yapıldığı gibi Ankaragucu'nun yapılandırmasının da bir an once gercekleştirilmesi. Eğer yapılandırmayı 40-50 gun once yapmış olsaydık, coktan takımımızı kurmuştuk. Bilgi ve evraklarımız Ziraat Bankasına gonderildi. Oradan cıkacak haberi bekliyoruz." diye konuştu. Belediye secimlerinden once başkan adaylarının verdiği sozleri de hatırlatan Yiğiner, "Şu an secimi kazanan Mansur (Yavaş) başkan da soz verdi. Onun vermiş olduğu sozler var. Bekliyoruz. Zaman da geciyor. Yine bir adaptasyon problemi yaşayacağız." şeklinde konuştu. Teknik direktor kararı Başkan Yiğiner, takımın başında yer alan ve ozveriyle gorevini surduren Aykan Atik ile ilgili kararlarını Kurban Bayramı sonrasında netleştireceklerini aktardı. Yeni sezon hazırlıklarına Aykan Atik ve ekibiyle başladıklarını hatırlatan Yiğiner, sozlerini şoyle surdurdu: "Ozveriyle calışıyorlar. Aykan hoca bana gore gorevini layıkıyla yapıyor. Gecmiş donemlerde transfer yasağının acılmasına 10-15 gun kala hocalarımız takımdan ayrıldı. Aynı sıkıntılara duşmek istemiyoruz. Transfer yasağı kalktıktan sonra hoca tasarrufunu yapsak daha iyi olur diye duşunuyoruz. Taraftarların da camianın da bu anlamda eleştirilerini alıyoruz. Ligler başlamadan once net kararımızı veririz. Bayramdan sonra hocayla ilgili net kararımızı vereceğiz. Aykan hoca mı olur, başka biri mi olur, bunun kararını cok kısa surede vereceğiz." "Bana gore her şey guzel olacak" Sarı-lacivertli kulubun başkanı Mehmet Yiğiner, Ankaragucu'nun ligden duşmesi icin mucadele veren insanların bulunduğunu ileri surdu. Başkent ekibinin oturmuş bir kadrosu bulunduğunu soyleyen Yiğiner, "Ozellikle Ankaragucu'nun kume duşmesi icin mucadele eden insanlar var. Her zaman olduğu gibi avuclarını yalayacaklardır. Biz iyi işler yaptığımıza inanıyoruz. Bana gore her şey guzel olacak." değerlendirmesinde bulundu. "Problemi olanlar varsa, kapımız acık." diyen Yiğiner, "Gelirler, eksiklerimizi ve hatalarımızı soylerler, cozum ararız. Ozellikle siyasetcilere sesleniyorum. Bu devlet bizim, bu millet bizim. Biz hizmet icin varız. Bu tur insanlara itibar etmesinler. Ankara futboluna katkı sağlayalım. Gecen sezon da 'Ankaragucu duştu.' diyorlardı. Biz goreve geldiğimizde, 'Ankaragucu gibi bir takım var mı? O zaten bitmiş bir takım.' diyorlardı. Oradan bugunlere geldik. Super Lig'deyiz. Adaletli bir paylaşım olduktan sonra bizim sırtımız yere gelmez. Milyarları yapılandırıyorsunuz, milyonları yapılandıramıyoruz. Boyle bir dunya olamaz." şeklinde goruş belirtti. Bazı siyasetcilere sitem Mehmet Yiğiner, kulupte yaşanan sıkıntılara bazı siyasetcilerin de canak tuttuğunu savunurken, şu goruşlerini aktardı: "Siyasetciler de duzeni bozan insanlardan uzak dursunlar. Yorumlara bakıyoruz, 'Pinto'yu da alsan, Ronaldo'yu da alsan sen istifa edeceksin.' deniyor. Neyin mucadelesini veriyorsunuz. Sahte sosyal medya hesaplarıyla bizi yıldırmaya calışıyorlar. Zararı hem kendileri hem de kulup gorur. Bunları konuşmak bizi uzuyor. Bunu bir şekilde aşmamız lazım. Kendi menfaatlerimiz icin Ankaragucu'ne zarar vermemeliyiz. Biz hep iyilikten yana olduk. Gecen sezon ki macta Sivasspor'a ucuncu golu atmışız, sanki ucuncu golu biz yemişiz gibi davranıldı. Taraftarlarımızın bir kısmı, yuzde 2-3'u tepki veriyor." "Ankaragucu Store'dan memnunum" Başkan Mehmet Yiğiner, Ankaragucu Store'lara kulubu menfaatsiz sevenlerin ve destekleyenlerin geldiğini soyledi. "Ankaragucu Store'dan memnunum." diyen Yiğiner, sozlerini şoyle tamamladı: "Ankaragucu'nu menfaatsiz seven ve destekleyenleri o mağazalarda gordum. Onun haricindekileri gormedim. Adamlar Ankaragucu Store'dan urun almak istemiyor. Ankaragucu Store'a karşı da bir muhalefet var. Belli bir grup buraları kotuluyor. Buna rağmen mağazaların satış oranları cok cok iyi. Bir Anadolu kulubune gore beklentilerin cok ustunde. Alışveriş yapan taraftarlara teşekkur ediyorum." KAYNAK: İNTERNETHABER __________________