Bursaspor Akademi yazarı Erhan Koncak'ın genclerimizin sozleşme ve kariyer planlamaları icin hazırladığı haber. Son 1.5 senede Bursaspor altyapısında bircok yetenekli oyuncumuz profosyonelliğe adım attı. Okan Kocuk ile başlayan Batıcan, Suheyl, Mert Ilıman, Furkan Soyalp ve Ozan Tufan ile devam eden prof akımı Mustafa Acun ve Batuhan'la surmuş Furkan Kesikbaş, Mustafa Sevim, Ertuğrul Ersoy, Doğanay Kılıc ve Enes Unal ile şimdilik son bulmuştu. Hepsi 18 yaşını doldurmadan profosyonel sozleşme imzaladıkları icin sozleşmeleride maksimum 3 yıllık yapıldı buna gore genclerin sozleşme bitiş tarihleri şu şekilde; Furkan Soyalp - 31 Mayıs 2014 * Emre Pehlivan - 31 Mayıs 2015 Batıcan Aday - 31 Mayıs 2015 Mustafa Acun - 31 Mayıs 2015 Mustafa Sevim - 31 Mayıs 2015 Batuhan Altıntaş - 31 Mayıs 2015 Okan Kocuk - 31 Mayıs 2015 Ozan Tufan - 31 Mayıs 2015 Furkan Kesikbaş - 31 Mayıs 2015 Suheyl Cetin - 31 Mayıs 2015 * Mert Ilıman 31 Mayıs 2016 Doğanay Kılıc - 31 Mayıs 2016 Enes Unal - 31 Mayıs 2016 Ertuğrul Ersoy - 31 Mayıs 2016 İlk dikkati ceken isim tabiki sezon sonu sozleşmesi sona erecek olan Furkan Soyalp. Gectiğimiz sezon oncesi Ertuğrul Sağlam'ın bu sezon oncesi de Hikmet Karaman'ın sezon oncesi kampına goturduğu isimlerden olan Furkan şimdilik A2 Takımımız ile idmanlara ve maclara cıkıyor. Bursaspor'un gelecekteki 10 numara adaylarından biri olarakta lanse edilen Furkan sozleşme konusunda ilk oncelik olacaktır muhtemelen. A Takım ile calışmalara katılan Emre Pehlivan ve Batuhan Altıntaş'ın dışında A2 Takımımızda gorev yapan Batıcan, Acun, Mustafa Sevim, Okan Kocuk, Ozan, Furkan Kesikbaş ve Suheyl'in sozleşme bitiş tarihleri 31 Mayıs 2015. Yani onumuzdeki sezonun sonu. A2 Takımımızda oynayan bu genclerin bu sezon en azından şimdilik yolları A Takım ile pek kesişmeyecek ve sezonu A2'de tamamlayacak gibi duruyorlar. Bunları dile getirmek icin belki erken diye duşunebilirsiniz ancak bu konuda planlamanın ben şimdiden yapılması gerektiğini duşunuyorum (belki de yapılmıştır ama henuz bize yansımamıştır) Ben bir oyuncunun bir sezondan fazla A2'de oynatılmasını cok doğru bulmuyorum, hep verdiğim orneği tekrarlayacak olursam Taha Can'ı biz 3 sezon A2'de oynattık son senesinde Milli Takım'dan kesik yedi U20 Dunya Kupası'nda oynama fırsatını kacırdı ardından Bucaspor'a transfer yaptı ve sakatlıklardan dolayı 3-4 maca cıkmasına rağmen yinede Milli Takıma donuş yaptı. Onumuzdeki sezon 95 jenerasyonumuzu tekrardan A2'de oynatamayacağımızı varsayarsak bu kardeşlerimiz sozleşmelerinde son seneye girecek ve A Takım'a alınmazlarsa gelecek sezonu nerede gecirecekleri muamma olacak. Sozleşmesinin son senesindeki bir oyuncuyu kiralık olarak gondermenin mantıklı olmayacağını duşunursek bu kardeşlerimizin sozleşmeleri hakkındaki kararı en gec Ocak ayına kadar vermemiz gerek bence. Bir de işin maddi boyutu var aslında cok girmek istemesemde bu cocukların bircoğunun asgari ucret aldıkları tum camianın malumu. En son gectiğimiz sene Okan Deniz bu tarz haberlere konu olmuştu ve ardından 5 senelik yeni sozleşmeye imza atmıştı. Bircoğu 18 yaşını doldurduğu icin onlerine konacak sozleşme doğal olarak 4-5 senelik olacak ve uzun vadeli sozleşmede işin maddi boyutunuda duşunmek zorundalar, neticede bu onların profosyonelce yaptıkları bir meslek ve hayatlarını idare ettirecekleri parayı kazanmaları gerek. Tek dileğimiz inşallah hem kulubun hem futbolcu kardeşlerimizin bu konuda anlaşmazlığa duşmeyerek orta yolu bulmaları, umarım o da gercekleşir. Bir de sozleşmelerden konu acılmışken pilot takımımız Yeşil Bursa'nın dikkat ceken iki ismi Fatih Cakır ve Semih Durmuş'un da sozleşmeleri sezon sonunda sona eriyor. Pilot takımımız icin oldukca onemli olan bu iki isimde Bursaspor catısı altında kalmaya devam ederler umarm. Hem kulubumuz hem oyuncularımız icin hayırlısı neyse o olsun diyerek son noktayı koyalım. Kaynak:Bursaspor Akademi/Erhan Koncak