Tam 14 yıl aradan sonra Goztepe’nin Super Lig’e cıkışını değerlendiren AK Parti Milletvekili Atilla Kaya, “Bu kadar uzun surede tek bir takımımızın bile Super Lig’de yer almaması, son derece uzuntu verici bir olaydı” dedi İzmir’de yaşanan stat sorununun bir takım engellemelerden kaynaklandığını vurgulayan Kaya, “Son donemde Turkiye’de yapımına başlayan 16 stattan 13’u tamamlandı. İzmir’de ise yapılan engellemeler yuzunden bir turlu amacımıza ulaşamadık” dedi Milliyet Ege’nin konuğu olan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Spor Mudurumuz Mehmet Demirtaş ve spor yazarlarımız Fatih Tanfer, İsmail Ozelcinler’e samimi acıklamalarda bulundu. Kaya, geride bıraktığımız sezonda ozellikle Goztepe’nin maclarına gosterdiği ilgiyle dikkat cekti. Surekli futbolun icinde olduğunu belirten Kaya, “Milletvekiliği gorevine geldikten sonra, İzmir’de Super Lig’de bir takımımızın olmaması beni cok uzuyordu. Bir Goztepe sempatizanı olarak, Super Lig’e cıkacak aday takım sarı kırmızılıları, yakından izlemeyi uygun buldum. Ozellikle de Başkan Mehmet Sepil’i tanıdıktan sonra, bu inancım daha da arttı. Sepil’in Goztepe sevgisi, profesyonel yonetim tarzı bu konuda beni daha da umutlandırdı. Nitekim sonunda Goztepe ve İzmir’in beklediği Super Lig, Antalya’da gercekleşti. İnanın, bu tarif edilemez bir mutluluk” dedi. İnancını yitirmedi İzmir gibi dort milyonu aşan nufusuyla Turkiye’nin ucuncu buyuk kentinde, bir tek takımın bile Super Lig’de yer almamasının, İzmir’e asla yakışmadığını vurgulayan Kaya, sozlerini şoyle surdurdu: “Bu kadar uzun surede tek bir takımımızın bile Super Lig’de yer almaması, son derece uzuntu verici olaydı. Ama sezon başından beri Goztepe’yi yakından takip eden biri olarak, belli donemlerde yaşanan sorunlara rağmen hic umudumu ve inancımı yitirmedim. Sadece Antalya’daki finalde, Umut’un cok onemli ve musait bir pozisyonda golu atamaması, beni umutsuzluğa itmişti. Ancak ilerleyen dakikalarda Goztepe’nin zoru başaracağına ve Super Lig’e cıkacağına tum ictenliğimle inandım.” İki yıl cok onemli Goztepe’den once Altay’ın 2. Lig’e cıkma mucadelesi verdiği donemde, tum İzmir’in tek yurek olması ve Altay’a destek vermesinin onemli bir gelişme oluduğunu belirten Atilla Kaya, “İşte bu dayanışma ve destek, gercekten İzmir’e cok yakıştı. Aynı duygular Super Lig mucadelesi veren ve Antalya’daki final oncesi Goztepe icin de yaşandı. Tum İzmirlilerin kenetlenmiş olması, Goztepe’ye destek vermesi, gercekten cok onemliydi. Bundan sonraki surec cok onemli. İzmir’in ligler başladıktan sonra aynı duyarlılıkla Goztepe’ye sahip cıkması ve desteklemesi gerekiyor. Goztepe icin ilk iki yıl cok onemli. Bu surede Super Lig’de kalmaları halinde, Goztepe Stadı’nın da yapılmasıyla, cok daha buyuk başarılara imza atacak. Bu arada Beşiktaş’ta gorev yapmış genc ve dinamik Tamer Hoca’nın, Goztepe’de başarılı ve yararlı olacağına inanıyorum” diye konuştu. Sıra diğerlerinde Goztepe’nin ve Altay’ın başarısından sonra, Altınordu ile Karşıyaka’nın da aynı başarılara imza atmasından buyuk mutluluk duyacağını soyleyen Atilla Kaya, “Altınordu’nun mevcut kurumsal yapısı ve Seyit Mehmet Ozkan’ın buyuk ozverileri, bugun sadece İzmir’de değil, tum Turkiye’de konuşuluyor. Yetiştirdiği futbolculardan ucu şu an da A Milli Takımımızın kadrosunda yer alıyor. Bu son derece gurur verici bir olay. Karşıyaka’nın da futbolda gerekli dayanışma ruhuyla en kısa zamanda ayağa kalkması gercekleşebilir. Ama bu arada basketbol takımının başarısı ve yıllardır elde ettiği şampiyonluklar da, İzmir’in gururu oldu. Karşıyaka basketbolda İzmir’in uzun yıllardan beri başarı simgesidir” şeklinde konuştu. Stat konusu hepimizin ortak sorunu İzmir’de yaşanan stat sorununun tum İzmir’i ve takımlarını olumsuz yonde etkilediğini vurgulayan Atilla Kaya, bu konuda en buyuk sorunu yerel yonetimlerin yarattığını belirtti, şoyle konuştu: “Maalesef yerel yonetimler baştan beri statların yapımını engelledi. Onemli olan halkın, taraftarların ve kulup yonetimlerinin istediği yerlere stat yapılması. Karşıyakalılar baştan beri Yalı Stadı’nı, Goztepeliler de Gursel Aksel Stadı’nın yapılmasını istedi. Biz de bu istekleri kırmamak ve bu iki stadın en kısa zamanda yapılarak takımlarımıza verilmesinden yana olduk. Ama maalesef dava actılar ve bu nedenle de Gursel Aksel ve Karşıyaka Yalı Stadı icin iki yıldan beri harekete gecilmedi. Bu konuda ne yazık ki İzmir’de birlik ve beraberlik bir turlu sağlanamadı. Oysa, bizimle birlikte başlayan 16 ilin 13’unde statlar bitti ve teslim edildi. Bu şehirlerin hicbirinde dava acılmadı ve statlar kısa surede bitti. Oysa biz imar değişikliğine gitmiyoruz. Buralarda zaten stat vardı ve biz de onları yeniliyoruz. Ama gecte olsa bu statların yapımına başlanacak ve kuluplerimize teslim edilecek.” Milliyet İzmir