K.Erciyesspor'da hedef final Ligde Galatasaray galibiyetiyle moral bulan Kayseri Erciyesspor, bu kez Fortis Turkiye Kupası'nda Trabzonspor'la oynayacağı yarı final macını duşunmeye başladı. Teknik direktor Bulent Korkmaz, "Trabzonspor'u eleyip, Kayseri'ye tarihinde bir ilk yaşatıp direk UEFA'ya gitmek istiyoruz. Trabzon'dan bize bu zaferi sağlayacak avantajlı bir skorla donmeyi hedefliyoruz" dedi. Fortis Turkiye Kupası yarı final macında Carşamba gunu deplasmanda Trabzonspor'la oynamaya hazırlanan Kayseri Erciyesspor'da calışmalar neşe icinde devam ediyor. Galatasaray galibiyetiyle moral bulan ve ligde kalma umutlarını artıran Mavi-siyahlılar Fortis Turkiye Kupası'nda da Trabzonspor'u eleyerek tarihinde ilk kez UEFA'ya gitmek istiyor. Teknik direktor Bulent Korkmaz, "Galasataray macı geride kaldı ve artık tamamen Trabzonspor'la oynayacağımız Fortis Turkiye Kupası yarı final macına konsantre olduk. Trabzonspor'u elersek, Kayseri tarihinde bir ilk gercekleştirerek buyuk olasılıkla UEFA'ya katılacağız. Futbolcularım da bunun bilincinde. Trabzon'dan bizi finale taşıyacak bir skor avantajıyla donmek istiyoruz" dedi. ENCOK GALASATARAY MACINDA POZİSYON VERDİK Kayseri Erciyesspor'un 11 puandan ikinci yarıyla birlikte 28 puana yukseldiğini, takmın iyi bir hava yakaladığını da soyleyen Korkmaz ,"İlk yarı 38 gol yiyen bir takım, ikinci yarıda kalesini gole tamamen kapadı. Biz ekip olarak Erciyesspor'da eksiğin takım savunması yapmamak olduğunu gorduk ve bunun uzerinde durduk. Bunu yaparken hucumda eksik kaldığımız soyleniyor. Oysa Trabzonspor macıyla birlikte takım hucumu yapmayı da oğrendik. Galasataray macında da bunu yaptık. İkinci yarıda belki de en cok gol pozisyonunu Galatasaray'a verdik" diye konuştu. MUSTAFA UĞUR KALMALIYDI Turk futbolununun gelişmemesinin, takımlardaki istikrarsızlıktan kaynaklandığını soyleyen Korkmaz, "Kayseri Erciyesspor'u ikinci ligde iki kez şampiyon yapmış, Super ligde ilk senesinde cok başarılı olmuş Mustafa Uğur, 6'ncı haftadan sonra gonderilmemeliydi. Eğer Uğur takımın başında kalsa, Erciyesspor ilk yarıyı 11 puanın cok daha ustunde tamamlar belki o zaman bana ihtiyac kalmazdı. Turk futbolunun gelişmesi isteniyorsa, yonetim, teknik kadro ve futbolcuda istikrar sağlanmalı. Bu cok onemli"dedi. BİRGUN MUTLAKA Galatasaray'la yollarının birgun mutlaka kesişeceğini soyleyen Bulent Korkmaz, Adnan Polat'ın Galasataray icin duşunduğu yerli teknik adamlar arasında kendi ismini saymamasıyla ilgili soruya, "O Adnan ağabeyin duşuncesidir, saygı duymak lazım. Ben de zaten basamakları ağır ağır, emin adımlarla cıkmak istiyorum. Erciyesspor'da mutluyum. One Kayseri Erciyesspor'da başarılı olmalıyım. Sonra yurt dışı ya da Galasataray'ı duşunmeliyim" ifadesini kullandı. Korkmaz, "Fenerbahce ya da Beşiktaş'tan teklif gelse kabul eder misin" sorusuna ise, "Ben varsayımlarla hareket etmek istemiyorum. Başkaları gibi bazı prensipler ortaya koyup sonra davranışlarımla bu prensipleri, o doğruları ciğnemek istemiyorum. Şuan Erciyesspor'un başındayım. Burda calışmaktan cok mutluyum ve takımımın başarısnı istiyorum" dedi. TRABZON DEPLASMANINDA JABİ YOK Kayseri Erciyesspor Basın Sozcusu Yuksel Şeahin ise, Fortis Turkiye Kupası'nda karşılaşacakları Trabzonspor macı icin yarın ozel ucakla gideceklerini acıkladı. Şahin, takımda Jabi dışında eksikleri bulunmadığını, Kayseri'ye, finali getirecek avantajlı bir skorla donmek istediklerini soyledi. 09.04.2007 Kaynak : DHA __________________