Hikmet Karaman, Honved-Vojvodina macını OLAY Spor icin yorumladı. Bursaspor’un eşleştiği Sırp Vojvodina takımının Yugoslav ekolunu benimsediğini anlatan Hikmet Hoca, “Kontratak futbolunu cok iyi uyguluyor. Kucumsemek yanlış olur”dedi. Bursaspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Sırp Vojvodina’yı, dun akşam tur atladığı Macaristan’ın Honved takımı karşısında gozlem altına alan Teknik Direktor Hikmet Karaman, izlenimlerini sıcağı sıcağına OLAY Spor’la paylaştı. İşte Hikmet Hoca’nın Vojvodina izlenimleri; OYUN DİSİPLİNİ VURGUSU Tipik bir Yugoslav ekolune karşı mucadele edeceğiz…Macar rakibi Honved karşısında iki macta 6 puan ve 5 gol attılar. Bizim, mutlaka oyun disiplinine sadık kalmamız gerekiyor. Cunku, boyle bir rakibe karşı oynayacağız. Mesela ilk macta kırmızı kart goren ama etkili oynayan Navdic ile yine iyi oynayan Oumaru Honved’e karşı oynamadı. Kontratak futbolunu cok iyi oynuyorlar. Ozellikle dun Honved karşısında bunu uyguladılar ve başarılı oldular. ’HUCUM BOLGESİ ZAYIF’ Tabii, şunu da unutmamak gerekiyor; Macar takımı Honved hucum bolgesinde cok zayıf… Bunu goz onunde bulundurmalıyız. Vojvodina’nın karşısında etkili bir takım olsaydı, daha iyi bir analiz yapabilirdim. Skuletic ve hemen arkasında oynayan Vranjes, sağ tarafta yine Alivodic ile Vulicevic on plana cıkan isimleri. Defansın onundeki Radoja da etkili. Kapasitelerini bilerek oynuyorlar. Bizim, bu maca en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Rakibi sadece takım olarak değil şehir olarak ezberlemeliyiz. ’İŞİ ROVANŞA BIRAKMAMALIYIZ’ Bursa’ya en iyi sonucla donup, işi rovanşa bırakmamalıyız. Ne rakibi kucumsemeliyiz ne de gozumuzde buyutmeliyiz. Benim şu an Vojvodina hakkında negatif bir şey ifade etmem yanlış olur. Sadece ciddiyetten uzaklaşmamalıyız. Ben bugunden itibaren tum mesaimi Vojvodina icin harcayacağım. Ciddiye almamız gereken bir takım. Dun surpriz sonuclar da cıktı mesela; Sparta Prag ve Goteborg elendi. Ayrıca şunu da belirteyim; bizim Sırbistan’a iki gun onceden gitmemiz gerekiyor…Aldığım bilgiler doğrultusunda, gideceğimiz yerde havaalanı olmadığı icin karayolu kullanmamız gerekiyor. Salı gununden gidip, maca rahat kafayla cıkmalıyız. Olayspor
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- ’Hafife alınacak rakip değil’