Timsah Arena isim hakkı sahibinin İstanbul’dan bir şirkete ait olduğunun belgesi yayımlanmıştı gazetede. 2011 Nisan’ında yapılan başvurunun 2013 Nisan’ında kesinleştiği bilgisi de vardı bu haberde. Daha sonraki gunlerde patent işi kafamı kurcaladı. Bir suru “Neden?”ler sıralamaya başladım. Neden İstanbul’dan bir şirket? Timsah Arena’nın temeli Haziran 2011’de atıldı. Neden daha 2 ay evvelinden patent başvurusu yapıldı. Başvuru yapıldıktan sonra 1 yıl askıda kalan isim hakkı talebi Bursa’da niye takip edilmedi? Ardından 1 yıl icinde iptal davası neden acılmadı? Bursaspor veya marka patent vekili neden bu işlerle ilgilenmedi? İstanbul’daki şirket’in Bursa ile bir ilişkisi var mı? Bursaspor’un zararına olan bu gelişmeler icin acaba kulup ne duşunuyor veya ne yapıyor? Onemli konular bunlar. MAHKEME GELİYOR Bu akşam Divan Kurulu toplantısı var ya, Başkan Kadir Şankaya’ya, “Ne var ne yok” diye sordum. Belki Divan’da konuyu gundeme getirecek ama, başka kuluplere uye olanların Bursaspor uyeliğinden cıkarılması ile ilgili gelişmeler olduğunu soyledi. Dernekler masası ile yaptığı goruşmede, bu tuzuk değişikliğinin puruz cıkarabileceğini oğrenmiş.Sebebi ise, verilen hakların geri alınamayacağı ve bu değişikliğin ancak bundan sonraki yeni uyeler- de aranabileceği, cıkarılacak eski uyelerin mahkeme kararı ile geri donebileceği şeklinde. Mahkemeye gidecek olan ilk uye ise Osman Cağalıkoc. 30 yıla yakın bir suredir Bursaspor uyesi olan Cağalıkoc’un itirazı şoyle: “Ben yıllardır bu kulube maddi manevi bir cok hizmetler verdim. Federasyonlarda gorev yaparken Almanya ve Hollanda milli maclarını ben Bursa’ya aldırdım. Diğer kulube sadece uyeyim. O da cok eskiden. Ancak uğraşım sadece Bursa ve Bursaspor icindir. 30 sene evvel bana kimse demedi ki başka bir kulup uyesi olamazsın diye. Bu nedenle mahkeme kanalı ile yeni tuzuk maddesine itiraz edeceğim.” Kaynak: Bursa Hakimiyet
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Timsah Arena işi “Neden?”ler doğurdu