Konyaspor'un teknik direktoru Aykut Kocaman, "En onemli hedefim mevcut oyuncuları geliştirmek. Bununla beraber de eksikleri dışarıdan tamamlamaktır" dedi. Yeşil-beyazlı takımın Kayacık Tesisleri'ndeki antrenmanından once basın mensuplarına acıklamalarda bulunan Kocaman, sezon calışmalarının bir kısmını tamamladıklarını soyledi. Lige MKE Ankaragucu macıyla başlayacaklarını hatırlatan Kocaman, şoyle konuştu: "Ağustos ayının sonu ve eylul ayının başına kadar suren bir transfer sureci var. Oynadığımız oyunlarla ve elimizdeki oyuncularla belli bir yere kadar geldik. Tabii ki bundan biraz daha ileri gitmemiz gerekiyor. Obur taraftan da hem ayrılma hem de katılma safhasıyla da ilgili birkac beklentimiz var. Olması da gerekiyor zaten. Dolayısıyla da bu tarafıyla calışmalarımızın bir kısmını tamamlamış değiliz. Ligi iki bolume ayırmak gerekirse ilk etap yani ilk milli mac arasına kadar olan etapta uc karşılaşmamız var. Bunlardan biri Galatasaray deplasmanı, diğerleri ise iceride oynayacağımız maclar. Ancak bu donem, yuzde yuz olmazsa da yon belirlememize yardımcı olacak gibi gozukuyor. Bundan sonraki surec, tamamen yonumuzu bulacağımız bir surec. Yani yonumuz yukarıya mı, orta sıralara mı yoksa aşağıya doğru mu olacak bunu goreceğiz." Kocaman, en buyuk amaclarının taraftarla beraber kazanmak olduğunu belirterek, "İkinci milli maca kadar olan kısımda oynayacağımız dort mac, hem ligle ilgili hem de takımımızın durumunu gozlemleme ve geleceğini gorme acısından ciddi bir sınav olacak. Bu dort mactan ucunu deplasmanda birini de iceride oynayacağız. Yapılanmamızı, formumuzu, fiziksel durumumuzu ve oyun icindeki ezberlerimizi bir araya getirmeye calışıyoruz. Bunların hepsini anlamlandıracak maclardan biri de hafta sonu oynayacağımız Ankaragucu macıdır." ifadelerini kullandı. "Cok ortada bir takım gibi gozukuyoruz" Ofansif olarak en az bir veya iki oyuncu almak istediklerini aktaran Kocaman, şunları kaydetti: "Bu konuda temaslarımız var. Ancak altını cizmek istiyorum. Bu sadece sizin inisiyatifinizle gercekleşmiyor. Oyuncular, kulupleri ve sizin var olan imkanlarınız gibi bircok durum soz konusu. Bu yuzden surec bazen uzayabiliyor. Birkac oyuncuyla temasımız olduğunu ve yakın olduğumuzu soyleyebilirim. Surecin uzamasından herhangi bir rahatsızlığım yok. En onemli hedefim mevcut oyuncuları geliştirmek. Bununla beraber de eksikleri dışarıdan tamamlamaktır. Bu konuda hic şikayet etmedim. Zaten kuvvetli bir kadroya sahibiz. Ufak ayarlar gerekiyor. Onları da duzeltmeye calışıyoruz. Transferlerin de olacağını tahmin ediyorum. Yonetim bu konuda son derece samimi bir calışma icerisinde. Transfer cok kolay olabilen bir şey değil. Ote yandan cok ortada bir takım gibi gozukuyoruz. Yukarıya doğru yaklaşmamız kolay olabilir. Bu imkanlar dahilinde gozukuyor. Ancak kırılganlığımızı da henuz attığımızı soyleyemem. Bu kırılganlığı onarabilirsek cok buyuk bir problem yaşayacağımızı sanmıyorum." Trtspor