[IMG]http://img405.**************/img405/6632/zvyo.jpg[/IMG] Bursaspor’un başarılı Arjantinli yıldızı Pablo Batalla, Turk vatandaşlığına gecme hususunda yeşil ışık yaktı. Turk bayrağıyla poz veren yıldız futbolcu, "Bu kulubum isterse olur" dedi. Kayserispor macı antrenmanı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Arjantinli yıldız, Turk vatandaşlığı konusundaki duşuncelerini acıkladı. Bu hususta onunde doldurması gereken bir sure olduğunu hatırlatan Batalla, "O sureyi tamamladıktan sonra kulup de bunu isterse, ben bunu yapmakta bir sakınca gormuyorum. Şu anda dediğim gibi Turk vatandaşı değilim. Onunla ilgili girişimlere de henuz başlamadık. Kulubun bunu benden isteyecek mi? Bunlar oncelikli olması gereken şeyler. Vakti geldiğinde her şey duşunulur” dedi. Yeşil-beyazlı kulubun bunu istediğinin belirtilmesi uzerine Batalla, "O zaman tamam. Kulup bunu istedi ise yaparız. Ama şuan bunun vakti değil. Doldurmam gereken bir zaman var. Vakti geldiğinde yaparız" şeklinde cevap verdi. "BURADA HEM BEN, HEM AİLEM RAHAT” Bursaspor ile olan sozleşmenin uzatılmasından dolayı cok mutlu olduğunu belirten Batalla, Bursaspor’da kendisine cok iyi davranıldığını ve bundan mutlu olduğunu soyledi. 4 yıldır Bursaspor'da Batalla, kendisini buraya bağlayan sebepleri ise şoyle acıkladı: "Sonucta ben Arjantinliyim. Kendimi Arjantinli hissediyorum. Ama geldiğim gunden beri buraya karşı duyduğum sempati, ailemin burada cok rahat olması, benim rahat olmam, benim icin buranın değerini arttıran, beni buralı hissettiren sebepler.” Yabancı sayısındaki değişiklikle ilgili bir soru uzerine Batalla, “Yabancı oyuncuların Turk futbolunda kaliteyi arttırdığını soylememiz yanlış olmaz. Her gecen yıl bu oyuncuların kalitesi Turk futboluyla paralel olarak artıyor. Ama tabii Turk oyuncuların oynaması icin daha fazla yer acılması fikri bana yanlış gelmiyor" dedi. "ZORLU KAYSERİSPOR MACINA EN İYİ ŞEKİLDE CIKACAĞIZ" Kayserispor macı ile ilgili de konuşan Batalla, “Bizim icin zor bir karşılaşma olacak. Bu tarz milli takım mac aralıklarının ben her zaman iyi olduğunu duşunuyorum. Her hafta mac yaparken bazı tarzdaki antrenmanları yapmaya fırsat bulamazsınız. O yuzden bu tarz boşluklar bazı yoğun antrenmanların yapılması acısından iyidir. En iyi şekilde calışıyoruz. Bu zor karşılaşmasına en hazır şekilde cıkmak icin elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Kaynak:Bursa Hakimiyet
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Batalla'dan flaş vatandaşlık acıklaması