Sezona Kayserispor’da başlayan, daha sonra Sakaryaspor’a oradan da ara transfer doneminde Kayseri Erciyesspor’a gelen genc sol kanat savunma oyuncusu Ergun Teber, takımının ikinci yarıdaki cıkışını “ligde kalarak” taclandıracağına yurekten inanıyor. Teknik Direktor Bulent Korkmaz’ın Erciyesspor’a gelmesiyle birlikte cok şeyin değiştiğini savunan Ergun Teber,” Bir kere ; Bulent Korkmaz’ın felsefesinde kaybetmeye kesinlikle yer yok. Calışmayana forma yok. Bu takımda isimler değil, formda olan mutlaka oynar” dedi. -Sen once Kayserispor’da idin. Ama sezonun başlamasıyla birlikte takımdan ayrılıp Sakaryaspor’a gittin. Ara transferde de daha once formasını giydiğin K.Erciyesspor’a geldin. Ligde tutunması imkansız gibi gorunen bir takıma gelirken hic duşunmedin mi ? Ergun Teber : Evet bu sezon benim icin değişik bir atmosferde geciyor. Kayserispor’dan Sakaryaspor’a gittim. Orada ilk onbirde cok macta forma giydim. Ama, devre arasında benim ilk goz ağrım sayılacak olan K.Erciyesspor’dan teklif gelince “Hayır” diyemedim. Sonucta işte buradayım. Burada bulunmaktan da son derecede memnunum. Cunku, Kayseri’de mutluyum. - Erciyesspor ligin ilk yarısında en cok gol yiyen takımdı. Nasıl oldu da ikinci yarı ile birlikte cok şey değişti ? Ergun Teber : Evet Erciyesspor ligin ilk yarısında ozellikle de Werner Lorant’la cok puan kaybetti. Alman Teknik Direktor buradaki sorunlara ilac olamadı ve ayrıldı. Takım o zaman cok gol yemesiyle gundemde kalıyordu. Ama, Bulent Korkmaz geldikten sonra durum cok değişti. Tam bir ekip olduk. Mucadele azmimiz arttı, kendimize olan guvenimizi kazandık. Şu anda onumuzde daha altı mac varken, ilk yarıda toplanan 11 puanın uzerine tam 17 puan ekledik. Kalede Orkun onundeki arkadaşlarına guven veriyor. Defansta oynayan hic birimizin gozu arkada değil. Cunku, ona guveniyor ve inanıyoruz. O da bizlere…Bizim defansta sıkıntımız yok. Ah bir de gol atabilsek ? İyi calışıyoruz.Sahada cok koşuyor ve mucadele ediyoruz.İnşallah bize guvenenleri mahcup etmeyeceğiz. - Erciyesspor ligin alt sıralarında ama Fortis Turkiye Kupasında yarı final oynuyor. Trabzon’u evinde yenmekle de onemli bir avantaj yakaladınız. Finale kalacak mısınız ? Ergun Teber : Kayserispor’a karşı aldığımız yenilgiyi bir kenara bırakırsanız, grup maclarından itibaren Kupa’da cok iyi maclar oynadık.Galatasaray’ı elememize herkes surpriz gozuyle baktı ama biz Trabzonspor’u hem de evinde devirdik.Final oynamayı bırakın, Kupa’yı almak istiyoruz ve alacağız. - Super Ligde iyi bir cıkış yakalamıştınız ama Ankaragucu’ne evinizde yenildiniz. Bu yenilgi sizin Super Ligde kalmanız yonundeki inancınıza darbe vurdu mu ? Ligde tutunabilecek misiniz ? Ergun Teber: Ankaragucu yenilgisini bir kaza olarak değerlendiriyorum. Evimizde mutlaka kazanmak zorunda olduğumuz bir mactı. Acıkcası da hayli stresliydik. Gol icin hemen her şeyi yaptık ama kaleci Serkan’a takıldık. Şans yanımızda değildi. O mac sonrasında soyunma odasında hayli duygulu anlar yaşadık. Şahsen, o gece sabaha kadar uyuyamadım. Onumuzde altı mac var. Şunu tum kalbimle inanarak belirteyim ki, hem kupayı alacak hem de ligde kalacağız. Bize “Tamam… Bu takım duştu” gozuyle bakanları yanıltacağız. Cunku inanıyoruz, kendimize guveniyoruz. İnananlar mutlaka başarırlar. Calışana da Allah mutlaka yardım eder. İddia ediyorum, bu ligde kalacağız. - Ligi kac puanla tamamlayacağınızı umit ediyorsun ? Ergun Teber : Sanırım sezonu 40 veya 43 puanla tamamlar ve ligde kalırız. İcimden bir his, ikili averajla ligde tutunacağımızı soyluyor sanki. Oynanacak olan altı mac varken kesinlikle umutsuz olamayız. Biz Erciyesspor camiası olarak kenetlendik. İnşallah Allah’ın yardımı ve taraftarlarımızın da desteğiyle zoru başarıp bu ligde kalacağız. Son yılların yukselen değeri Ergun Teber ayrıca Ankaragucu karşılaşmasından sonra takım olarak hocaları Bulent Korkmaz’ın duygulu anlarına şahit olduklarını o gunden itibaren daha da hırslandıklarını sozlerine ekledi. __________________