‘Duşun yakamızdan’ Sezon başından bu yana bircok kuluple isimleri anılan Gokhan Unal ve Mehmet Topuz’u ısrarla “satmıyoruz” diyen Kayserispor Başkanı Recep Mamur, FANATİK’e ses getirecek acıklamalar yaptı. 20.04.2007 Super Lig’de son iki yıla damgasını vuran Kayserispor, flaş futbolcuları hakkındaki transfer soylentileriyle de gundemden duşmuyor... FANATİK, her zaman olduğu gibi ortada konuşulanları birinci ağızdan oğrenmek icin Kayseri’deydi. Foto muhabirimiz Murat Akbaş ile birlikte Sarı-Kırmızılı kulubun tesislerine karargÂh kurduk. Her zamanki konukseverlikleriyle bizleri ağırlayan Kayserispor Başkanı Recep Mamur ve Genel Mudur Suleyman Hurma ile bircok konu hakkında konuştuk. Teknik direktor Ertuğrul Sağlam ile adları devlerle anılan Gokhan Unal ve Mehmet Topuz’la samimi bir soyleşi yaptık. Soz ilk olarak Başkan’da... Medya onune cıkmayı sevmeyen hatta Kayserispor’un maclarında bile Buyukşehir Belediye Başkanı Mehmet Ozhaseki’ye saygısından protokoldeki yerinden daha geride oturan Recep Mamur, actı ağzını yumdu gozunu: “Kayserispor başka Anadolu kulupleriyle karıştırılıyor. Bakın oncelikle transferde adı gecen iki futbolcumuzu da satmıyoruz. Ben Turkce’den başka lisan bilmem. Turkce soyluyorum ama anlamıyorlar. Ancak karar verdim, 3 buyuk kulubun statlarının yakınlarındaki bilboardlara reklam verip, ‘Gokhan Unal ve Mehmet Topuz’u satmıyoruz’ diye duyuru yapmayı duşunuyorum. Bu konuda defalarca tavrımızı anlattık ama anlamamazlıktan geliyorlar. Futbolcularım başka kuluplere gittiğinde buradan aldıkları paranın fazlasını alamazlar ve Kayseri’de olmaktan mutlular. İstedikleri her şeyi veriyoruz. Bizim kimseye takas veya parayla verecek futbolcumuz yok. Hedefleri olan bir takımız, bu kaliteli kadroyla daha iyi yerlere gelmek ve keyfini yaşamak istiyoruz.” ..Ve soz onlarda Devlerin transfer listesinin başındaki iki oyuncu Mehmet Topuz ve Gokhan Unal... Onlar da konuşmak icin FANATİK’i secti. Transfer soylentileri icin ne diyeceklerini merak ettiğimiz iki oyuncuyla tesislerin bahcesinde sohbet ettik. Fotoğraflar ne kadar her şeyi anlatsa da, onlara da kulak verdik.. Her ikisi de istenmenin ve teklif almanın gurur verici olduğunu soylerken, Mehmet Topuz, “Kim İstanbul’da oynamak istemez. Ancak bu demek değil ki, biz Kayseri’de oynamak istemiyoruz. Aracılarla Fenerbahce’nin beni cok istediğini biliyorum. Ozellikle Başkan Aziz Yıldırım, ‘mutlaka alacağız’ demiş. Ancak ben Kayserispor’un futbolcusuyum. Once kulubum gelir. Buyuklerimin uygun goreceği her karara saygılıyım. Profesyonel bir futbolcuyum ve Turkiye şartlarına gore Kayseri’de her şey mukemmel. Gokhan ile aynı takımda oynamaktan cok mutluyum. Gercekten cok iyi anlaşıyoruz. Transfer olup da, aynı kulube gidersem daha da mutlu olurum” diye konuştu. Galatasaray’dan ciddi teklif aldığını doğrulayan Gokhan Unal ise, “Golculerinin futbolu bırakmaya hazırlandığı bir donemde beni cok istiyorlar. Ancak bu iki kulubun rızasıyla olur. Profesyonellikte her şeye hazırız. Fakat Kayserispor’da mutluyum ve her isteğim fazlasıyla yerine getiriliyor. Bu transferin olması icin once kulubumun menfaatleri ve sonrasında bana buradan daha iyi şartlar sunulması lazım. Bilmem anlatabildim mi?” acıklamasında bulundu. Song’u da alırız Tomas’ı da... Panelde olduğu icin soyleşimizde teknik direktor Ertuğrul Sağlam’ı sona bıraktık... Az ve oz konuştu: “Bu kadronun başına geldiğimizde isimsiz kahramanlardı. Şimdi hepsi Turkiye’nin gundeminde. Biz bircok kulup gibi har vurup, harman savurmadık, Doğrusu da buydu. Gelecek sezon icin Galatasaray’dan Song ve Tomas dahil bircok oyuncuyu kadromuza katabiliriz. Diğer buyuk takımlar da bunun icinde.” Sarı-Kırmızılılar’ın genel muduru Suleyman Hurma da, transfer soylentilerine buyuk tepki gosterenlerden... “İnanın bunların hepsi maksatlı haberler” diyen Hurma, “Oyuncuya ihtiyacımız var, bırakmaya değil. Bugun Hakan Şukur başta olmak uzere, Necati, Hasan Şaş’ı seve seve alırız. Buyuk olmak istiyorsak, buyuk duşunmeliyiz” diyerek sozlerini tamamladı. TUNC KAYACI __________________