Herkes 870 bin Euro’luk Forsell’i konuşuyor ama Tagoe’ye odenenler de hic fena değil! Bursaspor yonetimi, sozleşmesini feshettiği Ganalı oyuncuya, sadece gitsin diye 450 bin Euro daha verdi. Prince Tagoe ve Teteh Bangura, Bursaspor’un transferdeki yuz karalarıdır bence… Gecmişte ornekleri muhakkak vardır ama kulubu bu kadar zarara uğratanları yoktur… Once “gollerin prensi” denilerek Almanya’nın Hoffenheim takımından, 2011-12 sezonunun başında, hatta transfer doneminin son gununde alınan Prince Tagoe’den başlayalım; 1 milyon 200 bin Euro bonservis bedeli odendi, kendisiyle de yıllık 900 bin Euro’ya anlaşma sağlandı… 2 sezon sonunda Bursaspor A Takımı’ndaki macerası sadece 11 macla sınırlıydı; bir karşılaşmayı tam anlamıyla bitiremedi, 11 mucadelede sadece 399 dakika sahada kaldı… Orduspor’a bir de gol attı. Ertuğrul Sağlam mı, yoksa yonetim mi bilemiyoruz artık, Ganalı kadro dışı bırakıldı, tayini Vakıfkoy’e cıktı… Adama, her gun koşsun diye ayda 70 bin Euro odendi… Tam Vakıfkoy’un demirbaşları arasına girecekti ki, gecen sezonun devre arasında Arabistan’ın El Ettifaq takımına kiralandı da kulup en azından 450 bin Euro’dan kurtuldu… Tabii, sezon başında Tagoe yeniden yuvasına, Vakıfkoy’e dondu… Yeni yonetim de, kendisiyle masaya oturdu ve sozleşmesini karşılıklı anlaşarak feshetti. Anlaşmanın karşılığı olarak bu sezon sozleşmesi sona erecek Ganalı’ya, alacağı 900 bin Euro’nun yarısı yani 450 bin Euro ekstradan odendi. Ozetlemek gerekirse, Bursaspor Kulubu, 399 dakika oynayıp, 1 gol atan Prince Tagoe’ye 2 sezon sonunda tam 3 milyon Euro odedi… Bunun Turk lirası olarak karşılığı da 7 milyon 500 bin civarı… Herkes Forsell’e odenen 870 bin Euro’ya bakıyor ama Tagoe’nin ki hic fena değil. Bangura ciftliği buldu gitmek ister mi? 2 milyon 600 bin Euro bonservis bedeliyle İsvec’in AIK Stockholm takımından transfer edilip, yıllık 500 bin Euro’dan 5 senelik sozleşme imzalandı… Ertuğrul Sağlam, ısrar ettiği Sierra Leoneli oyuncuya zorla da 6 gol attırdı… Ama, sonunda kendisi de yanlış yaptığının farkına varıp Bangura’ya Şanlıurfaspor’a gonderdi… Bonservisi dahil, iki sezonda Bursaspor’dan aldığı para 3 milyon 350 bin Euro… Şanlıurfa’dan da 250 bin Euro kazandı. İsvecli menajeri Patrick Mork, Bursaspor’dan alacağı 90 bin Euro’nun odenmemesi nedeniyle oyuncuyla ilgili bir girişimde bulunmuyor. Ne de olsa, 2016 yılına kadar 500’er bin Euro’lar garanti. Son aldığım bilgiye gore de, hicbir talibi olmayan Bangura da gitmek istemiyormuş. Haklı tabii! Buldu Bursaspor gibi ciftliği! Kim gitmek ister… 13 milyon lira bıraktık! Erkan Korustan’ın, Divan Kurulu’nda maddi konularla ilgili yaptığı acıklamalar ozellikle bazı eski yoneticiler tarafından beğenilmedi… Alışık oldukları sosyal paylaşım alanlarından tepki gosterdiler… Beni arayanlar da oldu. Kulubu devrederken, 13 milyon lira bıraktıklarını soylediler… Tabii, hem Korustan’ın hem de eski yoneticilerin verdikleri bilgilerin doğruluğunu bağımsız denetim şirketinin yapacağı incelemeden sonra oğreneceğiz… Ancak, şunu hatırlatmakta fayda var; merhum Yazıcı, her acıklamasında “Ne paramız var, ne de borcumuz. Hatta, boyle giderse sezonu cıkartamayabiliriz” demiyor muydu? Sadece hatırlatmak istedim. Orhan GUNEY / Olay Gazetesi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- 399 dakika+1 gol= 3 milyon Euro