Maurice Edu, Avrupa icin rakiplerine gondermeyi yaptı:’Alın gardınızı geliyoruz’ Alfred N’Diaye’nin Sunderland yolunu tutmasının ardından Bursaspor’a transfer olan ve gun gectikce yeşil beyazlı formaya ısınarak takımın onemli parcalarından biri heline gelen Maurice Edu, Olay Spor’a onemli acıklamalar yaptı. Stoke City’den satış opsiyonlu kiralık olarak Bursaspor’a gelen ABD’li futbolcu, yeşil beyaz gunlerinden tutunda sezon sonu planlarına kadar bircok soruya samimi acıklamalar yaptı. Ozellikle Beşiktaş macında yaşadığını atmosferi unutmayacağını belirten tecrubeli orta saha oyuncusu Stoke City ve Bursaspor’un anlaşması durumunda seve seve kalabileceğini de soyledi. İşte Edu ile yaptığımız keyifli roportaj: Oncellikle sakatlığından başlayalım, son durumun nedir? Tedavim suruyor. Ağrılarım var fakat gun gectikce hafifliyor. Akhisar macında sahada olmak istiyorum. Bunun icin sağlık ekibiyle birlikte calışıyoruz. Premier Lig’den geldin, ne gibi farklılıklar gordun burada? Dunya’nın en iyi liginden geldim. Ancak Super Lig’de de cok iyi takımlar ve futbolcular var. Ust duzey isimler mevcut. Super Lig’teki tempoya alıştım. Kucumsenmeyecek kadar kaliteli bir lig. Fenerbahce, Avrupa’da devam ediyor. Galatasaray da Şampiyonlar Ligi’nde iyi iş yaptı. Bu başarılar Super Lig’in kalitesini zaten ortaya koyuyor. Bursaspor’a alışabildin mi? İngiltere’de oynamıyordum. Buraya gelirken ilk duşuncem futbol oynamaktı. Butun takım beni burada cok iyi karşıladı. Evimde gibi hissediyorum kendimi. İngilizce konuşan bircok arkadaşım var. Hicbir sıkıntım yok şuanda. Bursa futbol şehri. Beni cezbeden bu. Maclarda inanılmaz bir atmosfer oluyor. Saha dışında ise taraftarlar bizi goruyorlar konuşmak istiyorlar. Bu yonden cok seviyorum Bursa’yı... Kiralık olarak geldin. Sezon sonu icin duşuncelerin neler? vet sozleşmem bitiyor. Stoke City ve Bursaspor anlaşırsa ben burada kalırım. Benim acımdan bir problem yok. Burada cok mutluyum, huzurluyum. Bursaspor iyi bir kulup. Lig’de de cok iyi gidiyoruz. Avrupa yolunda ilerliyoruz. Onumuzdeki haftalarda Fenerbahce puan kaybederse neden 2.olmayalım? Futbol komik bir oyun. Her şey olabilir. Sonuna kadar zorlayacağız. Zorlamamak icin bir neden de yok zaten. Orta alan Batalla ve Belluschi ile birlikte oynuyorsun... Belluschi ve Batalla inanılmaz futbolcular. Surekli oyunun icindeler. Pas trafiğini cok iyi yonlendiriyorlar. Oyle akıllılar ki nerede duracakları, nereye pas atacaklarını cok iyi biliyorlar. İkisi de benim saha icinde işimi kolaylaştırıyor. Premier Lig’i gordum. Bu oyun zekaları bence Premier Lig’de oynamaları icin yeterli. Hikmet Karaman’ı nasıl değerlendiriyorsun? Antrenor değişikliklerinde adaptasyon donemi zor olur. Hocamız yeni duşuncelerle yeni bir tarzla geldi. Biz futbolcular olarak cok cabuk adapte olduk. Yeni hocamız taktik defans olarak inanılmaz bir katkı sağladı takıma. Bu da bize cok mac kazandırdı. Biz gol yemeyelim, zaten atarız. Buna alıştık şimdi Milli takımdaki arkadaşlarına neler anlatıyorsun Bursaspor’la ilgili olarak.. Altidore burada oynadı. Surekli goruşuyoruz. Arkadaşlarıma o kadar guzel anılarım var ki, secerek anlatıyorum. Beşiktaş macı muthiş bir anı. Boyle bir şey yaşamadım daha once. Atmosferden bahsediyorum herkese. Sosyal ağlarda fotolar yukluyorum. Onlarda bana -her macta mı boyle oluyor?- diyorlar. İnanmıyorlar. Bende -gelin gorun o zaman- diyorum. Hikmet Karaman senin icin ’Benim saha icindeki Cambiassom’ demişti.. Bu bir iltifat. Hocamız beni cok gururlandırdı bu cumlesiyle. Taktik anlamda hocamın ne istediğini cok iyi biliyorum. Ne gorev verirse onu yapmaya calışıyorum. Kalan 4 mac icin neler soylersin? 4 mac cok onemli. Biz kendimize bakıyoruz. Takım bugune hırsıyla, mucadelesiyle, savaşmasıyla geldi. Bundan sonra da boyle olacak. Bursaspor kulup olarak en yukarılarda olmaya hak ediyor. Lig sonunda farklı bir yerde olabiliriz. Herkes buna hazırlıklı olsun. Bence ilk yapmamız gereken her macta iyi futbol oynayıp, kazanmak. legendtexas.org __________________