Bursa Hakimiyet'in sorularını yanıtlayan Arjantinli futbolcu, gelecek sezon şampiyonluk yarışının icinde olacaklarını belirtti.Tangocu, Fenerbahce'nin puan kaybetmesini beklediklerini ve ikinci olarak Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istediklerini soyledi. Futbolcu Arjantin'de bırakmak istediğini acıklayan Belluschi, Batalla ile oynamanın kendisi icin ayrıcalık olduğunu ifade etti Bursaspor'un başarılı orta saha oyuncusu Fernando Belluschi, Bursa Hakimiyet'e ozel acıklamalarda bulundu. Arjantinli futbolcu Fernando Belluchi arkadaşlarımız Tolgay Ataokay ve Mustafa Kemal Makinacı'nın sorularını yanıtladı. Yeşil Beyazlı takıma gelişinin ani olduğunu ifade eden Arjantinli krampon, "Porto'da forma şansı bulamıyordum. Bu da beni kotu yonde etkiliyordu. Bursaspor bana kapılarını actı ve oynama imkanı verdi. Turkiye hakkında bilgim yoktu. Burada oynamaya başladıktan sonra Turkiye'nin ne kadar kaliteli bir lig olduğunu gordum. Bursaspor'a da alıştım, Turkiye'ye de. Burada hem taraftarlar hem de takım arkadaşlarım bana cok yardımcı oldu" dedi. DEVLER LİGİ'NE KATILABİLİRİZ Bu sezon talihsiz puan kayıpları yaşadıklarını sozlerine ekleyen Belluschi; "Bursaspor'da şampiyonluk yaşamak isterim. Hatta bu sezon talihsiz puanlar kaybetmeseydik şu anda birincilik icin yarışıyorduk. Cunku bu kapasitemiz var. Bu sezon cok kolay puan kaybettik ancak gelecek sezon daha dikkatli olup şampiyonluk yarışında olacağız" acıklamasında bulundu. Bu sezon onlerinde 4 mac kaldığını ve Fenerbahce'nin puan kaybetmesini beklediklerini ifade eden Belluschi; "Takım olarak cok motiveyiz. Şampiyonlar Ligi'ne katılabiliriz. Bunu belirleyecek de hem bizim performansımız hem de rakip takımların kaybedeceği puanlara bağlı. TARAFTAR COK COŞKULU Futbol kariyerini futbola başladığı Newell's Old Boys'ta sonlandırmak istediğini belirten Fernando Belluschi; "Hep bunun hayalini kurdum. Ancak Avrupa kariyerimi Bursaspor'da tamamlamak isterim. Burada bana gosterilen sevgi ve saygıdan dolayı cok mutluyum. Eğer o zamana kadar fırsat verilirse Bursaspor'da oynamak isterim" dedi. Yeşil Beyazlı taraftarların coşkulu olduğunu belirten Arjantinli; "Bursaspor taraftarı bize buyuk destek oluyor. Daha once oynadığım takımlarda da bu vardı. Oyunun bazı dakikalarında takımın gardı duşmuşken verilen destek bir anda takımı şahlandırabiliyor" ifadesini kullandı. Batalla'nın yeri ayrı "Batalla ile oynamanın bende ayrı bir yeri var. Hem ulke vatandaşım hem de aynı dili kouşuyoruz. Bursa'ya geldiğimde Batalla'nın iyi bir insan olduğunu anladım. Saha icinde o zamana kadar kendisini gormemiştim. Beraber oynamaya başladıktan sonra iyi anlaşabileceğimizi anladım. Pablo biraz daha one yonelik oynuyor. Birbirimizi tamamlamaya calışıyoruz. Bu da takıma bir etki sağlıyor." Sırada Şampiyonlar Ligi var Her futbolcunun hayalini gorduğu, ruyalarını suslediği bir kupayı kazanmak cok guzel bir şey. Ben cocukluktan bu yana boyle bir kupa istiyordum ve 2011'de UEFA Avrupa Ligi'ni Porto'da kazanarak amacıma ulaştım. Şimdi daha fazlasını ve Şampiyonlar Ligi'ni istiyorum." Karaman ile daha ozgurum "Her teknik direktorun kendine gore bir oyun stili vardır. Ertuğrul Sağlam zamanında iyi oynasak da kazanamıyorduk. Bir şanssızlık vardı. Hikmet Karaman goreve geldikten sonra takımda bir motivasyon artışı oldu. Hem daha cok calışmaya başladık, hem de maclara daha konsantre bir şekilde hazırlandık. Ayrıca Hikmet Hoca bana orta sahada bana daha fazla ozgurluk verdi. Bu da benim kendimi iyi hissetmemi sağladı ve kendimi de gostermeye başladım. Hikmet Karaman her mac oncesinde bizim hedeflerimizin daha yukarılarda olduğunu soyluyor. Biz de o hedefler doğrultusunda ilerliyoruz." (Bursasporlu taraftarlar, Belluschi icin İspanyolca "Bombala Bursa aşkına" yazılı pankartı acmıştı.) Edu ile katkı sağlıyorum N'Diaye'nin, ofansif bir gucu vardı. Onunla beraber oynarken konuşup kimin avantajı daha fazlaysa o ileri cıkıyordu. Edu daha cok defansif ağırlıklı bir oyuncu. Bu da benim daha fazla ileri cıkmamı sağlıyor. İleri cıktığımda da takımıma katkı sağladığımı duşunuyorum." Cok top kaybediyorum "Porto'dayken Andre Villa Boas'tan cok şey oğrendim ve bana cok şey kattı. Topu aldığım zaman ilerdeki oyuncuları topla buluşturmaya calışıyorum. Gol bulmak icin bunu yapmak zorundayım. Bu bana gore artı yonlerim. Bazı yaptığım top kayıplarını da kendime yakıştıramıyorum." Biz kazanmak isteriz Brezilya eğlenmek Arjantin ve Brezilya dunya uzerinde en iyi futbol oynayan iki ulke. Arjantin'de daha cok topu kaybetmek istemeyen ve kazanmaya yonelik futbol var. Brezilya'da ise bu oyunu nasıl daha keyifli hale getirebiliriz gibi oynuyorlar. Lakabım kel kafa Gecmiş yıllarda bana koca kafa diyorlardı. Daha sonra geliştik ve buyuduk. Şimdi de saclarımın dokulmesinden dolayı kel kafa diyorlar." hakimiyet gazetesi __________________