Ankaragucu, Rize'den 3 puanla donerse... Ankaragucu, C.Rizespor’la sezonun en onemli macını oynayacak. Bu onemli macta C.Rizespor’da Depetris ve Sercan; Ankaragucu’nde ise Kaan, Mehmet, Enes ve Hasan yer alamayacak. Ankaragucu’ndeki bu eksikler yuzunden ben hicbir endişe duymuyorum. Cunku Ankaragucu sezon başından bu yana sakatlar ve cezalılar yuzunden her hafta eksik kadroyla mucadele etti. Hatta tam kadroyla oynadığı macı yoktu. Tam aksine eksikler yuzunden C.Rizerspor duşunsun. Zira yeşil-mavililerde 2 oyle onemli eksik var ki, kurt hoca Mustafa Denizli kara kara duşunuyor. Sakatlığı bulunan Arjantinli Devit Depetris hucumda cok onemli bir silah. Cok golcu olmayan, ancak rakiple boğuşan, yoran, boş alan yaratan klasik bir santrfor. 12 macta 6 golu var. Cezalı Sercan ise gercekten cok değerli bir forvet. Devre arasında 1461 Trabzonspor’dan Eren ile birlikte gelen Sercan’ı C.Rizespor cok arayacak. (NOT: Depetris’in sakatlığı olmasına rağmen, cok az da olsa oynama şansı var.Taktik gereği “oynamayacak” acıklaması yapılmış olabilir) C.Rizespor’un maca şu 11’le başlamasını bekliyorum: Loriya- Oğuzhan, Sezer, Murat, Orhan- Smakov, Hossam- Cernat, Emre, Cenk Ahmet, Eren. Rizespor takım olarak sezon başından bu yana takım oyunundan ziyade, yıldız oyuncuların, gunluk bireysel başarılarıyla macları kurtaran bir takım. İşte bizim macta buna dikkat etmeliyiz. Sezonun ilk yarısında Uche bu işi iyi yapıyordu. Ama şimdi o yok. Florin Cernat var, yanında Eren var.Biz bu 2 oyuncunun topla bağlantısını kesmemiz gerekli. Ozellikle de Florin Cernat’ın frikik kullanmaması icin ceza sahası cevresinde faul yapmamalıyız. Kaptan Cernat, ikinci yarıda 14 macta forma giyip 7 gol atarken, 4 asist yaptı. Bunun dışında Rizespor’un savunma ve orta sahası fazla ozelliği olmayan, gorev adamlarından oluşuyor. Defanstaki Sezer ve Murat tecrubeliler. Orta sahadaki 2 yabancı Hossam ve Smakov bu ligin iyi yabancılarından. Ama ikisininde bizim Bilal Gulden fazlaları yok. Rizespor'da Cenk Ahmet'de surati ile dikkati ceken biri isim. Zaten hafta başında Mustaf Kaplan ile yaptığım goruşme de C.Rizespor’u cok iyi analiz edeceklerini soylemişti. Bana gore bu macta Mustafa Denizli’nin engin tecrubesi de PTT 1.Ligde sokmez.Cunku bu lig cok farklı. Herkes aynı ayarda. Ankaragucu’nun maca şu 11’le başlamasını bekliyorum. Gokhan Akkan- Orhan, Volkan, Gurkan, Aytac- Serkan, Bilal, Mert, Gokhan Erdoğan, Timur, Teoman. Ankaragucu eğer macın ilk bolumunde gol yemezse, Rize’yle kafa kafaya oynar. Daha stresli ve baskı altındaki takım C.Rizespor. Gol atamadıkları her dakika onları ve tribunleri gerer. Sarı-lacivertlilerin hırsı, arzusu, forma aşkı Rizespor’da yok. Dunyada bu kadar amator ruhla ve arma aşkıyla oynayan başka bir takım yok. Hucumda Kaan’ın yokluğu cok onemli. Ama Ankaragucu’nun onur mucadelesi veren genc yureklerinin tum acıkları ve eksikleri kapatacaklarına ve zorlu mactan 3 puanla doneceklerine inanıyorum. Cok onemli bir konu da hakem konusu. Macı deneyimli hakem İlker Meral yonetecek. Meral eğer baskı altında kalmaz ve adil dudukler calarsa direncimiz daha da artar. Ankaragucu taraftarına macta yasak getirilmesi ise tek kelimeyle “skandal” dır. Şunu unutmayalım. Rize’den 3 puanla donersek, Ankaragucu kesinlikle kume kalışını ilan eder. ORHAN SAL __________________