Brezilyalı genc teknik adam Roberto Carlos, Sivasspor'a gelmesinde en buyuk etkenin Chelsea Teknik Direktoru Jose Mourinho olduğunu vurguladı.
Futbolun dunyada sayılı yıldızları arasında yer alan, kariyerini noktaladıktan sonra ilk teknik direktorluk deneyimini Sivasspor'da yaşayacak olan Roberto Carlos, kararı hakkında konuştu. Genc teknik adam, futboldan, yaşamına, Turkiye'den Sivas'a kadar bircok konuda onemli acıklamalarda bulundu. UC TEKLİFİ GERİ CEVİRDİM - Herkesin merak ettiği bir konu Sivasspor'un teklifini kabul etmeniz. Bize bu sureci anlatır mısınız? Anzhi'de aktif futbol yaşamımı noktaladıktan sonra, teknik direktor Guus Hiddink'in yardımcılığını yapıyordum. Ardından, 'Acaba ben de teknik direktorluk yapmaya başlamalı mıyım?' derken, Sivasspor'un teklifi geldi. Ben de tereddutsuz kabul ettim. - Teklifi kabul etmenizde Turkiye'nin rolu nedir? Turkiye cok modern bir kulture sahip. İnsanlar son derece eğitimli. Fenerbahce'de oynadığım donemde bu ulkede cok şey oğrendim. Turkiye, futbol anlamında da hayat anlamında da bana cok şey kattı. Ancak Turkiye'de beni en cok etkileyen nokta insanların futbola olan aşkı. Samimi soyluyorum, ulkenizdeki futbol aşkı benim ulkemdekinden cok cok ustun. - Sivasspor'da hedefiniz nedir? Ben oyunculuk anlamında tum başarıları kazandım. Artık bu başarıları teknik adam olarak da yaşamak istiyorum. Sivas'ta bunu gercekleştireceğime inanıyorum. Sivas dışında uc tane farklı ulkenin uc onemli takımından teklif geldi. Ama bunları geri cevirdim. Anzhi'de futbolculuk, sportif direktorluk ve yardımcı antrenorluk yaptım. Bana gore başarılı da oldum. Artık futboldaki bilgi birikimimi saha icerisine aktarmak istiyorum. - Ornek aldığınız teknik adamlar kimler? Hepsi diyebilirim. Wanderley Luxemburgo, Vicente Del Bosque, Fabio Capello, Hiddink. Ama teknik direktorluğu tercih etmemde en buyuk destekcim Jose Mourinho oldu. Benim kafamda bir sure daha Hiddink'in yardımcı antrenoru olmak vardı. Ama Mourinho beni cesaretlendirdi ve 'Sen artık teknik direktor olmalısın. Sende bunu başaracak kapasite var' dedi. "MOURINHO, BANA 'GİT' DEDİ" -Sivas'ın teklifini Mourinho ile de paylaştınız mı? Elbette. Mourinho, Turkiye'yi cok seviyor. Bana, 'Mutlaka git. Sen zaten o ulkeyi biliyorsun, orada da cok seviliyorsun. Sivasspor teknik adamlığa başlaman icin doğru bir tercih olur. Tekliflerini kabul et" diye konuştu. ARDA TURKİYE'NİN 1 NUMARASI - F.Bahce, şike yaptığı iddiasıyla UEFA'da Tahkim Kurulu'nda. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz? İnsanlar zor zamanlar gecirirken bir şeyler soylemek son derece zordur. Fenerbahce'ye adaletsiz davranılmamasını ve haksız bir ceza almamasını diliyorum. Orada başkanından, futbolcusuna kadar hepsi cok sevdiğim yakın dostlarım. Onlarla cok guzel zaman gecirdim. Umarım bunu bir an once atlatırlar. - Turkiye'de en iyi futbolcu sizce kim? Tartışmasız Arda Turan. Atletico Madrid'de performansını cok iyi arttırdı. Bunun yanı sıra Fenerbahce'den eski takım arkadaşlarım Volkan Demirel ve Gokhan Gonul'un de Turkiye'nin en iyi futbolcuları arasında olduklarını duşunuyorum. Fenerbahceli Salih Ucan da gelecek vaat eden, yetenekli bir isim. - Son gunlerde yabancı tartışması Turkiye'de bir numaralı gundem maddesi. Sizin fikriniz nedir? Ben yabancı sayısının en az 7-8 olması gerektiğini duşunuyorum. Avrupa Kupaları'nda mucadele verirken, rakipleriyle eşit şartlarda yarışabilmeleri icin yabancı sayısı duşmemeli. Avrupa Birliği statusundeki oyuncular Turkiye'de yerli statusunde oynayabilmeli. Cunku seyirci stada yıldız futbolcuları izlemek icin gider. Yabancı sayısı artsa bile bu durum yerli oyuncuları etkilemez. Mesela şu anda Sivasspor altyapısında A Milli Takımı'nda oynayabilecek dort oyuncum var. Bunlardan ikisi Murat ve İbrahim. SİVASLISIN, BANA KANGAL BULURSUN - İstanbul'un renkli yaşamının ardından Sivas zor olmayacak mı? Sivas-İstanbul sadece bir saat (Guluyor) - Sivas'ı nasıl buldunuz? Ufak, şirin bir şehir. İnsanlar mutlu, cana yakın ve cok yardımsever. Muslumanlığı icten yaşayan bir toplum. - Peki ya soğuğu? Sen Rusya'yı gorsen. Sivas yanında Brezilya gibi kalır. Aman Tanrım. Boyle bir soğuk olamaz. Sıcaklık eksi 35-40'a duşuyordu. O yuzden Sivas'taki soğuk vız gelir. - Sivas'ın Kangal kopeği cok meşhur. Alacak mısınız? Ne kadar akıllı ve sadık olduklarını duydum. Kocaman, heybetliler. Hayvanlar can yoldaşı, onları cok severim. Sen Sivaslısın, bana bir tane bulursan seve seve beslerim (Sozunu verdik). sporx __________________
Mourinho, Carlos'a Sivas icin ne dedi?
Futbol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Mourinho, Carlos'a Sivas icin ne dedi?