Dikkat Dikkat!.. Bu mektubun ’cok acil’ koduyla, Bursaspor teknik heyetine ve yonetim kuruluna ulaştırılması ricasıyla... Zira, yeşil-beyazlı takım resmen S.O.S veriyor!.. Sakın bu sozleri 5 yediğimiz icin yazıyorum falan sanmayın. Cunku skor değil, spor yazarıyım. Gercekleri ortaya koymak da bizim gorevimiz. Yoksa kimse bizden ’Olur boyle kazalar kardeşlerim, Roma macında daha iyi oynarsınız’ gibi Pollyanna’cı bir yaklaşım beklemesin. Gorunen koy kılavuz istemez! ’Dost acı soyler’ misali, biz testi kırılmadan yolu gosterelim de, varsın bazı dostlar bize kızsın! KAYIP ARANIYOR! Soruyorum size; ortada futbol namına bir şey gordunuz mu? Neredeyse, gazeteye ’kalıp aranıyor’ diye ilan verecektim. Hadi 4 gun once kampa katılan Frey ve Civelli idman eksikleri ve takımı tanımadıkları icin mazeretliydiler... Taiwo da 15 gunde henuz uyum ve kondisyon sorununu aşamadı, diyelim. Peki, ya diğerleri? 20 Haziran’dan bu yana 1 aydır calışan futbolcu kardeşlerimiz neredeler? Yoksa Cokoprens almaya mı gittiler? Ben, bu macla ilgili ’yan yattı camura battı’ gibi mazeretlerin hicbirini kabul edemem. HERKES KENDİ ONUNU SUPURSUN Son 4 macta 15 gol yiyen ve sadece 2 gol atabilen Bursaspor’da, A’dan Z’ye herkes kendine gelecek! Bu formanın ne kadar değerli olduğunu; dağıtan da giyen de bilecek. Beyler; 1 Ağustos’ta deplasmanda (muhtemelen Sırbistan’da) oynayacağımız ilk UEFA macına sadece 12 gun kaldı. ON LİBERO SORUNU Artık E.Frankfurt macından sonra emin oldum ki, bu takım; ’tecrubeli on libero transferi şart’ diye bas bas bağırıyor. Orta sahada defansif anlamda Murat, Musa ile bu iş cok zor! (Musa zaten Avrupa’da 3 mac cezalı) Yasin Pehlivan deseniz, anlaşılan henuz hazır değil ki, hoca O’na hep sonradan ve az sureler veriyor. Dortmund macında son 26 dakikada oyuna giren Yasin, Almanya Ligi’ni 6. sırada bitiren E.Frankfurt onunde de sadece 19 dakika sure alabildi. O bolgede tek alternatif Şamil Cinaz kalıyor... Karaman da Şamil’i, hem on libero hem de ’tehlike anında camı kırmak’ icin stoperde 4. alternatif olarak ’imdat cekici’ şeklinde goruyor. N’DIAYE SATIŞA CIKARILDI Mac sırasında taraftarlarımız bana resmen tweet yağdırdı: "Serkan Abi, Allah aşkına yonetime ilet, Sunderland, N’Diaye’yi satış listesine koymuş. Biz geri alalım. Yoksa işimiz zor!" şeklinde... İşin ekonomik boyutu tabii ki cok onemli ama, Avrupa’da 2 turu gecip, 2 senedir kapısından donduğumuz UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmak istiyorsak, mutlaka defansif bir orta saha almak zorundayız. Bizden duyurması... Guzel oynayınca hakkını verdiğimiz Şener ise bu kez resmen yokları oynadı. Onun kulvarından ust uste gelen golleri gorunce cok şaşırdım. Guvendiğimiz dağlara Alpler’de resmen karlar yağdı! Bir de Taye Taiwo’nun tam anlamıyla bir sol bek yedeği yok. Basser desek, 6 artı 0 kuralı nedeniyle Nijeryalı kadrodayken tribune cıkacak gibi gorunuyor. SOL BEK YEDEĞİ KİM? Ferhat Kiraz deseniz, sol acıktan devşirme olarak ikinci yarıda sol bek oynadı, amma velakin 2. sarıdan kırmızı kart gorerek, 5-1’lik husranın uzerine tuy dikti! Defansif ozellik, cok başka bir şeydir. Vederson’u, Yenal’ı, sağ bekten devşirme Hakan Aslantaş’ı gonderiyorsan (ki bu kararlar doğru), o zaman orijinal bir sol bek yedeği alacaksın. Gecen sezon Ertuğrul Sağlam’ın duştuğu takım planlama hatasına bu sezon da duşersek bunun adı hata değil de, başka bir şey olur! 16 yaşındaki Oğulcan Şahin’i, Hikmet Karaman 2 hafta sonra ’kamptan gonderdiği 8 genc’ listesine yazdı. Tabii ki Şahin’in tecrubesi cok az, ancak 3 cephede savaşacaksan, her mevkiinin oynamaya hazır bir alternatifi de olmalı... Telafisi olmayan Avrupa macları artık gelip kapıya dayandı. TRİP ATACAĞINA GOL AT Bay Kriz Pinto, ilk devre boyunca yine "sevimsiz hayalet Casper’into" gibi gezip durdu. Sevgili Sebastian kardeşim, idmanlarda arkadaşlarına trip atacağına, maclarda gol at gol!.. Bak, 16 yaşını henuz 69 gun gecen Enes Unal kardeşine... Babasının da şerefle taşıdığı o değerli formanın ve aldığı dakikanın onemini o kadar iyi biliyor ki, hem cok calışıyor, hem de golunu atıyor. 22 DAKİKADA 3 GOL YEMEK Rakip kim olursa olsun ilk 22 dakikada 3 gol yiyen bir takımı hoş gormek imkansız! Biz prova yapıyoruz da, Frankfurt başka bir şey mi yapıyor? 4 mactır kupe taka taka kulağımız delik deşik oldu. Uyum sorunu eyvallah da, 12 gun sonra UEFA’daki ilk macta; cok radikal bir durum olmazsa, bu 11’den en az 10’u yine oynayacak. 15. dakikada sakatlanan Ozan’ın durumunu bilmiyorum, inşallah cok ciddi bir durum yoktur. UEFA’daki ilk maca Sestak’lı kadroyla 7 yabancıyla cıkma şansımızı kullanmamız gerektiğini duşunuyorum. Zaten Hikmet Hoca, 19. dakikadan itibaren devre sonuna kadar 7 yabancılı kadroyu denedi. Sozun ozu; Bursaspor’da, kulaklar mı cekilir, pazartesi kamp donuşu gereken onlemler mi alınır, onu bilemem ama... İki senedir UEFA’da son dakika travmaları yaşayan bu cefakar taraftar, once 8 Ağustos’ta bayramın birinci gecesi cifte bayram sevincini; sonra da 29 Ağustos’ta Avrupa Ligi’nde gruplara kalma mutluluğunu yaşamak istiyor. Bizden hatırlatması... Serkan Yetişmişoğlu Kaynak: Bursadabugun.com