Olay gazetesi yazarlarının Medipol Başakşehir macı değerlendirmeleri. Hadi gitti diyelim Adana’da kazanmasına rağmen oynadığı futbola “Tam bir felaketti” demiştim, dun akşam goruntusu icinse “Felaket otesi” yorumunda bulunabilirim… Başakşehir istese 5 atardı ki, yakaladığı cok ciddi fırsatlar da vardı… Bursaspor’un, atan ve karşılayan bolgelerinde buyuk sıkıntıları mevcut… Harun başta olmak uzere orta sahaya kadar gorev yapan oyuncular oyle basit pas hataları yaptı ki, cileden cıkmamak elde değildi… Nitekim, tribunler de o reaksiyonu gosterdi… Haklı oldukları yanlar var ama biraz ağır kacmadı mı acaba? Coğunluk Hamza Hamzaoğlu’nu istemiyor olabilir, belki yarın obur gun gidebilir de… Fakat, bu oyuncu kadrosu en azından devre arasına kadar burada… Futbolcuları, daha ilk mactan demoralize etmek mantıklı mıydı acıkcası bilemiyorum… Hamza Hamzaoğlu’nun yanlışları, hataları olabilir… Daha gecen hafta kotu futbolun sorumlusu olarak gostermiştim, yine onu gosteriyorum. Ancak, kendisi inandığım, guvendiğim bir teknik adam… Hadi gitti diyelim, bu saatten sonra kimi getireceksiniz? Var mı adayınız? Ben bulamadım, Bursaspor’a yakıştırdığınız boşta olan biri varsa soyleyin… Tartışalım… Hepimiz bazen şunu unutuyoruz; bu sezon kulubun mecburiyetleri doğrultusunda tasarruflu bir kadro kuruldu… Kimse buyuk başarılar beklentisi icine girmemeli… Ve, bu takımın en buyuk ateşleyici gucu taraftarı… Bu nedenle kusmeyin… Siz olmazsanız eğer bu takım cok zorlanır… Cunku, Başakşehir gibi oturmuş bir cok takımla karşılaşacak… Tepki verin ama kusmeyin derim. NECİD İŞİ NE OLDU? Necid’le ilgili bugun, yarın bazı gelişmeler olabilir… Dun bazı menajerler tribunde onu izledi… İngiltere’den Everton’un talip olduğunu duydum… 1 yıllık kiralama bedeli olarak 1 milyon Euro gibi bir rakam konuşuluyor. Satış opsiyonu da 2-3 milyon Euro gibi… Necid giderse, yonetimin son dakika bir golcu transferi yapma ihtimali de mevcut. En buyuk aday Umut Bulut gibi duruyor ama dun akşamdan sonra yine de bekleyip gorelim derim ben. SEDAT KAPTANI UZMEYİN Sedat Ozden aradı mactan sonra. Mağlubiyetin yanı sıra vefasızlığa uzulmuş… “Biz bu kulubun efsaneleriyiz. Stadyumda bize ayrılan yerleri gordum cok uzuldum. Sanki gelmeyin demişler. Ben de gelmedim” dedi Sedat kaptan… İlgililerin dikkatine… Orhan GUNEY ***** Gemileri yakmayalım Mağlubiyetler vardır, doğal karşılanır. Mağlubiyetler vardır taraftarı kızdırır ,cileden cıkarır. Bursaspor'un Başakşehir karşısında aldığı yenilgi, tam anlamıyla ofkelendiren cinstendi. Acılışından bu yana ilk kez bu macta Timsah Arena'yı dolu olarak gorurken, takımı sahada gormek pek mumkun olmadı. Beklenti buyuk olunca, hayal kırıklıkları da o derece buyuk oluyor. Geciş donemi yaşayan bir takımdan bahsediyoruz. Ateşe de benzin atmaya gerek yok. Doğum sancılarının yaşandığı aşikar. Bu sıkıntıların zamanla gececeği duşuncesindeyim. Bursaspor'da bu macta neler eksik? -Bireysel hatalar cok fazlaydı. -Orta saha takımın en yumuşak karnıydı. -Başakşehir gibi oturmuş takımlar karşısında Bilal Kısa'nın luks olduğu goruldu. Bilal oynadığı surece Merter'in yuku hafiflemeyecek gibi. -Geri donuşlerde Adanaspor macında olduğu gibi buyuk zaafiyet vardı. Bu da rakibe pozisyon olarak geri dondu. -Oyuncular arasındaki uyum sorunu henuz giderilmiş değil. -Baskı karşısında yapılması gereken oyun kurgusu bir turlu hayata gecirelemedi. -Ve taraftar. Gercekten desteklerine şapka cıkartılır. Ama henuz sezonun ikinci macında bazı oyunculara verilen tepki yersizdi. Daha yolun başındayken bu futbolcuları kusturup kırmak fayda değil zarar getirir. Bu mac icin olumlu yazabileceğimiz bir şey yok. Ama sabır ve zaman camianın en iyi ilacı olacak diye duşunuyorum. Gemileri daha ikinci haftada yakmanın hic kimseye faydası olmaz. Birlik ve beraberlik ayağa kalkmanın tek yolu. Cevdet ALTINEL ***** Topa basmak lazım Oysa dunku mac oncesinde Timsah Arena'da cok guzel goruntuler vardı... Hafta icerisinde Başkan Ali Ay ve Teknik Direktor Hamza Hamzaoğlu'nun cağrısı uzerine 30 bini aşkın taraftar Timsah Arena'ya koştu. Buyukşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla koltuklara bırakılan 40 bin ay yıldızlı bayrağımızla birlikte 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi anma programı muthiş bir ambians yaratmıştı. Sezon başından bu yana Bursaspor'un mali anlamda kuculmeye gittiğini, butceye gore transferler yapıldığını ve bu takımın zamana ihtiyacı olduğunu soyleyip, yazıyoruz. Adanaspor deplasman galibiyeti takımın moral kazanması adına ilac gibi gelmişti. Ancak Başakşehir karşısındaki Bursaspor'u tribundeki taraftarlar gibi bizler de hayal kırıklığıyla izledik. Başakşehir'in oturmuş bir kadroya sahip olduğunu, savunmayı cok iyi yaptığını, etkili oyuncularıyla hızlı hucuma cıktığını bilmeyen yoktur. Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi'nden umudu kesmiş olacak ki perşembe akşamı Ukrayna deplasmanında 5 as oyuncusunu oynatmayıp Bursaspor macına sakladığını da biliyoruz. Dun akşam Bursaspor, Başakşehir ne istediyse onu oynadı. Orta alanı iyi parselleyen İstanbul ekibi Batalla ve Bilal'i kilitleyip savunmayı da hataya zorladı ve bunda da başarılı oldu. Ortaya şut dahi atamayan bir Bursaspor'un cıkması elbette uzucuydu. Gonul Başakşehir gibi savunma yonu guclu, Osmanlıspor gibi hucum zenginliği olan bir Bursaspor olsun istiyor ama bugunku şartlarda bunu beklemek hayalcilik olur. Daha ilk yarıda taraftarın futbolcuları ıslıklaması, ikinci devrede Bilal, Merter ve İsmail'e tepki gostermesi “Burası Bursa Akhisar değil” tezahuratı gelecek adına vahim bir tablo ortaya cıkardı. Sanki evimizdeki ilk değil de sezonun son macını oynuyormuşuz gibi bir hava oluştu. Batalla'ya gosterilen sevgi de Arjantinli oyuncuyu takım arkadaşlarına karşı guc duruma duşurduğunun farkında mısınız? Dun akşam yedekten girenlerle birlikte 8 oyuncunun ilk kez Timsah Arena'da maca cıktığını unutmamak gerekir. Kaleciniz Harun dahi inanılmaz hatalar yapıyorsa gerisini siz duşunun. Bursaspor dun akşam buyuk kayıplar yaşadı. Bu takımı yeniden ayağa kaldırma gorevi başta yonetim ve teknik heyetle birlikte yine taraftara duşecek. Kimse takımına kusmeden yine tribune gelip cok sevdiği yeşil beyazlı renkler icin desteğini surdurmeli, cunku başka Bursaspor yok. Erdal AKCAY ***** Kacak gureşenler Guclu rakibi karşısında pozisyona girmekte zorlanan ve kazanmak icin hicbir şey yapmayan yeşil beyazlılar, Mossoro ve Mustafa Pektemek’in gollerine engel olamayınca sahayı boynu bukuk terk etti. Volkan Babacan’ın herhalde bu kadar rahat bir macı yoktur. Rakip komple bir takım anlıyorum. Birbirlerinin dilinden anlıyorlar, ezbere bile pas atıyorlar. İyi de, biz 19 Ağustos Cuma gunu Adana’da siftah yapmışız, Başakşehir ise 21 Ağustos pazar Fenerbahce ile oynamış, onun ustune bir de 25 Ağustos Perşembe Ukrayna’da Schaktar ile UEFA macına cıkmış. Rotasyon da yapsalar anlayacağınız mac yoğunluğu nedeniyle sıkıntılılar. Boyle bir rakip karşısında hucumu duşunmemek, eksik yonlerinden faydalanamamak ve oyunu kabullenmek hele ki kendi sahanda olacak iş değil. BOYLE OLUR MU? Rakip kim olursa olsun. Zorlamazsan, koşmazsan, istemezsen ortaya boyle bir tablo cıkar. Gelelim kacak gureşenlere. Bilal Kısa… Ya bizim bildiğimiz Bilal bu değil, ya da 33 yaşına geldim diye tamamen kendini salmış. Riske girmek yok, alıp birkac kişi geceyim, şut atayım demek hic yok. Bilal gibi bir futbolcu cıkıp bu macları alacak. Takım sıkıştığı anda ortaya cıkacak, tecrubesini konuşturacak. HELAL SANA AZİZ Akhisar’da, Galatasaray’da bunları yaptı. Kusura bakmasın ama burası Super Lig’in en rahat kulubu falan değil. Aziz Eraltay'ı tebrik ediyorum. Risk aldı, zorladı, golu duşundu. Sercan Yıldırım gibi, Bilal Kısa gibi kacak gureşmedi. Bursaspor’un şu anda Aziz Eraltay gibi, Pablo Martin Batalla gibi, Del Valle gibi takıma değer katacak isimlere ihtiyacı var. Yoksa boyle cok zor. Bu arada sayın başkana yine bir onerim var. İşi baştan sıkı tutun bence sayın Ali Ay. İc ve dış saha galibiyet primi 15 bin TL ise boyle sorumsuz futbolun bir cezası da olmalı diye duşunuyorum. Beytullah SUAT ***** Başarı beklemek hayalcilik Bursaspor, 30 bin taraftarın onunde gorsel şovların cok konuşulacağı macta sahaya futbol namına hicbirşey koyamayarak cok kotu bir mağlubiyet aldı... Adanaspor macını guc bela kazanan yeşil beyazlıların Medipol Başakşehir karşılaşmasında vereceği refleks gelecek adına fikir sahibi olmamızı sağlayacaktı. Gerci Avusturya kampında oynadığımız son Darmstadt karşılaşmasında aldığımız 3-0'lık mağlubiyetle bu takımın ligde buyuk sıkıntılar yaşayacağı belliydi. Bu takıma direk katkı koyacak acil transferlere ihtiyacı var diye o zaman da uyardık, Adanaspor macından sonrada. Yeşil beyazlı takıma bir santrafor, bir stoper ve bir orta saha kesinlikle şart. Bursaspor'un yaptığı 10 transferin en az 7-8'i alternatif oyuncular. Bunları gozden kacırmamak lazım. Bu takımdan başarı beklemekte hayalcilik. Bu kadroyla şampiyon olamassınız, Avrupa'ya da gidemezsiniz. Kim boyle bir şey bekliyorsa zaten kendini kandırır. Rakip Başakşehir 1 haftada Fenerbahce ve Shakhtar Donetsk olmak uzere 2 ust duzey mac oynadı. Ama tabanca gibiler. Oyuncuların hepsi diri, gucluler. Bizim oyuncular sanki ligin 33. haftasını oynar gibiydiler. Taraftarın daha macın 35. dakikada oyuncuları yuhalamasıyla hepten abandone oldular. Ligin ikinci haftasında takımda ozguven kaybı oldu. Tamam herkesin haklı sebepleri var ama şunu da soylemeden gecemeyeceğim. İsmail Konuk, Merter Yuce, Bilal Kısa ve diğerleri buraya kendileri gelmedi. Bunları Bursaspor'a futbolun patronları başkan, yonetim kurulu uyeleri ile teknik direktor getirdi.. Yani Bursaspor istedi ve transfer oldular. Hepsinin kapasitesi ortada. İşinize gelmiyorsa almazsınız. Benim fikrim tepki gosterilecekse bu isimlere gostermeliydi taraftar, oyuncuya değil... Erkan SAĞLIK Kaynak: Olay
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Başarı beklemek hayalcilik