Fenerbahce Başkanı Aziz Yıldırım'ın yapmış olduğu acıklamalara cevap verdiklerini ifade eden Ali Ay "Bence cezayı gerektirecek bir durum yok. Ne yapsaydık cevap mı vermeseydik. Susacak halimiz yok. Gerekli mercilere itiraz edeceğiz" dedi. Bursaspor Başkanı Ali Ay ve Super Lig’deki diğer kuluplerin başkanlarının yer aldığı Turkiye Kulupler Birliği Vakfı uyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi’ndeki kabulunde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kulup başkanlarını kabulunde yaptığı konuşmada, terorle mucadelede karalılık vurgusu yaptı. Erdoğan, “Sıkıntılı bir donemden gectiğimiz hepimizin malumudur. Ama bu donemi hayırlısı ile atlatıyoruz, atlatacağız. Ozellikle bu surecte tabii bircok teror orgutu ile mucadele veriyoruz ve bu teror orgutleri ile geniş alanda surdurduğumuz mucadeleyi de başarı ile sonuclandıracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. YAN YANA OTURDULAR Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi’ndeki kabulde kulup başkanları alfabetik dizilişle masaya oturdu. Bu nedenle Bursaspor Başkanı Ali Ay ve Fenerbahce Kulubu Başkanı Aziz Yıldırım yan yana yer aldı. Bu sırada Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararı acıklandı. Fenerbahce Başkanı Aziz Yıldırım’ın ‘1998’den bu yana tum şampiyonluklar incelensin. Bursaspor’un şampiyonluğu araştırılsın’ acıklamalarına verdiği yanıt nedeniyle Bursaspor Başkanı Ali Ay’ı 45 gun hak mahrumiyeti ve 30 bin TL ile Yeşil Beyazlı kulubu de 100 bin TL para cezasına carptırdı. PFDK’nın bu şok cezasıyla ilgili Bursa Hakimiyet’e konuşan Bursaspor Başkanı Ali Ay ‘İcim acıdı’ dedi. CEZAMI DERT ETMİYORUM Ali Ay, “Nasıl bir iş anlamadım. Konuşmak yanıt vermenin cezası bu olmamalı. O acıklamaları yok mu sayacağız. Benim aldığım cezanın bir onemi yok. Onu hic dert etmiyorum. Ama kulubun bu mali durumu ortada. Boyle bir donemde 100 bin lira ceza almak icimi acıttı doğrusu. İtirazımız kabul edilir mi bilmem ama Tahkim Kurulu’na gerekli itirazı yapacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabulu ile ilgili de konuşan Ali Ay, “Sayın Cumhurbaşkanı ulkemizdeki son durum hakkında bizlerle de konuşma gereği duymuş. Birlik ve beraberlik konusunda hassasiyetlerini iletti, talimatları oldu. Spor toplumları birleştiren bir unsur. Bu konuları ele aldık” diye konuştu. Bursasporluyuz.org