Bursaspor Kulubu Yonetim Kurulu Uyeleri İl Emniyet Muduru Selami Yıldız’a taziye ziyareti gercekleştirdi. Taziye ziyaretine Başkan Ali Ay, İkinci Başkan Ali Ademoğlu, Finansal Yapılanmadan Sor. Asb. Fatih Pulat, Altyapıdan Sorumlu Yonetici Ali Turan, Dış İlişkiler ve Pazarlamadan Sor. Yonetici Fatih Korkmaz, Bursaspor Medya A.Ş.’den sorumlu yonetici Mustafa Bakır katıldı. BAŞKAN ALİ AY: “ İNŞALLAH BU SON OLUR” Başkan Ali Ay ziyarette yaptığı konuşmada, yaşanan olaydan dolayı gercekten cok uzgun olduğunu ve bu son olsun dedi. Ulkemizde birlik ve beraberliğe cok ihtiyacımız olduğunu belirten Başkan Ali Ay, “Bizim milletimizin ozelliği bu durumlarda tum dunyaya birlik ve beraberliğimizi gosteriyor. Cok daha kotu de olabilirdi. Bir tane polisimiz bile bizim icin cok değerli. Biz cok uzulduk. Bilmiyorum belki de bunlar taraftarlarımızı da hedef almışlardı. Allah belalarını versin. İnşallah bu son olur. Bu onların son cırpınışları olduğunu tahmin ediyoruz” dedi. BEŞİKTAŞ İLE OYNAYACAĞIMIZ MACIN GELİRLERİNİ ŞEHİT AİLELERİNE BAĞIŞLACAĞIZ Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile dun yaptığı goruşmede Bursaspor ile Beşiktaş arasında gelirlerinin şehit ailelerine verileceği bir hazırlık macının yapılması konusunda sozleştiklerini belirten Başkan Ali Ay, “Biz dun Fikret Başkan ile de goruştuk. Beşiktaş ile burada veya İstanbul’da mac yapmayı planlıyoruz. Fikret Başkanın programımız var dedi ama sozunu aldık. Milli mac arasında bu macı yapmayı hedefliyoruz. Bu mactaki gelirleri de olduğu gibi şehit ailelerine vereceğiz. Misafir tribunu de ayırmadan tum taraftarların bir arada oturmasını istiyoruz. Şimdiye kadar husumet vardı. Bu sadece iki kulup icin değil tum kulupler icin gecerli. Bizim uğraşımız, tamam rekabet olsun ama saha icinde kalsın. Ama dışarıda herkes kardeş olsun. Biraz daha medeni hareket etmemiz gerektiğini belirttim. Cok da guzel tepkiler aldık. Sonucta savaşa gitmiyoruz. Barış ortamında gecsin. Avrupa’da hep beraber maclar izleniyor. Mactan sonra gezmeye eylenmeye gidiliyor. İnşallah bu son olur.” UMRANİYESPOR MACINA FUTBOLCULARIMIZIN CEVİK KUVVET KIYAFETLERİYLE CIKMASI İCİN İZNİNİZİ İSTİYORUZ Başkan Ali Ay, Ziraat Turkiye Kupası’nda Perşembe akşamı Bursa'da oynayacak Umraniyespor macında Emniyetin izin vermesi halinde takımın seremoniye cevik kuvvetimizin giydiği yelekler cıkmak istediklerini İl emniyet Muduru Selami Yıldız’a aktardı. Başkan Ali Ay, “ Eğer izin verirseniz Perşembe gunu Ziraat Turkiye Kupası macında futbolcularımız uzerlerinde Cevik Kuvvet montlarıyla seremoniye cıkmak istiyoruz. Hic olmazsa onları bu şekilde anmak istiyoruz. Hepimizin evlatları. Gencecik cocuklardı. Bizim taraftarlarımız icin Bursa’dan stadyuma girene kadar mucadele verdiler. Gayet guzel bir organizasyon oluştu. Buradan taşkınlık yapmayan taraftarımıza da cok teşekkur ediyorum. Cıkışta da gayet guzel onları uğurladılar. Ondan sonra bu kalleşce teror olayı oldu. Bu millet bu devletin toprakları şehit kanlarıyla sulanmıştır. Ben 60 yaşındayım devlet bana gorev verirse seve seve şehadete giderim” dedi. YILDIZ: “MİLLETİMİZİN DESTEĞİYLE HAİNLER HEDEFLERİNE ASLA ULAŞAMAYACAKLAR” İl Emniyet Muduru Selami Yıldız ise Bursaspor Kulubu Yonetim Kurulu’nun kendilerine yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkurlerini belirttiği konuşmasında teror orgutlerinin hicbir şekilde amaclarına ulaşamayacaklarını dile getirdi. Yıldız ziyarette şu konuşmayı yaptı; “Ziyaretinizden dolayı teşekkur ediyorum. Allah razı olsun. Bursaspor camiasına ve tum milletimizi gecmiş olsun. Emniyet Teşkilatımıza başta şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Allah şehadetlerini kabul etsin. Ailelerini sabır versin. Terorle mucadele teşkilatımızın olmazsa olmazı. Sonuna kadar bunları yapanlardan hesap sorana kadar mucadele edeceğiz. Şehadet inanıyoruz peygamberlerimizin komşusu. Genc kardeşlerimiz şehadete koşarak gittiler. Allah onların sefahatlerini bize nasip etsin. Yaralılarımıza Allah şifa versin. Ulkemizin bolunmez butunluğune yonelik yapılan saldırılar belki bir yerlerde sıkışan, birilerinin taşeronları, uc bucuk soysuzlar bu tip namertce eylemlerle polisimize, sivil vatandaşlarımıza zarar vermeye amaclamaktalar. Ama asla ve asla bu milleti bolemeyecekler. Bu devleti yıkmayacaklar. Bu ulkeye diz cokturemeyecekler. Bu kararlılıklar başta sizlere, tum sivil toplum orgutlerinin devletin yanında olduğunu biliyoruz. Bu nedenle yıkmayacaklar. Allah kalanlara şifa versin. Bu mucadele sonsuza kadar da gitse bu mucadeleyi polisimiz, askerimiz bu milletin desteğiyle surdurecektir. Asla yılmayacağız. Cok teşekkur ediyorum gosterdiğiniz hassasiyetten. Allah korudu Bursaspor taraftarları cıktıktan kısa bir sure sonra olay oldu. Oraya gorev yapmaya gelen genc yiğitlerimiz vardı. Bir tane şehidimizi de dun Bursa’da son yolculuğuna uğurlardık. Sizlerde oradaydınız. Allah razı olsun. Allah ailelerine sabır versin. Bir olur, bin diriliriz derler ya bu devleti bu milleti inşallah birlik ve beraberlikle savunacağız. Tum şehitlerimizin adını yaşatmak icin Bursaspor camiası olarak irade kullanmışsınız. Stadyumdaki anı duvarında yer alacağını acıkladınız. Onların isimleri hepimizin yureğinde ama anı duvarında yer almaları gercekten bizim icin memnuniyet verici. Muteşekkiriz. Şehitlerimiz bizim icin buyuk bir mirasımız. Ailelerin yanında olmak bizim vazifemiz. Onlara ne yapsak az. Bursaspor ve Beşiktaş arasındaki musabaka inşallah gercekleşir. Duyarlılığınızdan dolayı cok teşekkur ediyorum. Bursaspor camiası olarak yaptığınız ilk andan itibaren acıklamalarda da bunu bize gosterdiniz. Allah razı olsun. Teşekkur ediyoruz. Emniyet Teşkilatı olarak bundan memnuniyet duyuyoruz. Bu guzel bir adım olur inşallah. Allah milletimizin, devletimizin yardımcısı olsun. Bu teror orgutlerinin arkasında kimler olduğunu biliyoruz. Bu mucadele tabii derinleştikce son careleri sivillere bu tip namertce saldırılarda bulunuyorlar. İnşallah bu milletin iradesiyle bu durumu da atlatacağız” dedi. Bursasporluyuz.org