1999 yılında Olay Medya’da goreve başladığım donemde her hafta başını iple cekerdik… Sebebi de mesleki buyuğum Suat Pacacı’nın haftanın panoraması adı altında kaleme aldığı yazılardı… Kıvrak zeka, kelimelerin uzerinde bir balet edasıyla dolaşma, edebi dil, bir stand-up’ı yazıya aktarmışcasına esprili bir tavır… Şimdilerde ise tam tersi durumdayız… ‘Aman Suat abi bir şey yazmasın’ demek zorunda kalıyoruz… Bircok kişi bilir de, bilmeyenler icin belirteyim Suat Pacacı şu anda Bursaspor Basın Sozcusu… Bursaspor TV’nin kuruluşundan itibaren kulubun icerisinde… Her şey buraya kadar guzel de; 99’daki ‘ne guzel yazıyorsun be Suat abim’iz ne ara bu duruma geldi… Yok değnek yağlamalar, kendi duşuncesinden olmayanı otekileştirmeler… Yazıcı doneminde basın acıklaması, Yazıcı doneminden nefret eden Korustan doneminde basın acıklaması, Korustan donemiyle hesaplaşan Bolukbaşı doneminde basın acıklaması, Bolukbaşı donemini ibra etmeyen Ali Ay doneminde basın acıklaması… Hepsini yazdı Suat abimiz… Ve maalesef son talihsiz acıklamayı… Futbol konuşmaktan keyif aldığım Tarkan Oge’nin sosyal medyada acıklama ile ilgili mukemmel bir analizi vardı: “Belki de gitmeyi kafaya koydular. Bu acıklama ile hedef olma derdindeler. Normal bir kafa yapmaz boyle bir hata cunku... Dur bakalım...” Gercekten de oyle… Yonetim toplantısının ardından Başkan Ali Ay, Suat abimizi cağırmış ve; “Suatcım, biz artık dayanamayacağız, kulup kotu durumda, bir şekilde sıvışmamız lazım, zaten ne yapsak tepki gosteriyorlar, şoyle hedef alınacağımız bir yazı doktursene, senin kalemin guclu yaparsın” demiş gibiydi acıklama… Her paragrafına ayrı bir yazı yazılır ancak kısa gecmek en makulu… İlk once şunu soylemekte fayda var… Bursaspor Kulubu niye sozlu istifaya yazılı acıklama yapıyor? Sozlu istifa eder, yonetimden kim gorevliyse de ‘yok kardeşim, istifanı kabul etmiyoruz’ der konu kapanır… Yonetim, sezon başından bu yana maaş alamadıklarını basın mensuplarına acıklayan bir kulup calışanının arkasında niye bu kadar durur? Yonetimdeki herkes işadamı… Aynı durum kendi şirketlerinde yaşansa, yine aynı mı davranırlar, yoksa ‘kardeşim, kurumsallığımız var bizim, sen nasıl boyle bir şeyi dillendirebilirsin’ deyip anında kovarlar mı? ‘Şu saatte kimi takımın başına getireceksin?’ derseniz, utopik bir şekilde ‘U16 Takımının başındaki hocayı getiririm, yine de kulubun saygınlığına laf ettirmem’ derim… Bir de şoyle bir cumle vardı: “Bursaspor'un geleceği ve itibarı dışında hic bir hesabı olmayan Buyuk Bursaspor Taraftarının, başka hesaplar peşinde olanlara hak ettikleri cevabı vermeleri ve catlak sesleri susturmaları Bursasporluluk sorumluluğunun gereğidir.” Acıklama Suat Pacacı’nın kaleminden cıktığı icin ilk once şunu soylemem gerekir; “Sen bu değilsin ki Suat abi. Bu kadar faşistce duşunmezsin, seni biliriz ve iyi tanırız.” Ne demek catlak sesler, ne demek catlak sesleri susturmak, bu resmen faşistce bir yaklaşımdır, ‘benim yaptığım doğrudur’ demektir ve karşıt duşunceye saygı duymamaktır… Gecmişe bir donun bakın, o catlak sesler haklı cıktı… Korustan doneminde meyhanede mahalleyi toplayıp yanımıza oturup; “Korustan’a laf soyleyenin anasını …eyim” diyen şimdi nerede acaba? O donemde catlak sestik, Bolukbaşı doneminde de, bu donemde de… Biz halen catlak sesiz ve kulup halen iyi yonetilmiyor… Bursaspor’da işler doğru yapıldığı surece, menajerlerin, teknik direktorlerin oyuncağı olunmadığı surece, kurumsallık on planda olduğu surece, sistem kurulduğu surece, altyapıya sozde değil ozde onem verildiği surece, butceyi dengelemek icin yırtınırken garip futbolcular transfer edilmediği surece, takım Bursaspor’a yakışır karakterde oynadığı surece o catlak sesler niye cıksın? Bu acıklamayı, ilk once gercekten Bursaspor’a gelmiş en donanımlı başkanlardan biri olarak gorduğum Ali Ay gibi saygın kişiliğe, ardından da Suat Pacacı gibi kelimelerle dans edebilen hatta başını donduren bir ustaya yakıştıramadım… Sonuc olarak; Futbola aynı pencereden bakmıyoruz ve anlık başarılar size yetiyor. Ne yazık ki; sonuc yine ben ve benim gibi birkac ‘guzel futbol’ dilencisinin soylediklerine geliyor… İbrahim Yazıcı doneminden bu yana bu değişmedi ve bu gidişle de değişmeyecek… Not: “Cok biliyorsan, teknik direktor kim olacak, transferler kim olacak, ilk once onu yaz sonra eleştir” diyen bazı garip karakterler var. Onlara gulmekle beraber, mail yoluyla bana ulaşabileceğinizi ve butceye uygun listeyi verebileceğimi soyleyeyim. Yeter ki; cantacı menajerler karışmasın, Bursaspor kredi cekmek icin bir menajerin oyuncağı haline gelmesin. Bursaport