arkadaslar su an nero ile oturur ve sohbet ederken ilgilimizi ceken bir olay oldu. ornek: amerikadan katilan arkadaslar ingilizce ve turkce konusabiliyorlar. ama ornek: almanca bilemiyorlar. almanyadan katilan bir arkadas sadece almanca, ingilizce ve turkce biliyor. ve turkiyeden katilan arkdaslarin bazilarinin ingilizce bilmemesi. (bunu kusur olarak gormuyorum)
ama bizim dusuncemiz: ben mesela hollandaca, turkce, inglizce, almanca, italyanca konusabiliyor ve fransizca, arapca, papiyemeto ve "ermenice" buyuk anlamda anliyorum. ama bu dillerin hepsini okul okuyupda ogrenmedim. italyancayi pizzacida calisirken ogrenmek istedim. arapcayi bir baska restorantta calisirken ogrenmek istedim. ermeniceyi ermeni arkadaslarin turkce bilmesi ve benim yanimda islerine gelince turkce ve bazende ermenice konutuklari icin onlardan ogrenmek istedim. ama tabiki fransizcayi okulda gordum. fransizca, italyanca, arpca ve ermeniceyi daim icin kullanmadigim icin tabiki bu diller zayifladi. hollandacam, ingilizcem ve almancam herzaman turkcem gibi ana dillerimdir.
Sizlerin konusup ve anlayabildigi diller neler?
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Hangi dilleri konusabiliyorsunuz? 2