Gundemden duşurelim!
Futbol0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Gundemden duşurelim!
-
05-10-2019, 01:40:41Bursaspor U-16 takımında gosterdiği performans ile Avrupa takımlarının gozdesi olan genc oyuncu Enes'in babası Mesut Unal, yerel bir televizyonda oğlunun gundemden duşurulmesini istedi Bursaspor U-16 takımında gosterdiği performans ile Avrupa takımlarının gozdesi olan genc oyuncu Enes'in babası Mesut Unal, yerel bir televizyonda oğluyla ilgili gelişmeleri anlattı. Enes'in gol attıkca dikkat cekmeye başladığını, isteyen takımlar olmaya başladığını kaydeden Mesut Unal, bu durumu Bursaspor yonetimine ilettiklerini vurgularken şunları soyledi: "Boylece surec başlamış oldu. Goruşmelerimiz oldu, bizleri davet ettiler. İngiltere'ye, Almanya'ya ve İspanya'ya gittim. Teknik direktor olduğum icin alt yapı eğitimlerinde neler yaptığını incelemek istedim. Butun bu bilgilerimizi yoneticilerimize aktardık. Ozellikle bu ulkeleri tercih ettim. Sistemleri incelemek istedim. Enes'i beğendiklerini, kendilerini cok etkilediklerini anlattılar. Ama gitme amacım sadece Enes değildi. Alt yapıyı gozlemlemek istiyordum.Yonetimle ortak olan proje belli bir seviye geldi. Kulupler de randevu alıp goruşmek istedi. Bu kuluplerden biri de Bursa'ya geldi." "YONETİM KARAR VERECEK" "Biz Enes ile alakalı gorevimizi yaptık" diyen Mesut Unal, şoyle devam etti: "Bundan sonraki surec Bursaspor yonetiminin kararlar olacaktır. İlk zamanlarda konuşmalarımızda Enes Unal ile alakalı gelişme olabilmesi icin Bursaspor'un cıkarları on planda olması lazım. Biz Bursaspor'da forma giydik, takım kaptanlığı yaptık. Boyle bir oyuncunun da ayrılabilmesi icin yonetimin karar vermesi gerekiyor. Baba olarak ve Bursasporlu olarak Enes'in Bursaspor forması giymesi ilk once beni mutlu eder. Oğlumun demeclerinde de bu var. Biz sağlam bir temelden gelen Bursasporlu olarak, bu formanın ne kadar onemli, ne kadar kıymetli olduğunu bilen insanlarız." "ONU BİR ONCEKİ TEKNİK DİREKTORUMUZE SORMAK LAZIM" Enes'in her yıl akademi liglerinde belli bir gol ortalamasıyla oynayan bir futbolcu olduğunu soyleyen Mesut Unal, sozlerini şoyle surdurdu: "Her yıl akademi liglerinde belli gol ortalamasıyla oynayan bir oyuncu. Onu biraz da bundan onceki teknik direktorumuze sormak lazım. Bundan onceki teknik adamımızın alt yapıya bakış acısı, kac tane oyuncu cıkardı, kac tane oyuncuyla ilgilendiği ortada. Enes de bu surece denk geldiği icin gozden kacması gayet normal. Bizim bundan onceki teknik kadromuzun bakış acısındaki eksiklerden dolayı oluştu. Hikmet Karaman ise calışmalarıyla bunu hissettiriyor. Surec nasıl ilerler bilemem ama Ozluce Tesisleri'ne alt yapıdan sectiği cocukları cağırdı. Alt yapıdaki oyuncuları calıştırarak uzerine duşeni yapmaya calışıyor." "BU HULLE OLMAZ" Enes Unal'ın transferinde 16 yaş engelinin gundemde olduğunu, ancak buna takılmamak gerektiğini belirten baba Mesut Unal, bu konuda şoyle dedi: "16 yaşına da takılmamak lazım. Yonetimin istediği bir şekilde olmazsa Enes Bursaspor'dan gitmez. Biz Enes'i yurt dışına gotureceğiz, demedik. Ancak, Bursaspor kulubu, alacak kulup ve aile ucunun cıkarları ortuştuğu zaman ancak bu şekilde transfer olabilir. UEFA kriterlerine fazla takılıyorsunuz. Eğer aile yurtdışına giderse, baba orada başka bir işle meşgul olursa hicbir sıkıntı yok. Eğer Mesut Unal, oğlum Enes'i gotureceğim, derse goturur. Bu hulle de olmaz. Biz temelden gelme Bursasporluyuz. Benim oğlum Bursaspor forması giyecekse bu beni mutlu eder." "GUNDEMDEN DUŞURELİM" Oğlu Enes'in surekli gundemde olmasından dolayı rahatsız olduğunu da dile getiren Mesut Unal, acıklamasını şoyle tamamladı: "Enes konusunu gundemden duşurelim. Ben baba olarak rahatsız oluyorum. Ben oğluma başka şeyler aktarmak zorundayım. Enes Bursaspor'un futbolcusu. Yeşil beyazlı formayı giyiyor. 10 Mayıs tarihi gelir, yonetimle oturulur. Bu da bir değer. Sen bu cocuğa alt yapıdan yetişmiş gozuyle bakarsan değerini veremezsin. Enes'i profesyonel yapmak istiyoruz deniyor da rakamsal anlamda da bir şeyler sunulmasını bekledik. Bundan sonra muhakkak olacaktır." DHA __________________