Kaleci antrenoru Ahmet Ziya Yuce ve oğrencileri Harun, Bekir, Muhammed ve Okan, Bursaspor’un uzun vadede Turk futboluna cok onemli file bekcileri cıkaracağı goruşunde. Super Lig kuluplerinin bir coğu Bursaspor da dahil tercihi yabancı file bekcisinden kullanıyor Yeşil beyazlı takım şu sıralarda da yabancı kaleci transfer etmenin peşinde. Buna karşın, altyapısından 6 file bekcisini Milli takımlara gonderen Bursaspor, geleceğe yatırım yapıyor. Avusturya kampına Harun ve Bekir dışında katılan Okan Kocuk ve Muhammed Şengezer, kaleci antrenoru Ahmet Ziya Yuce’nin gozdeleri… “Bursaspor’un geleceği emin ellerde” diyen Ahmet Hoca, genclerin yakın gelecekte Turk futboluna damga vuracaklarına inanıyor. Biz de, kampta yeşil beyazlı takımın kalecileriyle konuştuk, cok enteresan mesajlar cıktı… ’KOTU KALECİMİZ YOK’ Scott Carson’dan doğan boşluğu doldurmak istediklerini soyleyerek konuşmasına başlayan antrenor Ahmet Ziya Yuce, “Bu bizim mevcut kalecilerimiz kotu anlamına gelmesin… Bursaspor’un cok iyi bir altyapısı var… Kısa vadede belki zor ama uzun vadede muthiş isimler geliyor… Muhammed ve Okan bunlardan ikisi… Bu isimler Bursaspor’un kaleci sorununu ortadan kaldıracak. Bizlerden, ağabeylerinden tecrube kazanacaklar. Kampa getirmemizin sebebi de bu. 95 doğumlu Onur Muhammed de var. Onu da değerlendireceğiz. Harun ve Bekir de 10 numara kaleciler. Hepsi karakterli cocuklar” dedi. ’KALECİLER YALNIZDIR’ “Kaleciler hep yalnız adamlardır” diyerek sozlerini surduren Ahmet Hoca, şoyle devam etti: “Ozellikle yedek kalmak zordur… İkinci kaleci hep beklemek zorundadır. Şans ne zaman gelir bilinmez. Ama hazır olmalılar. Okan mesela oynatmak istedik ama hazırlık maclarında olmadı. Otele gelince konuşma gereği hissettim kendimde. ’Şans bekleyeceksin, hazır olacaksın’ dedim. Kaleciliğin sevincine doyum olmuyor. Galibiyette onlar en cok sevinir. Ama mağlubiyette gunah kecisi oluyorlar.” ’YERLİ KALECİ OLMALI’ “Celik gibi sinir sistemi olması, donanımlı olmaları gerekiyor. Tecrubelerimizi aktarıyoruz. Mesela Sercan Şen vardı. A Takım kadrosundaydı. Kampa gelmiş, Vakıfkoy’e gitmiş, bizim cocuk derken unutulmuş gitmiş. Değer vermek lazım. Sabri var mesela. O da cok iyi. İspanya’da olduğu gibi yerli kaleci oynatılması lazım Turkiye’de. Mecbur olmalı. Mersin iki tane yabancı kaleci ile kume duştu. Yabancı sınırlaması bence azalmalı. Duşeceksek de yerli kalecilerle duşelim.” HARUN: REKABET BAŞARIYI GETİRİYOR Bursaspor’un ikinci kalecisi Harun, forma konusunda oldukca iddialı… Yeni kalecinin ozellikle gelmesi gerektiğini ifade eden genc file bekcisi, “Rekabet olsun ki, başarı gelsin. Ben yedek beklemeyi veya yeni kaleci alınmasına fazla takmıyorum. Calışıyorum, elbet bana da o şans gelecek. Bu sezon buyuk hedeflerimiz var… Bu hedeflere ilerlerken, ben de katkı koymak istiyorum. Kamp calışmalarımız iyi gidiyor… Ozellikle Ahmet Hoca’nın başımızda olması buyuk avantaj. Tecrubelerinden faydalanmaya calışıyoruz” dedi. BEKİR: KENDİME GUVENİYORUM Gecen sezon Bugsaşspor’dan transfer edilen Bekir Sevgi, “Oynamamak bir kaleci icin cok zor ama biz sıramızı bekliyoruz. Şans geldiğinde de kaleyi bırakmamak” dedi. Yeni sezon hazırlıklarının yoğun ama faydalı gectiğini anlatan Bekir, “Biz idmanlara yarım saat once başlıyoruz, yarım saat sonra bitiriyoruz. Yeni kaleci alınıp, alınmayacağı konusunda yorum yapmak bize duşmez. Bizim icin problem değil. Rekabete hazırız. Biz kendimize guveniyoruz. Genc kardeşlerimizle calışıyoruz. Oynamamak cok kotu. Ben burada 4 yıl oynayarak geldim. Super Lig olunca hep şans geleceğine inanıyorsunuz. Onur ve Tolga orneği var. Tolga 3. kaleciydi. Şuna Turkiye’nin en iyi kalecisi.” MUHAMMED: HAYALİMİZİ GERCEKLEŞTİRDİK Ahmet Ziya Yuce’nin ovguyle bahsettiği Muhammed Şengezer, en buyuk hayallerinden birini gercekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Genc file bekcisi, “Herşey guzel. Abilerimi ornek alıyorum. Ben buradan ne kaparsam kardır. Buraya gelip de kalmak cok onemli. İlk once pasaportumu istediler eşyalarımı hazırladım cok sevindim. İlk geldiğimde korku vardı icimde. Şu an o korkuyu attım. Hayalimi gercekleştirdim. Calışmaları devam ettirmeliyiz. Bence kaleciye ihtiyac yok. Harun abi ile Bekir abi var” dedi. OKAN: COK MUTLUYUM COK Kampa gelen bir diğer genc kaleci Okan Kocuk da, mutluluktan ucuyor… Kamp kadrosunda ismini gorunce cok sevindiğini ifade eden Okan, “Nasıl mutlu olmayayım ki. Kampa secildiğimizi duyunca cok sevindik. Ahmet Hoca’nın tecrubelerini alıyoruz. Biraz yorucu ama şuan atmosfer cok iyi. Beklentimiz kendimizi geliştirmeliyiz. A Takım’da oynamak istiyoruz. En kısa surede oynamayı bekliyoruz. Tabii bunu sahada gostermeliyiz” diye konuştu. Olayspor __________________