Bursaspor’un Faslı futbolcusu Michael Basser, kendisini cok iyi hissettiğini belirterek, “İyi calıştığınız zaman hem Turkiye’de hem de Avrupa’da başarı kolay gelecektir. Taraftar arkamızda olduğu surece mac kazanmak cok kolay” dedi. Bursa Hakimiyet’in sorularını yanıtlayan Yeşil Beyazlı takımın başarılı futbolcusu Michael Basser, Bursaspor’da mutlu olduğunu ve taraftarla bir butun olduklarını soyledi. Yeşil Beyazlı takımda farklı kanatlarda forma giyen Basser, “Ben Fransa’da da oynarken farklı pozisyonlarda gorev almıştım. Zorluk cekmemiştim. Her mevkide ihtiyac duyulabilir. Sorun yok” dedi. BİREYSEL OLARAK İYİYİM Kampın yoğun gectiğini dile getiren Michael Basser sozlerine şoyle devam etti: “Yoğun bir tempoda calışsak da bizi zorlu maclar beklediğini unutmamalıyız. Bu yuzden en iyi şekilde hazırlanmamız lazım. Ben bireysel olarak iyi olduğumu duşunuyorum. Calışıldığı zaman hem Turkiye’de hem de Avrupa’da başarı daha kolay gelir. Ben de en iyi şekilde hazırlanıyorum.” TARAFTARIMIZA TEŞEKKUR EDERİM Bursaspor taraftarına ovguler yağdıran Yeşil Beyazlı takımın 29 yaşındaki futbolcusu, “Oncelikle taraftarımıza bana ve takımıma verdikleri desteklerden dolayı teşekkur ediyorum. Bizim her zaman arkamızdalar. Onların desteği olmadan mac kazanabilmemiz cok zor. Bu sene de destekleriyle bize guc katacaklarına eminim” şeklinde konuştu. Turkiye ligi İspanya’ya benziyor Turkiye’nin zor bir lig olduğunu belirten Basser, “Fransa’da savunma ağırlıklı bir futbol oynanıyor. Ancak Turkiye oyle değil. Burada buyuk efor sarf edilmesi gerekiyor. Başarı icin, kazanmak icin savaşılması gerekiyor. Futbolcuların varını yoğunu ortaya koyması şart. Ben Turkiye ligini İspanya ligine benzetiyorum” ifadelerini kullandı. Kısa boylu oyuncular zorluyor Defans oyuncusu olarak kendisini en cok zorlayan futbolcuların kısa boylu oyuncular olduğunu soyleyen tecrubeli krampon, “Herkese karşı oynayabilirim. Bazen guclu rakiplere karşı oynarken iyi futbolcular cıkıyor ve zorlanabiliyorsunuz. Beni en cok kısa boylu futbolcular zorluyor. Bu tur futbolcular daha kıvrak ve daha zeki oldukları icin kontrolu de zor oluyor” ifadelerini kullandı. Geleceğimle ilgili bir duşuncem yok Michael Basser, “Futbolu bıraktıktan sonra ne yapmayı duşunuyorsun” sorusuna, “Ben 5 yaşımdan bu yana futbolun icindeyim. Şu an icin geleceğimle ilgili bir duşuncem yok. Futbolla ilgili bir iş de olabilir, olmayadabilir” cevabını verdi. Kulturel anlamda da yakınız Turkiye’ye alışmada hicbir zorluk cekmediğini belirten Michael Basser, “Fransa Ligi’nden gelmeme rağmen Fas kokenli olduğum icin kulturel anlamda Turkiye’ye yakınlığımız var. Bazen Milli takıma secilmek, farklı takımlarda oynamak, bizlere avantaj sağlar. Bu yuzden alışma surecinde bir zorluk cekmedim” dedi. Bursa Hakimiyet __________________