Beytullah Suat'ın bugunku koşe yazısı. Bursaspor yonetimindeki kacaklarla ilgili gectiğimiz hafta bir şeyler yazmıştım. Başkan Ali Ay bundan sonra neler yapar bilmiyorum. Yanındaki birkac arkadaşıyla bu işi goturmeye calışıyor. Şimdi gelelim farklı bir konuya. Bursaspor'daki yonetici katkıları ne kadar? Kim ne kadar para verdi? Daha once bu konuda bir şeyler karalamıştım. Hemen hemen butun yoneticilerin katkı yapacağına dair. Şu ana kadar bir cok kez soz verilmesine rağmen ellerini cebine atmayanlar var. ** RAKAMLARI BİLİYORUZ 'Nasıl olsa Başkan kongreden once yonetim olarak koyacakları katkının buyuk bolumunu kendi cebinden verdi' deyip, oralı olmayanları takipteyiz. Yonetim icerisinde daha buyuk sıkıntılar cıkacağını bildiğim icin vermeyenleri tek tek yazmayacağım. Fakat kimin 500 bin TL, kimin 300 bin Euro, kimin 150 bin Euro verdiğini cok iyi biliyoruz. Boyle devam edecekse onumuzdeki haftalarda verenleri de vermeyenleri de acık acık ifade edeceğim. Bir kere şunu belirtelim: Boyle yoneticilik olmaz. Zor gunde elini cebine atmayacaksan neden oradasın. Hem calışmayacaksın, hem para vermeyeceksin bir de sağda solda bu işin havasını yapacaksın. ** BIRAKIN GENEL MUDURLE UĞRAŞMAYI! Keşke Genel Mudur Erhan Başoğlu'nu yerinden etmek icin verdiğiniz cabayı Bursaspor'a katkı koymak icin verseniz. Gectiğimiz gunlerde Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın bir roportajını okudum. Aynen şoyle diyor: “Cok guzel bir stadımız oluyor. Locaları satıyoruz. Yonetim olarak cuvaldızı kendimize iğneyi taraftara batırıyoruz. 3 yılı 300 bin Euro+KDV ile loca satıyoruz. 13 TANE BU LOCALARDAN YONETİM OLARAK ALDIK. İlk ben aldım. 3,5 MİLYON EURO'YU YONETİM ODEDİ. Bir tanesini de Ersun Yanal aldı. Bir diğerini de kaptan Onur Kıvrak aldı. Mustafa Akbaş, Mustafa Yumlu, Zeki Yavru da ortak bir loca aldılar. Boylece 45 locanın bir kısmını Trabzonspor kendisi aldı. Şu anda 28'i satıldı. Başarılı gunlerde herkes sahip cıkar. Zor gun dostluğu cok onemlidir.” ** RADİKAL KARARLAR ALMA ZAMANI Başkan Ali Ay, Bursaspor'da ilk loca alanlardan. Teknik Direktor Hamza Hamzaoğlu ise sozleşmesindeki locayı kulube bağışlamıştı. Muharrem Usta'nın bu taktiğini değerlendirmekte fayda var bence Sayın Başkan. Madem bir işe yaramıyorlar madem reklam anlamında kulube ciddi katkı sağlayan genel mudurun ustune oynamak gibi işlere giriyorlar, gectim tek teki birleşip bir kac loca alsınlar da gorelim. Bu da işin başka kısmı... Sayın Başkan'ın ileride daha buyuk sıkıntılar yaşamaması icin radikal kararları bir an once alması taraftarıyım. Bu arada dun duyduğum bir şeye cok uzuldum. Bursaspor yonetimine kızabilirsiniz, teknik heyetini eleştirebiliriz, futbolcuyu yerden yere vurabiliriz, takımın vasat futboluna kahrolabilirsiniz ama hicbir olay aldığın kombineyi iade etme gayretinde olmak icin bir neden değildir. Kaynak: Olay