Kasımpaşa'nın Senegalli forveti Thiam, Galatasaray'dan ayrılması gundemde olan vatandaşı Diagne'nin, sarı-kırmızılı takımda kalması durumunda başarılı olacağına inandığını soyledi. Kasımpaşa'nın Senegalli forveti Mame Baba Thiam, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Mbaye Diagne'nin arkadaşı olduğunu belirterek, "Genclikten bir arkadaşlığımız, dostluğumuz var. Buraya gelmeden once Diagne ile konuştum, cunku o da Kasımpaşa'da futbol oynadı. Kasımpaşa ve Turk futbolu hakkında bana cok olumlu şeyler soyledi. Şu anda Galatasaray'da oynuyor, umarım Galatasaray'da da burada attığı kadar gol atacaktır." ifadelerini kullandı. Thiam, Diagne'nin Galatasaray'daki ilk donemide beklentileri karşılayamadığı ve ayrılma ihtimali bulunduğunun hatırlatılması uzerine ise "Bu durumla alakalı cok fazla bilgim yok ama Diagne iyi bir oyuncu, Galatasaray da buyuk bir takım. Belki buyuk takıma gittikten sonra bir adaptasyon surecine ihtiyacı vardı, oraya adapte olmaya ihtiyacı vardı. Diagne kalırsa aynı Kasımpaşa'da yaptığı gibi Galatasaray'da iyi işler yapacağına inanıyorum." şeklinde konuştu. "Coğu zaman ayakkabısız oynuyorduk" Senegal'de futbola zorlu şartlarda başladığının altını cizen Thiam, "Tabii ki cok kolay şartlar yoktu. Sokaklarda oynuyorduk. Coğu zaman ayakkabısız oynuyorduk, ayakkabı bulmak zor oluyordu ama o zamanlarda oynadığım futbol beni daha guclu hale getirdi." dedi. Futbol hayatının Senegal'de tanıştığı bir menajer sayesinde değiştiğini anlatan golcu futbolcu, şunları kaydetti: "Senegal'de oynarken bircok genc oyuncu, cocuk vardı. Futbol oynadığımız sırada bir menajer beni izlemeye geldi, daha sonra benimle iletişime gecti. Onun sayesinde Portekiz'e gittim. Futbol maceram cocukken Portekiz'e gitmemle başladı. Portekiz'den sonra İtalya'ya gittim. İtalya'da Inter Milan'da bulundum, Inter Milan'dayken Serie B'ye gittim, Serie B'de mucadele ettim. Daha sonra Juventus'la bir anlaşma yaptım. O anlaşmadan sonra ceşitli takımlarda kiralık oynadım. Bu surecten sonra da yolum Kasımpaşa'ya duştu ve Turkiye'ye geldim." "Oncelikli hedefim takımın başarısı" Mame Baba Thiam, Kasımpaşa'da oncelikli hedefinin takımın başarısı olduğunu aktararak, "Hedefim herhangi bir gol hedefinden ziyade oynadığım maclarda takıma en iyi şekilde yardımcı olabilmek ve takımın kazanması. Tabii ki gol atmayı isterim, bu beni mutlu edecektir ama oncelikli hedefim takımın başarısı." şeklinde konuştu. Senegal Milli Takımı'nda henuz forma giymediğini anlatan Thiam, Turkiye'de gostereceği performansla milli takıma davet edilmeyi hedeflediğini belirtti. Senegal Millli Takımı'nın beklenen başarılara ulaşacağından emin olduğunun altını cizen golcu futbolcu, "Benim inancım daha iyi iş yapacakları yonunde. Cunku iyi ve birlikte calışan bir takıma sahipler. Senegal Milli Takımı olarak bircok yetenekli oyuncuya da sahibiz. Bir sonraki Afrika Kupası'nda ve Dunya Kupası'nda daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı. Gunluk Gazeteler. __________________