Farnolle'den ırkcılık acıklaması: "FIFA'nın ve UEFA'nın radikal kararlar alması gerekiyor" Spor Toto Super Lig ekibi Yeni Malatyaspor'un kalecisi Fabien Farnolle, Ljublana'da maruz kaldığı ırkcı saldırı hakkında beIN Sports'a acıklamalarda bulundu. Farnolle'nin acıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde: Konuşulması gereken olaylar bunlar... Irkcılık konusunda FIFA'nın ve UEFA'nın radikal kararlar alması gerekiyor. Afrika kokenli, sarı ya da beyaz olmanız onemli değil. Bugun bana oldu yarın başkasın olacak. FIFA'nın, UEFA'nın ve futbol birliklerinin haklarımızı savunacak radikal kararlar almaları gerekiyor. Bu tarz olaylar icin cok ağır cezaların gelmesini istiyorum. Yaşananları hicbir zaman benimsemiyorum ve tekrar yineliyorum yetkililerden cok ağır yaptırımlar bekliyorum. Sadece tişort ve pankartlarla bazı şeyleri savunmamamız lazım. Karşılaşmanın ardından moralim cok bozuldu ancak telefonu actığımda mesajlar bana hayal ettiğim dunyayı yaşattı. O kadar guzel destek mesajları aldım ki neredeyse yaşananları unutup daha guzel bir hayatın bizi beklediğini gordum. Bu mesajların icinde hangi taraftar olursa olsun en ust duzeyde Turk yetkililerden tutun da Turk halkının tum bireylerine kadar destek ve sevgi mesajları aldım. Kanoute gibi ust duzey futbolculardan da beni şaşırtan destek mesajları geldi. Ama Turk halkının gosterdiği ilgi beni şaşırtmadı. Kendilerine yakışanı yaptılar. Onlara cok teşekkur ediyorum. Bu mesajlar beni cok gururlandırıyor. KAYNAK: İNTERNETHABER __________________