Mehmet Yuksel: “Karabukspor’un başkanıyım demek kolay değil”
Futbol0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Mehmet Yuksel: “Karabukspor’un başkanıyım demek kolay değil”
-
05-10-2019, 01:26:21Mehmet Yuksel: “Karabukspor’un başkanıyım demek kolay değil” Kardemir Karabukspor Kulup Başkanı Mehmet Yuksel kendi donemi de dahil olmak uzere kulupte gorev yapmış ve vergi borcu bulunan başkanlarla ilgili kendi donemini inkar etmediğini herkesin uzerine duşen sorumluluğu yapacağına inandığını soyledi. Kardemir Karabukspor Kulup Başkanı Mehmet Yuksel, tesislerde basınla bir araya gelerek hem 24 Ağustos’ta gercekleşecek olan Kardemir Karabukspor’un "50.Yıl Kuruluş Yıl Donumu ve Sezon Acılışı" ile ilgili tanıtım toplantısı yaptı hem de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Karabukspor’un başkanıyım demek kolay değil” Gectiğimiz gunlerde vergi borcları ile ilgili kulupte başkanlık yapmış bazı isimlere gelen borclarla ilgili gelen soruya Yuksel sadece kendi donemi ile ilgili olmadığını belirterek, “Baktığımızda sadece ben değil Feridun Tankut, Mustafa Yolbulan, Mehmet Aytekin, Ziya Unsal, Hakan Yılmaz ve benim olmak uzere yapmış olduğumuz yoneticilikler var. Devletin de buradan alacakları var. Karabukspor’un başkanıyım, yoneticisiyim demek kolay değil. Herkes tabi uzerine duşen sorumluluğu yapacaktır. Biz kendi donemimizde olan borcu inkar etmiyoruz. Kabul ediyoruz. Biz kendi donemimizi odeyeceğiz. Diğer arkadaşlarımız da kendi donemlerini oderlerse her şey daha kolay olur. Daha once de soylediğim gibi kağıt ustunde 200 Milyon TL gibi borc gozukuyor ama gercek borcumuz bunlar değil yani. Hepsi farklı farklı kişilerin farklı farklı oluşturulmuş borclarından dolayı boyle” dedi. “Hedefimiz bu sene ligde kalmak” Yeni sezon oncesi transfer tahtasını acabilme durumu ilgili ise şu an icin transferi acma durumlarının olmadığı icin transferi acmadan mucadele edeceklerini ve hedefleerinin ligde kalmak olduğunu dile getiren Kardemir Karabukspor Kulup Başkanı Mehmet Yuksel, “Transfer sorunumuzu cozebilmemiz icin FIFA’da dosyası bulunan yabancı futbolcularımız var. Onların sorunlarını cozmemiz lazım. Yerli futbolcularımız var. Onların sorunlarını cozmemiz lazım. Aynı zamanda vergi ve SSK borcları var bunları cozmemiz lazım. Vergi ve SSK borcları konusunda herkes kendi donemini odemiş olursa bir yerden kurtulmuş oluyoruz. Yerli futbolcularımız ile de goruştuk onlar da sorun cıkarmıyorlar. Şu anda sadece yabancı futbolcularımızın sorunlarını cozemiyoruz. Bu oyuncuların statuleri biraz farklı olduğu icin. Şu an icin transferi acma pozisyonumuz olmuyor. Her halukarda 13-14 Milyon TL gibi paraya ihtiyacımız var. Biz transferi acmadan mucadele edeceğiz. Oyuncularımız gecen sezon Spor Toto 1.Lig’de mucadele ettiler. Bedenlerin biraz buyuk forma giydiler belki ama onumuzdeki sezon butun takımların ekonomik durumlarının kotu olmasından ve bulunduğumuz ligin de sıkıntılı olmasından dolayı ben bu ligde kalacağımıza inanıyorum. Hedefimiz bu sene bu ligde kalmak” şeklinde konuştu. Yuksel formada yer alacak reklamlarla ilgili soruya “Sponsorluk goruşmelerimiz devam ediyor. Sponsorluklarda butun her şey ust ligde yani Spor Toto Super Lig’de olduğu icin alt liglerde sponsorluk paraları duşuk seviyelerde oluyor. Mesela goğus reklamına Spor Toto Super Lig’de Kardemir yazısı icin 8 Milyon TL verilirken bizim bulunduğumuz TFF 2.lig’e duştuğunuz zaman 100-200 Bin TL olmuş oluyor. Biz guclu bir sponsor arayışı derdindeyiz. Şu ana kadar goruşmelerimiz var ama bulamadık. Kardemir illa adımız onde buyuk harflerle olsun demiyor. Kola kısmına alabilirsiniz diyor” cevabını verdi. Karabuk halkı ile birleşmek icin bir etkinlik organize ettiklerini ve tum Karabukluleri etkinliğe beklediklerini dile getiren Yuksel, “24 Ağustos 2019 Cumartesi gunu akşamında Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda Kardemir Karabukspor-Kastamonuspor 1966 hazırlık karşılaşması oynanacak. Bunun oncesinde de festival havasında yoresel sanatcılarımız, başarılı sporcularımız sahne alacak. Bunun icin Karabuklu derneklerle istişareler yaptık. Onlar da destek vereceklerini soylediler. Onlarla beraber el birliği ile Karabuk’u birleştirmek icin Karabukspor’un varlığının devamı icin bu mucadeleye girdik. Allah nasip ederse de guzel bir sonuc alıp sizleri de tum kamuoyunu da tum Karabukluleri de bu etkinliğimize davet ediyoruz. Karabukspor olmedi. 50.yılımızdayız. Bu ateşimiz hala duruyor yalnız sadece odun atılması gerekiyor. Sizler tarafından Karabuklu diğer hemşehrilerimiz tarafından birer parca odun atarsak Karabukspor tekrar alev alarak ust liglere cıkacağımıza ben inanıyorum. Yonetimde bulunan arkadaşlarımız da inanıyorlar. Biz bunun mucadelesini veriyoruz. Bundan sonra da sonuna kadar mucadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. KAYNAK: İNTERNETHABER __________________