Mustafa Kaplan: “Genclerbirliği olarak transferde bir adım ondeyiz” Genclerbirliği Teknik Direktoru Mustafa Kaplan, Super Lig’de hedeflerinin ilk 10 icerisinde yer almak olduğunu belirterek, "Ligde genc, dinamik, ses getiren bir takım olmak istiyoruz" dedi. Yeni sezon hazırlıklarını surduren Genclerbirliği’nde Teknik Direktor Mustafa Kaplan, İlhan Cavcav Tesisleri’nde İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Sezon oncesi yapılan iki kampın kendileri acısından cok iyi gectiğini belirten Mustafa Kaplan, “Erzurum kampında iyi bir calışma ortamımız oldu. İkinci etap Bolu kampında yeni transferlerimiz ve milli takımda bulunan oyuncularımızda aramıza katılınca oyuncu sayımız arttı ve daha iyi bir calışma ortamımız oldu. Tek şanssızlığımız Diallo’nun kampta kolunun kırılmasıydı. Onun dışında hicbir problem yaşamadık. Yaptığımız 5 hazırlık macı da bizim icin iyi gecti. Takım icerisinde birlik ve beraberlik var. İyi bir aile olduk. Ağabey olarak gorduğumuz futbolcuların yeni gelenlere cok buyuk desteği oldu. Kulubun yapısını iyi bilenlerden birisi olduğum icin hicbir zorluk cekmedik. Cok karakterli oyuncuların bir araya geldiğini duşunuyorum” şeklinde konuştu. “Genclerbirliği olarak transferde bir adım ondeyiz diye duşunuyorum” Transfer icin iki bolge belirlediklerini soyleyen Teknik Direktor Mustafa Kaplan, “Bir tanesi bugun ya da yarın aramıza katılacak. Diğer transferimizde hafta sonuna kadar yetişebilir. Elimizdeki mevcut kadroyu da en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bircok kulupte maddi sıkıntılardan dolayı transferler ağır gitti. Ama biz Genclerbirliği olarak transferde bir adım ondeyiz diye duşunuyorum. Başkanımız ve yonetim kurulumuz her ne dediysek ‘Tamam’ dediler. Dokuza yakın transfer yaptık. İki tane daha arkadaşımızı aramıza katacağız. Yabancı sayısını fazla tutmak istemiyoruz. Cunku elimizde ki genc oyuncularımızı da kullanmak istiyoruz. Gecen sezon bu takımda genc olup oynayan arkadaşlarımız var. Onlardan da faydalanmak istiyoruz. Genclerbirliği yıllarca ulke futboluna yetiştirdiği genc oyuncular ile onde olan bir kuluptur. İki transfer ile sezonu kapatacağız gibi ama ligin akışına gore milli mac arasına kadar oynayıp değerlendirme yapmak istiyoruz. Ama şu an elimizdeki mevcut kadro ve gelecek iki arkadaşımız yeter diye duşunuyorum. Bu konudaki en buyuk guvencem bizim pilot takımımızdan aldığımız altyapı oyuncularımız” ifadelerini kullandı. “Ligde genc, dinamik, ses getiren bir takım olmak istiyoruz” Ozellikle Mert Cetin, Berat Ayberk Ozdemir ve genc futbolcudan yararlanmak istediğini vurgulayan Kaplan, sozlerine şoyle devam etti: “Mert ve Berat iyi bir sezon gecirdi. Lige bu iki futbolcumuz ile başlamak istiyoruz. Arkalarından gelen genc oyuncularımızda bizim inandığımız ve guvendiğimiz arkadaşlarımız. Onlarda gecen sezon Hacettepe’de iyi bir sezon gecirdiler. 2003 doğumlu olan Abdullah Şahindere var. Genclerbirliği’nin altyapısının iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. Uzun vadede bu futbolculardan faydalanmak istiyoruz. Yabancı sayısını fazla tutmak istemiyoruz. Yerli oyunculara daha fazla şans vereceğiz. Ama elimizde Sessegnon gibi bir kaptanımız var. O da cok iyi durumda. Ozellikle Fransa kokenli takımlardan aldığımız icin aynı dili konuşan cok oyuncumuz oldu. Bu oyuncuların bize cok katkısı olacağını duşunuyorum. Genclerbirliği olarak ligde genc, dinamik, ses getiren bir takım olmak istiyoruz.” “Hedefimiz, ligi ilk 10 icerisinde bitirmek” Uzun yıllar Super Lig’de kalmak istediklerini soyleyen Teknik Direktor Kaplan, “Hedefimiz, ligi ilk 10 icerisinde bitirmek. Fakat alacağımız puanlar bizi nereye goturur ona da bakmak lazım. Şunu hep soyluyorum. Genclerbirliği sıkıntısı olmayan, oturmuş bir kulup. Gecmişte Super Lig’de cok guzel işler yapmış bir camia. Uzun yıllar sonra ligden duşup bir sene sonra tekrar cıkan bir kulup. Başkanımız Murat Cavcav’ın burada cok buyuk emekleri var. Biz uzun yıllar Super Lig’de kalıp hem rahmetli başkanımıza layık olacak bir Genclerbirliği, hem de camiamıza iyi bir Genclerbirliği izlettirmek istiyoruz” dedi. “7 yıl aradan sonra bir Ankara derbisi olarak” Oynayacakları TSYD Kupası macı oncesi Ankaragucu ve Genclerbirliği’nin başkentin iki guzide kulubu olduğunu soyleyen Kaplan, “Biri 1910 yılında kurulmuş, camiası ve taraftarı ile kenetlenmiş marka değeri yuksek bir kulup Ankaragucu. Bu tarafta ise 1923 yılında kurulmuş Cumhuriyet ile yaşıt bir marka değeri kulubumuz Genclerbirliği. İki kulupte yaklaşık 20 yıl mutlu şekilde calıştım. 7 yıl aradan sonra bir Ankara derbisi olarak gorunuyor. O maca iyi bir kadro ile cıkıp kupayı almak istiyoruz. Rakibimize saygı duyuyoruz. Gecen sezon calıştığım bir camia. Orada da guzel gunlerim oldu. O guzel gunlerde herkesin, Başkan Mehmet Yiğiner’in, taraftarın, caycısından malzemecisine emeği var. Gecen sezonun ikinci yarısında bir tarih yazdık diye duşunuyorum. Onlarda bizde iyi ligde iyi yerlere geliriz. İki takımda kardeş ve dost kulubuz. Hicbir zaman aramızda kırgınlıklar olmadı. Bundan sonrada olmaz. İyi bir mac olacak” şeklinde konuştu. “İyi bir Genclerbirliği izleteceğiz” Kırmızı-siyahlı taraftarları cok iyi bildiğini dile getiren Kaplan, “Genclerbirliği taraftarı cok değerli bir taraftar grubu. Biz onlara layık olmaya calışacağız. İyi bir Genclerbirliği izleteceğiz. Taraftarımız birlik beraberlik icerisinde olduğuna inandığım bir taraftar grubu. Biz onları uzmeyeceğiz onlar da bizim destekcimiz olsunlar” dedi. KAYNAK: İNTERNETHABER __________________