Gectiğimiz hafta kendi sahasında Altay’dan 5 gol yiyen Nazilli Belediyespor, teknik direktor değişimine gitmiş ve gectiğimiz yıllarda Hikmet Karaman’ın yardımcısı olarak Ankaragucu’nde calışan Taşkın Hocayı takımın başına getirmişti. Bu değişimin rakibe pozitif etki yapacağı kesindi. Ankaragucu; değişimin etkisiyle savaşan, cok koşan ve kora kor mucadele eden bir Nazilli buldu karşısında. Zor bir mac olacağı belliydi... Ancak Ankaragucu’nun buna rağmen, bu kadrosuyla kendi sikleti olmayan rakibine karşı macı daha rahat koparması gerekiyordu. Ankaragucu’nun kadrosuna şoyle bir bakıyoruz Cakır, Selim, Serhat, İbrahim gibi tecrubeli isimler, Gokhan Akkan, Hasan gibi milliler. Umut gibi bir gol makinası, Gurkan, Kaan, Serkan gibi Super Lig gormuş tecrubeli ayaklar bizdeydi. Ustelik sahaya bile cıkamayan Emre, Bayram, Mert, Veli, Volkan, Levent, Gokhan Erdoğan gibi isimlerde vardı. Kadro boyle olunca haliyle beklentiler de artıyor. Rahat bir mac, bol bol pozisyon, goller, baskılı futbol ve coşku bekliyor tum camia. Ancak Ankaragucu kazanmasına rağmen beklentilere cevap veremiyor. Ankaragucu’nun takım olarak yapamadıkları ve eksikleri var. Gokhan Akkan’ın Nazilli macında elinde kacırdığı toplar sıkıntı yarattı. Savunma yine guven veren bir yapıda değildi. Kaptırılan toplar, geri paslar yureğimizi ağzımıza getirdi. Yenen gol Gurkan'ın hucuma cıkarken kaptırdığı topla geldi. Ben halen Selim Teber’in bu bolgenin adamı olduğunu duşunmuyorum. Oysa gecen sezon Aytac-Volkan-Gurkan-Mehmet Taşcı’dan oluşan guzel bir defans bloğu oturmuştu. Bu sezon bu dortlu bir kez bile aynı anda ceşitli sebeplerden dolayı oynayamadı. Orta alanın hucuma katkısı cok azdı. Sanki topu alan ne yapacağını bilmiyor gibi bir goruntu vardı. Takımın genelinde pas trafiği zayıftı. Kanatlarda gecen sezonki uretkenliği goremiyoruz. Zaten tecrubesiz bekler Metin ve Onur hucumda hic gorunmuyorlar. İleride coğalma olmayınca Cakır ve Umut yalnız kalıyor ve iş bireysel becerilere kalıyor. Ancak butun bunları ben sezon başı sendoromu olarak değerlendiriyorum. Basın tribununu ve camiayı tatmin etmeyen futbola rağmen Ankaragucu grupta kafada ve zor da olsa macları kazanmayı başarıyor. Zaten bu ligde iş bitirici tecrubeli silahlarınla macı koparıp puanları toplayacaksın. Ben yıllardır takip ettiğim bu ligde iyi futbol oynayan takım gormedim. Şampiyon olan takımların bile ne kadar vasat futbol oynadıklarını yıllarca cok izledim. Ustelik Spor Toto Super Ligde bile oynanan futbol ortada. Hocalar artık iyi futbola filan bakmıyorlar. “Macı koparalım” yeter diyorlar. Yani Turk futbolunda bugun icin “Oyundan cok sonuc onemli..” Bana gore Korfez’de kaybedilen puanlar normal. Ancak talihsiz Gungoren yenilgisi olmasa, şu an icin liderdik. O halde bu kadar karamsarlığa gerek yok. Hayati Soydaş’da mutlaka eksikleri goruyordur. Beklentiler buyuk. Ama zor da olsa kazanmanın tadını cıkarmak ve Carşamba gunu oynanacak zorlu Bugsaş macına kilitlenmek gerekli. Bu sezon farklı bir sezon. “Diriliş...” sezonunda kenetlenmek gerekli. Hayati Hoca bu camianın adamı. Hoca takımın başında olduğu surece destek olmak, yol gosterici eleştiriler yapmak lazım. Son sozumuz de Umut ve Mehmet Cakır’a olsun. Bu ikili iş bitirciliğine devam ediyor. Ama nazar değmesin. ODULUMUZU ALDIK Ankaragucu’nun Nazilli galibiyetinin mutluluğunu yaşarken, bu kez başka bir olayla keyfimiz katlandı. Turkiye Amator Spor Kulupleri Konfederasyonu ve Ankara amator sporunun en ust kurumu olan Ankara Amator Spor Kulupleri Federasyonu bizlere amator spora verdiğimiz katkıdan dolayı bir odul verdi. Sporanki.com olarak kendilerine teşekkur ediyoruz. Gitiğimiz yolun doğru olduğunu gormek bizleri mutlu ediyor. YENİ SEZONDA SUPER LİGDE ANKARALI OLMAZ Genclerbirliği’nde şu anki goruntusu goz gore gore oluştu. Yapılan yanlış transferler, takımın icinin boşaltılması bu gunlerin habercisiydi. Bugun icin Genclerbirliği 7 macta elde ettiği 4 puanla ligin en sonuna demir atmış durumda. İlhan Cavcav buyuk tecrube. Ama tarihi hatalar yaptı. Hem takımını, hem kendisini, hem de Metin Diyadin’i zor durumda bıraktı. Uzulerek soyluyorum ki, bu gidişle Super Ligde yeni sezonda Başkent takımı kalmaz. SPORANKİ.COM’DA DEĞİŞİM Sporanki.com’da gectiğimiz gunlerde bir değişim yaşadık. Yazılarını zevkle okuduğumuz Murat Gurgen arkadaşımızın, gorev yaptığı gazetenin yayın politikası nedeniyle yazılarını yayınlayamamaya başlamıştık. Bu haklı sebebinden dolayı değerli dostumuz Murat’ın Sporanki.com’daki yazılarına ara verdik. Murat Gurgen’den boşalan koşede ise Ankara’daki spor basınının ender bayan kalemlerinden Sevil Toktaş kardeşimiz yazılarıyla sizlerle birlikte olacak. Sevil ozel sebeplerinden dolayı uzun suredir basından uzaktı. Sevil kardeşimizin yazı yazması Ankara’daki spor medyası icin onemli kazanctır. Spor basını olarak zayıf olan Ankara’nın ozelikle de bir bayan kaleme ihtiyacı vardı. Sevil’e hoşgeldin derken, Murat’a bizlere sağladığı katkıdan dolayı teşekkur ediyoruz. Orhan SAL Sporanki.com __________________