Sivasspor Basın Sozcusu Fikret Unsal, ''Fenerbahce'yi yenerek en guzel şekilde onları yolcu edeceğiz'' derken Sivas'taki hava koşulları ile ilgili eleştirilere de ''Allah'ın havası yuzunden bize saldırıyorlar'' dedi. Unsal, Mehmet Yıldız'la ilgili sevinc resminin de fotomontaj olduğunu iddia etti. Sivasspor Basın Sozcusu Fikret Unsal, ''Biz tum rakiplerimizle her turlu hava koşullarında, sıcağında, soğuğunda cıkıp oynarız ve onları da yenmek isteriz. İnşallah diğer takımları olduğu gibi Fenerbahce'yi de yenerek en guzel şekilde onları yolcu edeceğiz'' dedi. Fikret Unsal, duzenlediği basın toplantısında, 19. hafta sonunda deplasmanda İstanbul Buyukşehir Belediyespor gibi bir takımı 2-0 gibi net bir skorla yenerek 43 puanla liderliklerini surdurduklerini soyledi. Başta teknik heyet olmak uzere futbolcuları ve olimpiyat stadını dolduran 15 bin Sivasspor taraftarını gonulden kutladığını ifade eden Unsal, başarılarının sureceğine inandığını kaydetti. Sivasspor icin başlatılan yardım kampanyasına da değinen Unsal, ''Şu anda bizim yardım kampanyamız 5 trilyon civarına ulaştı. Transfer calışmalarımız onlardan aldığımız gucle devam ediyor'' dedi. Ayrıca Sivasspor'un onumuzdeki yıllarda da zirveye oynaması icin kalıcı gelirler getirmek amacıyla Vali Veysel Dalmaz ve Belediye Başkanı Sami Aydın'ın ciddi calışmalar icine girdiğini belirten Unsal, ''Bizler de Sivasspor kulubu olarak onlara ceşitli projelerimizi sunuyoruz. Birlikte calışıyoruz. Tahmin ediyorum ki, 2009 yazına yetiştireceğimiz Sivasspor ile ilgili kalıcı tesisler, yani devamlı para getirici gelirler elde ederek Sivasspor'u cok ciddi anlamda kurumsallaştıracağız'' diye konuştu. Sivasspor'un kurumsallaşacağına ve ciddi mal varlıkları olan bir kulup haline geleceğine inandığını ifade eden Unsal, ''Sivasspor hep inşallah başarıdan, başarıya konacak ve Anadolu'nun temsilciliğini uzun yıllar yapacağına yurekten inanıyorum'' dedi. Bu konuda ceşitli engellemelerle de zaman zaman karşılaştıklarını ifade eden Unsal, ''Engellemek icin sayın valimize, sayın belediye başkanımıza, bizlere ceşitli şekillerde saldırılar yapılıyor. Biz bunları hic ciddiye almıyoruz. Biz calışmalarımıza bildiğimiz yoldan, duzgun yoldan, durustce devam ediyoruz'' şeklinde konuştu. -MEHMET YILDIZ'IN GOL SEVİNCİ- Mehmet Yıldız'ın İstanbul Buyukşehir Belediyespor macında attığı golun ardından yaptığı el hareketiyle ilgili cıkan habere de değinen Unsal, şunları kaydetti: ''Bu hafta İstanbul Buyukşehir Belediyespor macında yaşanan bir olayda da bir saldırı var. Yine cok saygıdeğer gazetelerimizden Vatan gazetesinin dunku sayısında, kaptanımız Mehmet Yıldız ile ilgili yayınlanan son derece maksatlı bir fotoğraf var. Mehmet gol attıktan sonra bir siyasi partiyi sembolize eden hareket yapmış. Burada Mehmet, kendisine gelen Devran'a, (bir dakika ben seyirciye gidiyorum) diyor, bu hareketi yapıyor. Bu yandan cekilmiş, biraz da sol parmak uzatılarak montaj yapılmış bir fotoğraf.'' Haberde işaretin de aşırı milliyetci bir partinin işareti olarak nitelendirildiğini ifade eden Unsal, şoyle devam etti: ''Bir kere o partimiz aşırı milliyetci bir parti değil. Normal demokratik duzen icinde kurulan bir partidir. Bir aşırılığı da yoktur. Bunu da cok rahatlıkla soyleyebilirim. Kaldı ki, Mehmet oyle bir hareket yapmış olsa da onun da sonuna kadar arkasında dururuz, ama boyle bir hareket yoktur. Biz bu gibi engellemelerle mutlaka karşılaşacağız, bunlar olacak. İşte şurada da Fenerbahcelilerin bir yengec dansı var. Orada da ellerde ceşitli şeyler var. Bunları siz bir şeye yorumlayamazsınız. Bu yabancıların yaptığı yengec hareketi bize cok yabancı, o hareket herkese hoş geliyor da bizim Mehmetimizin yaptığı hareket niye millete batıyor, bunu da anlamakta gercekten cok zorluk cekiyorum.'' Bu konuda mahkemeye verme gibi bir duşuncelerinin olmadığını da belirten Unsal, ''Ben tahmin ediyorum, Vatan gazetesinin Sivaslı olan sahibi Zafer Mutlu ağabeyim mutlaka onun cezasını verecektir. Ben o arkadaşımızı Zafer ağabeyime havale ediyorum'' ifadesini kullandı. -SOĞUK HAVANIN FUTBOLA ETKİSİ- İki hafta once oynadıkları Trabzonspor macında soğuktan dolayı Trabzonsporlu bazı futbolcuların kulaklarının su toplamasına da değinen Unsal, ''Oylesine enteresan şeyler gelişmeye başladı ki, Allah'ın havasından dolayı bile bize saldırmaya başladılar. 40 yılda bir olan soğuk. Bunun Sivasspor ile bir ilgisi, alakası yoktur'' dedi. Bu konuda tedbirlerin alınması gerektiğini, sporcuların kulaklarına vazelin değil, romatizmal değerler iceren merhemler surulmesi gerektiğini ifade eden Unsal, şoyle devam etti: ''Havayı bile bahane ediyorlar. Eksi derecelerde, ozellikle eksi 10'un altına duştuğu derecelerde biz de cok fazla futbol oynamak istemeyiz. Aynı şartlarda biz de oynuyoruz. İnsan sağlığı Sivasspor'un şampiyonluğundan bile onemlidir. Biz olaya boyle bakıyoruz. Dun bir televizyon kanalı yine soğuk havayı bahane ederek, zannediyorum Fenerbahceli yoneticilerle de biraz paslaşarak, bir program yaptı. Neredeyse macı dunden tatil ettirmeye calışıyorlar. O gunku hava şartları neyi gerektirir, o gunku hakemler genelde buna karar verir.'' Kendilerinin de soğuk havada cıkıp oynamak gibi bir saplantılarının olmadığını kaydeden Unsal, ''Biz bu konuda cok acığız. Oyle ketum değiliz. İllaki biz cıkıp eksi 30-40 derecede futbol oynayacağız diye bir saplantımız yok. Bu soğuk havalar bize avantaj getiriyor gibi bir duşuncemiz de yok'' şeklinde konuştu. -''ŞAMPİYONLUĞA GİDEN YOL MAYINLARLA DOLU''- ''Biz tum rakiplerimizle her turlu hava koşullarında, sıcağında, soğuğunda cıkıp oynarız. Ve onları da yenmek isteriz'' diyen Unsal, sozlerini şoyle tamamladı: ''İnşallah diğer takımları olduğu gibi, 10 haftada 10 yaptık, bu hafta Fenerbahce'yi de 11 hafta da 11 yaparak yenerek, en guzel şekilde onları yolcu edeceğiz. Ama 3 puanlarını alarak yolcu edeceğiz. Boyle pazardan spekulasyonlar başlayınca, aklıma birkac sezon once Galatasaray'ın ikinci başkanı sayın Adnan Polat'ın soyledikleri geldi. Fenerbahce'nin durumunu bozmak icin 'saat 20.45' derdi. Galiba gene buyuk takımlar bu moda girdiler. Ceşitli şeyler uretmeye başladılar. Hic kimse hicbir bahanenin arkasına sığınmasın, biz de sığınmayacağız. Gelsinler aslanlar gibi macımızı yapalım. Hava şartları musait değilse biz de asla istemeyiz. Bunu da acıkca soyluyorum, ama tum Anadolu insanlarının ve tum Sivaslıların şunu da bilmesini istiyorum. Şampiyonluğa giden yol mayınlarla doludur, bir Anadolu takımı icin. Gercekten bizim işimiz cok zor. Biz Sivasspor yonetimi olarak bunun farkındayız, tum Sivaslılar da bunun farkında olsunlar. Bizim işimiz cok zor, ama biz sağduyumuzla, her zamanki sergilediğimiz duruşumuzla bunların ustesinden gelmeye calışacağız.'' Ote yandan Sivasspor'un resmi yayın organı olan Sivasspor Dergisi'nin 8. sayısı cıktı. Derginin tanıtımını yapan Basın Sozcusu Fikret Unsal, en cok Sivasspor'un liderliği, maddi destek icin başlatılan kampanyalar konu alındığını soyledi. Başkan Mecnun Odyakmaz'ın maddi destek icin yaptığı acıklamanın da yer aldığı derginin bu sayısında futbolculardan Mohammed Ali Kurtuluş'a yer verildiğini belirten Unsal, derginin satışa cıktığını kaydetti. __________________