Kırmızı Grupta işler karışık
Futbol0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Kırmızı Grupta işler karışık
-
05-10-2019, 01:13:54Alt ligleri yakından takip eden brisi olarak sezon oncesi yazdığım yazıda Ankaragucu’nun bulunduğu Kırmızı Grupta Ankaragucu ile birlikte, Bandırmaspor, Alanyaspor, Altınordu ve Altay’ı şampiyonlukta en iddialı ekipler olarak yazmıştım. İlk 4 hafta sonunda puan cetveline baktığımızda bu 5 ekibi ilk 5 sırada goruyoruz... Sanırım Kırmızı Grupta artık kimin ne hedef kovaladığı net bir şekilde ortaya cıkmış durumda. Bu beşlinin haricinde geride kalan 3-4 takımda bu sezon Ankaragucu’nun gercek rakipleri olacaklar. Ancak burası oyle bir ligki, kimin ne yapacağı hic belli olmuyor. İlk hafta bizi yenen Gungorenspor, Ankaragucu’nun evinde 6 gol attığı Eyupspor’a puan kaybetti. Yine bu takım son hafta Bandırmaspor’u az daha yeniyordu. Yani grupta herkes her şeyi yapabilecek durumda. Şampiyonluk idiası olan takımlar bile mutlaka cok supriz puanlar kaybedeklerdir. İşte onemli olan bu puanları kaybetmemek. Her macın, her puanın onemi buyuk. Ankaragucu’nun Korfez deplasmanında kaybettiği 2 puanda, tıpkı Gungorenspor macında kaybedilen 3 puan gibi cok değerli olacak ve ileride bu puanları cok arayacağız. İşte bunlardan dolayı buradan bir erken uyarıda yapalım. Ankaragucu’nun bu hafta sonu karşılaşacağı Nazillispor takımı kendi evinde Altay’a 5-0 mağlup oldu. Skora bakıp kimse Nazilli’yi kucumsemesin yoksa sonumuz husran olur. GENCLERBİRLİĞİ HAKEM KURBANI Gectiğimiz hafta Konyaspor macında izlediğim Genclerbirliği’nde sanki futbolcular Metin Diyadin’i sabote ediyorlarmış gibi gelmişti bana. Cunku hayatımda daha bu kadar bozuk bir Genclerbirliği izlememiştim. Son bolumu 10 kişi oynayan Konyaspor karşısında bırakın pozisyonu, ceza sahasına bile girememişlerdi. Fenerbahce macında daha derli toplu bir takım vardı sahada. Ancak bu kezde hakem Serkan Cınar sahneye cıktı. Durum 0-0’ken Genclerbirliği lehine vermediği penaltı macın kaderini değiştirdi. Serkan Cınar, 90 dakika Fenerbahce lehine duduk caldı. Sonunda İlhan Cavcav’da adeta isyan etti ve ağır bir acıklama yaptı. Doğrusu Turk futbolu bu hakemlerle nereye kadar gidecek bilmiyorum. Gectiğimiz sezon Ankaragucu’nun hakemlerden cektiğini surekli gundeme getirmiştik. Bu sezonda maalesef Genclerbirliği benzer sorunlar yaşıyor. Ancak kimse kendini de kandırmasın. Genclerbirliği’nde takım olarak buyuk sorunlar var. Kadro cok yetersiz. Sezon başından bu yana bu net olarak goruluyor. Hakem hataları, bu sıkıntıları perdelemesin. Her gecen hafta Genclerbirliği daha da dibe iniyor. DERBİDE DEMİRSPOR KAZANDI Gectiğimiz hafta Hasan Doğan Stadı’nda sessiz sedasız guzel biri Başkent derbisi vardı. Gectiğimiz sezon BAL’ı şampiyon tamamlayarak, profosyonelliğe adım atan Adliyespor, hemşehrisi Ankara Demirspor’a 1-0 mağlup oldu. Ankara Demirspor 47.dakikada Emre Taşkoparan’ın attığı golle rakibine bu sezonki ilk mağlubiyetini tattırdı. Bu sonucla Adliyespor 10 puanda kalırken, Demirspor’da puanını 7’ye cıkardı. rn Orhan SAL Sporanki.com __________________