Bursaspor Teknik Direktoru Christoph Daum, karşılaşmalarda soğukkanlı olduğunu ifade ederek, “Kendimi maclarda cok fazla on plana atmıyorum. dedi. Bursaspor Teknik Direktoru Christoph Daum, karşılaşmalarda soğukkanlı olduğunu ifade ederek, “Kendimi maclarda cok fazla on plana atmıyorum. Orada futbolcularıma yardım edebilmem, onlara ne yapmalarını soyleyebilmem icin soğukkanlı olmalıyım. Ben şovmen değilim, sonuc adamıyım” dedi. Bursaspor Teknik Direktoru Christoph Daum, kulubun resmi dergisine acıklamalarda bulundu. Bursaspor’a geliş hikayesini anlatan Alman calıştırıcı, Turkiye’ye karşı buyuk bir sevgisinin olduğunu ifade etti. Ulkenin başka bir şehrini gormek icin Bursa’ya geldiğini hatırlatan Daum, “Sportif acıdan baktığınız zaman Bursaspor, Turkiye’de en iyi adreslerden bir tanesidir. Futbolu cok seven bir halkı var. Takımın ve kulubun cok buyuk potansiyeli var. Bunu geliştirmeyi gorevim olarak algılıyorum. Bursaspor’un Avrupa’da ismini duyurması gerektiğini duşunuyorum” dedi. “TRANSFERDE BİR TEK KAZIMLA İLGİLİ CALIŞMAMIZ OLDU” Futbolcuların her şeyi ortaya koyduğunun altını cizen Alman calıştırıcı, “Transfer olarak bir tek Kazımla ilgili calışmamız oldu. Benim ve yonetimimizin calışması uyumlu olması gerekiyor. Onumuze bakarak transfer yaptığımızda takımı daha guclu hale getirebiliriz. Ben goreve başladığımda avantajlarıyla, dezavantajlarıyla bunları gordum. Ama goz onune avantajları aldım. Onları gormek istiyorum” diye konuştu. “BU TARAFTAR KARŞISINDA FUTBOLCU OLARAK KOTU OYNAMANIZ COK ZOR” Takımın cok iyi calıştığına değinen başarılı calıştırıcı, “Kaliteli bir ekibiz. Renato, Pablo, Tuncay, İbrahim gibi oyuncular var. Herkes cok ozveriyle calışıyor. Burada şu gerceği goruyorum. Bu taraftar karşısında futbolcu olarak kotu oynamanız cok zor, hatta mumkun değil. Transfer edilen Frey, Renato ve Taiwo perspektif olarak cok iyi. Kazım’ı kendim tanıdığım ve potansiyelini bildiğim icin, biraz zamana ihtiyacı var. Ama herkes gorecek, belirli seviyeye geldiğinde hepimiz onu severek seyredeceğiz” acıklamasını yaptı. “BATALLA TAKIMA COK DESTEK OLAN MUKEMMEL BİR FUTBOLCU” Batalla ile ilgili goruşlerini de dile getiren başarılı calıştırıcı, “Boyle bir futbolcu genelde bir adım ondedir. Galibiyet yaratabilecek bir futbolcu. İnanılmaz efektif. Attığı gol paslarıyla, kendi attığı goller ve karakteriyle gercekten mukemmel bir insan. Takım icinde star olduğu halde takım ruhuna kendini vermiş bir insan.’Ben starım’ diye kendini on plana atmayan, takımına cok destek olan mukemmel bir futbolcu “dedi. “HEDEFİMİZ AVRUPAYSA O HEDEFİ TUTTURMAK İSTERİM” Kulupte bircok yeniliğin olduğunu soyleyen Daum, “Bursaspor’un yanı sıra bir cok kulup şampiyon olmak istiyor. Bunları soylemeleri de gayet normal. Realist olmayan soylemler en cok sevilen şeylerdir. Genelde her şeyin birden bire olmasını istiyoruz. Kim buna soz veriyorsa ilk etapta onu hep el ustunde tutarlar. Ben zorlukları ve zorunlulukları biliyorum. Avrupa hedefi zorunluluğunu biliyorum. Hedefimiz Avrupa ise o hedefi tutturmak isterim. Her yonden bakılması gerekiyor. Hoca yeni, ekip yeni, yonetim yeni. Ne olursa olsun, hepimiz birlikte yeni bir başarı sayfasını acmak istiyoruz. Şu anda tek hedefimiz sezon sonunda Avrupa kupalarına katılmak. Ama ‘Aranızda şampiyon olmak istemeyen var mı?’ diye sorarsanız kimse de ‘Ben istemiyorum’ demez” acıklamasında bulundu. “ŞOVMEN DEĞİL SONUC ADAMIYIM” Musabakalarda soğukkanlı olduğunun altını cizen Daum, “Benim antrenmanlarımı goren nasıl biri olduğumu daha iyi anlıyor. Toplantılarımızı gorseniz, orada da iyi anlayabilirsiniz nasıl hareket ettiğimi. Musabakalarda ise soğukkanlıyım. Kendimi maclarda cok fazla on plana atmıyorum. Orada futbolcularıma yardım edebilmem, onlara ne yapmalarını soyleyebilmem icin soğukkanlı olmalıyım. Ben şovmen değilim, sonuc adamıyım. 30 senelik mazim var. Teknik direktor olarak 960 resmi musabakaya cıkmışım. 10 senelik genc takımlarla ilgili gecmişimde 500 civarında maca cıkmışım. Orada yaşadığım cok fazla an var. Kariyerim icin cok onemli anlar. Oğrendiğim en onemli şeylerden biri, hicbir zaman mucadeleyi bırakmamak “ şeklinde konuştu. Kaynak:Bursa Hakimiyet