''Uefa'ya Gidemezsek Ayrılacağım''
Futbol0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- ''Uefa'ya Gidemezsek Ayrılacağım''
-
05-10-2019, 01:11:55Antalya'da sorularımızı bu kez, Kayserispor'da attığı goller ve sergilediği performansla dikkatleri uzerine ceken milli futbolcumuz Gokhan Unal'a yoneltiyoruz. Mehmet Topuz ile transfer haberleri bir an olsun manşetlerden duşmeyen golcu oyuncu, editorumuz Hilmi Sever'e carpıcı acıklamalarda bulundu. Fransa Birinci Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint Germain'in, kendisini Fenerbahce ile oynayacakları kupa macında izleyeceğini dile getiren Gokhan, Kayserispor'un Avrupa kupalarına katılamaması halinde transferi icin yoneticilerinden izin isteyeceğini soyledi. Şimdi bu roportajla sizleri baş başa bırakıyoruz... - Kamp calışmalarınız nasıl gidiyor? "İstediğimiz calışma ortamını bulduk, Antalya'da cok guzel bir hava var. İyi bir kamp donemi gecirdik, inşallah bu calışmalarımız lige olumlu yansıyacaktır." - Kayserispor ligin ilk yarısında beklentileri karşılayamadı diyebilir miyiz? "Karşılayamadı değil, gecen sene de 26 puanımız vardı, bu sene de 26 puanımız var. Belki deplasmanda aldığımız beraberlikler bunun boyle gozukmesine sebep olmuştur. Ama şu anda oyun ve sonuc itibarıyla cok geride olduğumuzu duşunmuyoruz." - Bu goruşun ortaya cıkmasında Sivasspor'un ligi lider bitirmesinin de etkisi buyuktur diye duşunuyorum. Cunku gectiğimiz sezon Anadolu'nun en guclu takımı olarak Kayserispor gosteriliyordu. Bunun yanında Kayserispor, sen ve Mehmet Topuz gibi yıldız oyuncularını kadrosunda tuttu ve takıma takviyeler de yapıldı. Bunlar birleşince beklentiler de buyudu... "Deplasmanda şanssız puanlar kaybetmeseydik, biz de ligin zirvesinde olabilirdik ya da en azından liderle aramızda 3-4 puan olabilirdi. İkinci yarıda bu puan kaybını kapatacağımıza inanıyorum." "HEDEFİMİZ UEFA KUPASI'NA GİTMEK" - Kayserispor'un hedefi ne peki? "İlk hedefimiz Turkiye Kupası'nı kazanarak UEFA Kupası'na gitmek. Cunku UEFA Kupası'na gitmenin en kolay yolu kupadan geciyor. Kupa'dan sonraki hedefimiz de ligi ilk dort icinde bitirmek. Bu hedefleri başarabilecek gucteyiz, yeter ki kendimize inanalım." - 5-6 hafta gol atamadın, bu uzerinde baskı yarattı mı? "Ozel sorunlarım vardı, futbol hayatımla ilgili değil. Bu sorunları giderdim, inşallah ikinci yarıda daha iyi bir futbol sergileyeceğim." "GOL KRALLIĞINDA İDDİALIYIM" - Gol krallığında iddialı mısın? "Semih ile aramda 3 gol var, formumu bulduğum zaman aradaki bu farkı rahat bir şekilde kapatacağıma inanıyorum. Eski gucume kavuştuğum icin gol krallığında iddialı olduğumu soyleyebilirim." - Formda bir Gokhan, Kayserispor'a cok şeyler katabilir... "Formda bir Gokhan'ın, takımına neler vereceğini herkes cok iyi biliyor, ben de kendimi cok iyi biliyorum. Zaman zaman form duşuklukleri olabilir, ama ikinci yarıda formumun yuksek olacağını duşunuyorum." "TRANSFER TEKLİFLERİ BENİ DAHA COK MOTİVE EDİYOR" - Transfer haberleri sende baskı yarattı mı? "Bende hic bir zaman baskı yaratmadı, sonucta profesyonel bir oyuncuyum. Profesyonel bir insan olduğum icin bunu oyunuma yansıtmadım. Gecen sene de transfer teklifleri vardı, omzum kırıldıktan sonra iyileşip 16 gol atmıştım. Transfer teklifleri beni aksine olumlu etkiliyor, daha da cok motive ediyor." - 2009'a kadar sozleşmen var... "Evet, kulubumde şu an mutluyum." "UEFA KUPASI’NA GİDEMEZSEK, TRANSFERİMİ İSTERİM" - Sezon sonunda Kayserispor beklenenleri veremezse duşuncen ne olur? "Acık soyleyeyim sezon sonunda UEFA Kupası’na gidemezsek, transferimi muhakkak isterim." - Milli Takım'da Yunanistan'a attığın gol ile dikkatleri uzerine cektin ancak daha sonra oynadığın maclarda beklenen performansı gosteremeyince eleştiri okları sana yoneldi... "Ben bunu anlamıyorum, Milli Takım'da bir turlu istediğim futbolu oynayamadım. Neden oynayamadığımı kendime soruyorum, inanın ben de bilmiyorum. Bazen istediğimiz pasları alamıyoruz, bazen de kafa olarak konsantre olsam da sahaya bunu yansıtamıyorum. Ama Avrupa Şampiyonası'nda, Fatih Hocamız gorev verirse, daha farklı bir Gokhan'ı herkes izleyecek." - Sivasspor'un liderliği seni şaşırttı mı? "Herkes gibi beni de şaşırttı. Lider olmaları Anadolu takımları icin cok iyi bir ornek, neler yapılabileceğini gosteriyorlar. Onları gonulden tebrik ediyorum, inşallah sezon sonuna kadar da boyle giderler." "BULENT ABİ OLSAYDI DAHA FARKLI OLURDUK" - Kayserispor seni ve Mehmet Topuz'u kadrosunda tuttu, ama Cangele dışında onemli bir takviye yapılmadı. Hic kafanda, bizi kadroda tuttular ama hedefler buyuk değil tarzında bir duşunce oluştu mu? "Boyle bir duşuncemiz olmadı, bizim zaten oturmuş bir kadromuz vardı. Dışarıdan gelen bu kadronun icine giriyordu, giden oyuncularımız oldu. Gidenler icinde yalnızca Bulent Abi'ye (Bulent Bolukbaşı) uzuldum, cunku Bulent Abi ile aramızda abi-kardeş ilişkisi vardı. Bu sene de olsaydı Kayserispor daha farklı yerlerde olurdu. Oynamasa bile kadroda bulunması, bizim icin buyuk bir moral kaynağıydı. Gectiğimiz sezonlarda takımı sahada ateşleyen Bulent Abi'ydi. Bizlere abilik yapıyordu, Onun gitmesi bizim icin buyuk bir eksiklik oldu. Ama sonucta profesyonel futbolcularız, onun yerine oynayan arkadaşlarımız da ellerinden geleni yapmaya calışıyorlar." - Avrupa'dan da teklifler aldığını biliyoruz. "Halen izlemeye geliyorlar, Fenerbahce macında da sanırım Paris Saint Germain'den bazı yetkililer izlemeye gelecek. Avupa'ya gitmeye sıcak bakıyorum." - Avrupa mı, uc buyukler mi? "Avrupa'ya gitmek isterim." "RUBİN KAZAN HALA BENİ İSTİYOR" - Rusya'ya soğuk bakıyorsun değil mi? "Rusya'dan Rubin Kazan beni halen istiyor, ama benim duşuncem Avrupa." - Galatasaray yoneticisi Haldun Ustunel'in şoyle bir acıklaması vardı: "Para verecek olsak Mehmet Yıldız'ı değil, Gokhan Unal'ı alırız." Bu acıklama ile ilgili neler soyleyeceksin? "İstenilmek guzel bir şey, Haldun Abi ile futbol dışında da konuşuyorum, sevdiğim bir abim. Yani boyle duşunuyorlarsa beni onore ediyorlar. Mehmet kardeşim de iyi futbolcu, sonucta bu bir tercih meselesi. Onların tercihi benmişim, ama şu an icin boyle bir durum yok." "YUZDE 80 G.SARAY'DAYIM DEMİŞTİM AMA OLMADI" - Gokhan, gazetelerde bir gun Beşiktaşlı, diğer gun Galatasaraylı, bir diğer gun de Fenerbahceli olduğun haberleri cıkıyor... "Bugune kadar hangi takımı tuttuğumu asla soylemedim, sadece sezon başında yuzde 80 Galatasaray'dayım demiştim. Cunku bazı anlaşmalar olmuştu ancak kulupler daha sonra anlaşamadı. Hangi takımı tuttuğumu ya da sempati duyduğumu asla soylemedim." - Tolunay Kafkas ile ilgili neler soyleyeceksin? "Tolunay Hoca, şu ana kadar tanıdığım hocalar icerisinde Ertuğrul Hoca ile birlikte en iyi hocalardan biri. Adam gibi adam, sozunun eri bir hoca. Futbolcular ile cok iyi ilişkileri var, tum oyunculara cok yakın davranıyor. Oynayan, oynamayan tum futbolculara aynı şekilde yaklaşıyor, oynamayanların icindeki futbol ateşinin sonmemesi icin elinden geleni yapıyor." - Gokhan ilk yarıyı kısaca değerlendirmek adına sana kısa kısa sorularım olacaktı... Sence ligin ilk yarısında en iyi performans sergileyen kaleci kimdi? "Volkan." - Ligin ilk yarısında en iyi performans sergileyen savunma oyuncusu kimdi? "Servet." - Ligin ilk yarısında en iyi performans sergileyen orta saha oyuncusu kimdi? "Alex ve Mehmet Topuz." - Ligin ilk yarısınde en iyi performans sergileyen forvet oyuncusu kimdi? "Mehmet Yıldız ve Semih." Roportaj: Hilmi SEVER 14.01.2008 Kaynak : Sporx.com __________________