Kayserispor, teknik direktor Rumen Marius Sumudica ile 2 yıllık sozleşme imzaladı. Sumidica imza toreninde, “Takımdaki oyuncularımın komando gibi savaşması isterim" dedi. Kulup tesislerinde yapılan imza toreninde konuşan Kayserispor Başkanı Erol Bedir, “Kayserisporumuzun yeni teknik direktorunu belirledik. Detayları konuştuk ve her şeyi ayrıntıları ile anlattık. Hocamızın onceki kulubu Astra’yı Romanya liginde şampiyon yapması ve Avrupa Liginde başarılı sonuclar alması futbol kariyeri acısından herhangi bir şuphemiz yoktu. Kişilik olarak ve Kayseri’ye uyum acısından bize cok şey katacaktır. Kendisini en iyisini verebilecek bir hoca olarak goruyoruz. Cok calışkan olduğunu biliyoruz” diye konuştu. Kayserispor’un yeni teknik direktoru Marius Sumudica ise, “Buraya geldiğim icin cok mutluyum. Turkiye benim icin cok onemli bir lig. Bana başka tekliflerde vardı ama ben Turkiye’ye gelmeyi tercih ettim. Cunku hem daha guclu bir lig hem de para olarak daha fazla verilen bir lig. Sadece benim icin değil herkes icin oyle. Mourinho gibi buyuk hedefler soylemeyeceğim ama buraya calışmaya geldim. Cok calışacağım, demek ve soz vermek cok kolay bir şey. Ben boyle bir insan değilim. Tum kalbimi ortaya koyarak calışacağım. Mac sonucları benim yerime konuşacak. Her hoca gibi başarılı sonuclar alırsanız burada devam edersiniz ama sonuclar kotu olursa bavulunuzu alır gidersiniz. Kayseri’ye 2-3 aylık maaşımı almak icin gelmedim. Burada 2 yıl kalmak icin geldim. Sozleşmemi bitireceğim. Cok zor bir surec. Turkiye’deki insanlarda Romanya’daki insanlar gibi beklemez, sabretmez. Ben soz veriyorum ki; bu seneki Kayserispor gecen seneden daha iyi sonuclar alacak. Fakat bunu tek başıma yapmam cok zor. Herkesin desteğine ihtiyacım var. Taraftarların desteğine ihtiyacım var ve artık futbol icin deli olan bir kocları var” ifadelerini kullandı. Teknik direktor Sumudica şoyle devam etti: "Benim icin kucuk ya da buyuk takımla oynamak aynıdır. Takımımın komando gibi hissetmesini isterim. Sahaya cıkmalarını kazanmalarını isterim. Bu benim futboldaki felsefemdir. Ortada bir ekmek varsa onu ortaya koyarım ve bunu herkes yer. Tesisleri başkanla birlikte gezdik. Cok guzel tesisler var. Tesisleri yapanları tebrik ediyorum. Romanya’da sadece bir takım boyle bir tesise sahip. Kafamda herhangi bir oyuncu yok. Başkanın listesini alacağım. Kulubun zaten bir duşuncesi vardır. Belirlenen oyunculardan sececeğim. Ben buraya taktik vermeye ve sahada oyuncuları eğitmeye geldim. Onun icin para alıyorum. Buraya oyuncu transferi yapmak icin gelmedim. Bu konu başkanın goruşunde olacak" diye konuştu. Gunluk Gazeteler.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Sumudica: Komando gibi savaşacak oyuncu isterim