Şilili futbolcu, “Topu ayağıma her aldığımda o sesleri duydum. Fakat, oynayan tum takımdı. Yaşadığım problemler genelde kişiseldi. Ozellikle uyum sorunuydu ancak bu sezon butun problemleri atlattım” diye konuştu. Bursaspor'da ligin ilk yarısında en cok konuşulan isimlerden biri de Cristobal Jorquera oldu. Sonradan girdiği maclarda attığı gollerle yeşil beyazlılara onemli puanlar kazandıran Şilili futbolcu, Antalya kampında Olay Spor'a samimi acıklamalar yaptı. İlk olarak gecen sezon yaşadığı sıkıntılardan bahseden Jorquera “Gecen sezon bir cok problemim vardı. Ancak bu sezon cok daha iyi hissediyorum kendimi. Galiba bu da herkes tarafından fark edildi. Bu sezon başında da aslında cok fazla sure alamadım. Sonrada yakaladığım fırsatları değerlendirerek formayı kaptım ve takımıma gol-asist olarak katkı sağladım” dedi. YAZILANLARI ANLAMIYORUM Basında kendisi hakkında yapılan eleştirileri okumadığını vurgulayan tecrubeli futbolcu şoyle konuştu: “Şanslıyım ki ben Turk basınını takip edemiyorum. Turkce bilmediğim icin hakkımda yazılanları anlamıyorum. Ancak gecen sene sahada tepkiyi hissettim. Cunku topu ayağıma aldığımda tepkiler duydum. Bence bu adil değildi. Cunku orada oynayan tum takımdı. Gecen sene yaşadığım problemler genelde kişiseldi. Ozellikle uyum sorunu yaşadım ancak bu sezon butun problemleri atlattım.” KENDİME GUVENİM VAR “İnşallah performansım cok daha iyiye gider. Bunun icin calışıyorum. Bana verilen gorevi eksiksiz yerine getirmek icin uğraşıyorum. Benim futbol hayatım boyunca bu hep boyle oldu. Benim hedefim Bursaspor faydalı olmak. Başka hicbir duşuncem yok. Kendime guvenim her zaman var. Bu guvenimi hicbir zaman kaybetmedim. Doğruyu soylemek gerekirse Bursaspor'da her şey cok iyi. Tesisler ve stat kalitesi zaten ortada. Ben geldiğimden beri kulupten cok sıcak etkileşimler aldım. Hicbir yabancılık cekmedim.” KİMSE BEKLEMİYORDU “Bence guzel bir ilk yarı gecirdik. Ligi 5. bitirirken kupada da gruplara kaldık. Şu anda pozitif bir goruntu var ama daha iyi olmalıyız. Bu bize yetmez. Cok iyi calışıyoruz. Belki kimse bizden bu cıkışı beklemiyordu. Birbirini anlayan bir oyuncu grubumuz var. İdmanlardan boş kalan zamanlarda hep beraberiz. Buradaki ortamı da goruyorsunuz. Beraber sohbet ediyoruz, oyunlar oynuyoruz. Bence Bursaspor'un şuan ki goruntusunun ana nedeni bu.” BANA COK YARDIMI OLDU Pablo Martin Batalla ile oynamaktan zevk aldığını ifade eden Jorquera, “Pablo'nun kalitesinde oyuncularla oynamak her zaman cok guzeldir. Zaten geldiğinden beri bana da cok buyuk katkısı oldu. Birbirimizin futbol dilinden anlıyoruz ve ikimiz birlikte oynamaktan cok mutluyuz” dedi. O'NUNLA HERŞEY İYİ GİDİYOR Avrupa kupalarına katılmayı hedeflediklerini belirten Şilili futbolcu, “Bu takım her zaman daha iyisini yapmak zorunda. Cunku bizden beklenti yuksek. Performansımızı arttırarak ligi Avrupa kupalarına katılacak şekilde bitirmeliyiz. Hamza Hoca ile butun takım iyi hissediyor. Hocamızı oncelikle insan ilişkileri olarak severken, calışma tarzı ve kendisini de seviyoruz. Onunla her şey iyi gidiyor ve inşallah boyle devam eder” diye konuştu. Kaynak: Olay