Bursaspor'un sevilen ismi Şamil Cinaz, Bursa Hakmiyet'in sorularını yanıtladı. Sakatlık donemini atlattığını belirten tecrubeli futbolcu, "Takımla birlikte calışıyorum. Ağrım yok. Ekstra idmanlarla acıklarımı kapatıyorum. Takım seviyesine yavaş yavaş cıkıyorum" dedi. 'Yurtdışından transfer teklifi aldığın yonunde cıkan haberlere ne diyorsun?" sorusuna Şamil, "Ben bu donemde sadece sakatlığımla ilgilendim. Bu tur şeylerle menajerim ilgileniyor. Ne derece doğru yanlış bilmiyorum. Ben sadece bir an once sahalara donmek istiyorum" dedi. Bursaspor'un deneyimli ismi Şamil Cinaz, Antalya kampında Sonmez Medya Spor Muduru Suha Gursoy ve Bursaspor Muhabiri Barış Yalım'a ozel acıklamalarda bulundu. AVRUPA OLMAK ZORUNDA Bursaspor'a transfer olduğunda taraftarla anlaşmazlıkların olduğunu belirten Şamil Cinaz, "Taraftarla ilk başta anlaşmazlık oldu. İnsanlar iyi niyetliliğini, takımı sahiplenmeni, azmini, işine gosterdiğin saygıyı gordukten, bunu da performansa yansıttıktan sonra cok şukur ki taraftarın takdirini aldım. İnşallah uzun yıllar boyle devam eder. Cunku biz bir oldukca gucluyuz. Taraftarımızla birlikte hareket ettikce ve beraber yurudukce bizi yenebilecek hicbir guc yok" ifadelerini kullandı. 'Bu sene Avrupa olur mu?' sorusuna ise Şamil, "Olmak zorunda" cevabını verdi. FUTBOLU BURSASPOR'DA BIRAKMAK İSTERİM Futbolu Bursaspor'da bırakmak istediğini dile getiren Şamil Cinaz, "Ben ilk geldiğimden beri bu takımla ve şehirle gonul bağlılığım olduğunu soyledim. İlk geldiğimde taraftara oynuyor algıları da olmuş olabilir. Ama beni daha iyi tanıdıkca burasının benim icin ozel bir yer olduğunu hissettiler. Bunun sorumluluğunu da ustlendim. İnşallah uzun yıllar Bursaspor'da oynar ve futbolu burada bırakırım" dedi. TRANZONSPOR MACINDA... Sakatlıktan yeni cıkan Şamil Cinaz, Trabzonspor macında oynamasının zor olduğunu soyleyerek, "Hocamız hangi macta gorev verirse oynarım. Sıkıntı yok. Trabzonspor macı kısa bir surec. Acıklarımı kapatmaya calışıyorum. Gorev gelirse cıkar oynarım. Ancak hazır mısınız derseniz 5-6 idmanla hazır olamazsınız" dedi. DAHA COK KENETLENDİK Trabzonspor macında galip gelip ilkyarıyı 30 puanla tamamlamak istedikleirni belirten Şamil Cinaz, "İlkyarıda bazı handikaplar oldu. Verilmeyen kartlar ve penaltılar gibi... Ancak bu durumlar bizi daha cok kenetlendirdi ve guclendirdi. Şanssız sakatlıklar yaşadık. Kadroda istikrar sağlayamadık. İnşallah ikinci yarıda bunlar olmayacak ve daha iyi bir Bursaspor izleteceğiz" şeklinde konuştu. HAMLE YAPMAK İSTİYORSUN AMA YAPAMIYORSUN Sakatken "macları nasıl izledin" sorusuna Şamil'in yanıtı şu oldu: "Saha icindeyken insan sinirleniyor. En azından elinizde olan hamleler oluyor. Saha dışında olunca cok kotu. Allah hicbir futbolcunun başına vermesin. Hamle yapmak istiyorsun yapamıyorsun, dışarıda kalmış gibi oluyorsun. Sonra sabırsızlıkla o sahaya donmeyi ve savaşmaya devam etmeyi ozluyorsun." (Suha GURSOY - Barış YALIM'ın haberi)
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Şamil "Futbolu burada bırakırım"