Başkan Ali Ay, 2.Başkan Ali Ademoğlu ve Mali İşlerden Sorumlu Yonetici Fatih Pulat’la, transferden tutun da, mali tabloya, yatırımlara kadar her şeyi konuştuk. Elde sadece Onur Atasayar var ama Antalya kampının hem calışma hem de transfer hareketliliği acısından yoğun gectiğini Bursa’dan gozlemledik… Antalya donuşu de Başkan Ali Ay, 2. Başkan Ali Ademoğlu ve Mali İşlerden Sorumlu yonetici Fatih Pulat’la buluştuk Ozluce’de… Sohbet şeklinde gecen goruşmemizde onemli bilgiler de aldık, bazılarını paylaşayım… YUZDE 26 ZARARDAYIZ Oncelik transfer… Başkan diyor ki, “Ben de taraftar gibi sabırsızım ama bu işler oyle dışarıdan bakıldığı gibi yurumuyor… Milyon Euro’ları sacıp transfer yapmasını biz de biliyoruz. Peki ya sonrası…” Hemen ayakustu Fatih Pulat’la birlikte Euro ve Dolar’daki artışın kulube ekstra maliyetini hesapladık. Sezon başında Euro ve Dolar bazlı transfer edilen 8 oyuncunun dunku artış itibariyle Bursaspor’a zararı 3 milyon 200 bin TL… Ardından tum takımın yuzdesine de baktık. Fatih Pulat, “En son Mali Genel Kurul’da Euro 3.177, Dolar da 2,976’ydı. Bugune baktığımızda kulube ekstra zararı yuzde 26” dedi. Şoyle duşunun, Bursaspor’un sezon başında tum takımın sezonluk maliyeti 60-65 milyon lira arasındaydı. Şimdili kur farkıyla birlikte bu maliyet yuzde 26 arttı. 15 milyon lira gibi bir artış soz konusu. Hadi TL alan oyuncuları ayıralım 10 milyon artış diyelim. BİR KURUŞ FAZLA VERMEM Başkan hemen soze girdi ve; “İşte bu yuzden bizim sokağa atacak paramız yok. Mesela, Stancu… Şimdi biraz iş karıştı ama menajerlerine soyledim; Kendisine yıllık 750 bin Euro, kulubu Genclerbirliği’ne de 500 bin Euro bonservis ucretinden bir kuruş fazla vermem. Ayrıca, bazı kulupler talip olduğumuz oyuncuları bizi kendilerine rakip olarak gordukleri icin vermediler. Mesela, Trabzonsporlu Guray Vural, Kayserispor’a gitti” diye konuştu. ADANA 600 BİN TL ONERMİŞ Cin’de oynayan Kouassi’ye de başka bir takımdan 3 milyon Euro verildiği yonunde haberler okuduğunu ifade eden Başkan Ay, “Bizim kendisine yıllık vereceğimiz rakam 900 bin Euro. Menajerlerine ilettik. Şu ana kadar bana veya arkadaşlarıma gelen bir cevap yok. Onur’u aldık Ankaragucu’nden. Adanaspor ve Başakşehir devredeydi. Adana’nın bonservisi icin 600 bin lira onerdiğini duyduk. Biz 950 bin lira verdik. Sağ bekle prensipte anlaştık. Cuma veya cumartesi gunu Bursa’da olacaktır. Ama imza atılmadan kesin ifadeler kullanmak istemiyorum” dedi. Bu arada, Onur dun akşam Bursa’ya geldi, yoneticilerle goruştu. Bugun sağlık kontrolunden gecip imza atabilir… Başkan oyle soyledi… ŞAHSİ KEFALETİ İSTEDİLER Transfer işleri boyle; gelelim diğer konulara… Kredi meselesiyle alakalı Başkan cok enteresan şeyler soyledi: “150 milyon kredi biliyorsunuz onaylandı şimdi 10 gun icinde sozleşme imzalayacağız. Ancak, bunun oncesinde bizim oyunculara odeme yapabilmemiz icin kopru kredi almamız gerekiyordu. Denizbank’tan, ben, Fatih Pulat ve Cem Ozturk’un şahsi kefaletiyle 20 milyon lira bir kredi kullandık. Hatta, eşlerimizin de imzaları alındı. Yani, onlar da bu borcun altına girdi. Zaten, eşlerimizin imzası olmasaydı parayı vermiyorlardı. 3 yonetici ve eşleri 20 milyon liranın altına imza attı. Rakam 30 milyon liraydı ama biz şimdilik 20 milyon lirasını kullandık. Kalan 10 milyon lirayı da transfer ve diğer acil odemeler icin ayırdık. Futbolculara Aralık ayı haric gecmişe yonelik tum borclarımızı odemiş olduk. 150 milyon liralık kredimizle ilgili sozleşme imzalanınca kopru olarak kullandığımız kredi oraya bağlanacak.” 3 YONETİCİ OLMAYACAK Tuzukle ilgili gelen onerilere gore yeni bir taslak daha oluşturmaya başladıklarını ve kısa sure icinde yine kamuoyuyla paylaşacaklarını duyuran Başkan Ay, “Sadece şunu soyleyebilirim; altyapıya 3 yonetici atanmasına yonelik bir madde var. Bunu değiştireceğiz. Altyapıda kesinlikle yonetici olmayacak. Başkana bağlı profesyonellerle altyapıyı gotureceğiz” ifadelerini kullandı. BENZİNLİK MECLİSE GELDİ Fatih Pulat’a da, arazi arayışları ve şirketleşmeyle ilgili sorularım oldu, şoyle yanıtladı; “Mudanya yolu uzerinde 650 bin liraya aldığımız 1800 m2’lik arazi Buyukşehir Belediye Meclisi’ne geldi. 1-2 ay icinde onayı cıkar. Tabii, şoyle sıkıntılarımız oluyor kalıcı gelir arayışlarımızda. Bizim baktığımız yerlerin fiyatları bir anda katlanıyor. Mesela, Mudanya yolundaki yerimizin arkasında 2 donum bir arazi daha var. Orayı da almak icin girişimde bulunduk donumune 1 milyon lira istediler. Şirketleşmeyle ilgili arkadaşlarımız calışıyor. Şu an kulubun değerlemesini yapıyorlar.” “Bursaspor’un tahminen değeri ne cıkar?” diye sordum, “Şimdi bazı varlıkları kulubun bunyesi icine almaya calışıyoruz. Stadyum haric 300-400 milyon TL arası cıkacağını duşunuyorum” cevabını verdi. GERİSİ ARTIK FİNAL’DE 2.Başkan Ali Ademoğlu sohbetimize sonradan katıldı. Antalya’da yorulduklarını ama faydalı gectiğini soyleyen Ademoğlu, transferle ilgili, “Bursaspor istediği oyuncuları alacaktır. Stancu meselesiyle ilgili bize bazı yanlışlar yapıldı ama ben sonunda bu işin olacağını duşunuyorum” dedi. Daha fazlası artık pazartesi akşamı FİNAL’de… Ali Ademoğlu, konuğumuz olacak, merak ettiklerinizi kendisine soracağız… EMEĞE SAYGI Transfer donemleri yoneticiler kadar biz gazeteciler icin de hareketlidir. Onlar gizlemeye, biz ise bulmaya cabalarız… Ve coğunlukla biz kazanırız… Herkesin emeğine sahip cıkması icin soyluyorum; ben sosyal medya falan bilmem… Benim ve arkadaşlarımın urunu, gorduğunuz bu gazetede, bu ekranda ve resmi internet sitemizde olur… Cok şukur, yine yanılmadık, yanıltmadık… Yalnız şunu da vurgulamak istiyorum; kimse bizim uzerimizden prim yapmaya calışmasın. Once emeğe saygı gosterin, sonra bizim gibi cok calışın… BAKAN CELİK SOZUNU TUTTU Son olarak şu bilgiyi de vereyim; gecenlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Celik’in kulube 2,5 ila 4 milyon lira gibi bir katkısı olacağını yazmıştım. 2,5 milyon lira Bursaspor’a ulaşmış… Bakan Celik, kulube bir kez daha yardım elini uzatmış oldu… Bize de helal olsun demek duşer… Orhan Gunay / Olay