Gosso '' Tarihi Bir Şampiyonluk Olacak ''
Futbol0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Gosso '' Tarihi Bir Şampiyonluk Olacak ''
-
05-10-2019, 01:06:05Jean Jacques Gosso, "Goztepe ile sezonu zirvede tamamlarsak, bu ulkem dışında kazandığım ilk şampiyonluk olacak. Goztepe'deki şampiyonluk cok daha buyuk ve tarihi bir şampiyonluk olacak." diye konuştu. TFF 1. Lig'de ilk yarıyı lider kapatan Goztepe'nin takım kaptanı Jean Jacques Gosso, adı zaman zaman Galatasaray ile anılan vatandaşı Didier Drogba'nın geri donmesi halinde, sarı-kırmızılı takımı şampiyonluğa ulaştıracağına inandığını soyledi. Gosso, Goztepe'nin kamp yaptığı otelde AA muhabirine acıklamalarda bulundu. Drogba'nın, dunya futbolu icin cok onemli bir isim olduğunun altını cizen Gosso, "Yaşı ilerlemiş olsa da Drogba cok buyuk bir oyuncu. Cok onemli takımlarda forma giydi. Buyuk bir tecrubeye sahip. Drogba, Galatasaray'a gelirse yine işini en iyi şekilde yapacağına ve Galatasaray'ın hedeflerine varmasında cok yardımcı olacağına inanıyorum. Eğer Drogba gelirse Galatasaray'ı şampiyon yapar. Drogba'ya her zaman cok guveniyorum." ifadelerini kullandı. Gosso, Didier Drogba ile iyi arkadaş olduklarını ve zaman zaman goruştuklerini de belirtti. Sarı-kırmızılı takımın kaptanı, Drogba'nın da en onemli bir parcası olduğu "Fildişi Sahili'nin altın jenerasyonu" denilen donemde milli takımın beklenen başarılara ulaşamamasını, iyi bir takım olamamalarına bağladı. Fildişi'nin şu anki milli takımının, kendi donemlerinden daha başarılı olduğunu anlatan Jean Jacques Gosso, şoyle konuştu: "Altın jenerasyonda cok iyi oyuncular vardı. İyi futbolcular olması her zaman iyi bir takım olacağınız anlamına gelmiyor. Bizden sonra gelen jenerasyon, daha başarılı oldu. Afrika Kupası'nı kazandı. Biz aynı başarıyı gosteremedik. Belki de tarih yazmak kaderimizde yoktu. Gercek bir takım olmak icin camia icinde cok iyi bir iletişim olması lazım. Bunu yakalayamazsanız isterseniz takımınızda 11 tane Messi olsun beklentileri karşılayamazsınız. Milli takımımızın, 2018 Dunya Kupası'nda başarılı olacağına inanıyorum. Cunku orada takım ruhu var." "TARİHİ BİR ŞAMPİYONLUK OLACAK" Gosso, TFF 1. Lig'in zirvesinde bulunan Goztepe'de ise kariyerinin en mutlu donemlerinden birini gecirdiğini aktardı. "Takımımızın doğru yolda olduğuna inanıyorum." diyen 33 yaşındaki deneyimli futbolcu, yavaş yavaş hedefleri olan şampiyonluğa doğru ilerlediklerini iddia etti. Kariyerinde daha once ulkesinde bir şampiyonluk kazandığını hatırlatan Jean Jacques Gosso, "Goztepe ile sezonu zirvede tamamlarsak, bu ulkem dışında kazandığım ilk şampiyonluk olacak. Goztepe'deki şampiyonluk cok daha buyuk ve tarihi bir şampiyonluk olacak." diye konuştu. Hedefe varmak icin her şeye sahip olduklarını vurgulayan Gosso, Goztepe taraftarı ile ilgili olarak ise "Onlar hakkında soyleyecek kelime bulamıyorum. Gercekten harikalar. Bizi her zaman ve her yerde destekliyorlar. Onlara teşekkur ediyorum, onların sayesinde macları kazanıyoruz. Ligin bundan sonraki kısmında da taraftarlarımızın desteğine cok ihtiyacımız var. Onların dualarına, kalpten olan desteklerine cok ihtiyacımız var. Daha tunelin başındayız ve onumuzde şampiyonu belirleyecek maclar var." değerlendirmesinde bulundu. "1. LİG SUPER LİG'DEN DAHA ZOR" Spor Toto Super Lig'de Orduspor, Mersin İdmanyurdu ve Genclerbirliği formalarını da giyen deneyimli futbolcu, oyun anlayışları acısından iki ligin birbirinden cok farklı olduğunu soyledi. Super Lig'i "daha fazla futbol oynanan bir lig" olarak tanımlayan Gosso, "Super Lig teknik ve taktik anlayışın one cıktığı bir lig. Birinci lig ise savaşcılığın, mucadelenin one cıktığı bir lig. Kesinlikle 1. Lig, Super Lig'den cok daha zor. Ama benim icin pek farkı yok. Ben her yerde savaşcı bir oyuncuyum." yorumunu yaptı. Jean Jacques Gosso, Goztepe'ye transfer olarak cok doğru bir karar verdiğini sozlerine ekledi. Roportaj: Hilmi SEVER - AA __________________