Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Melih Gokcek'in Ankaragucu uzerine planı ne? Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Melih Gokcek, Ankaragucu'nun 2. lige duşmesinin kesinleşmesi ardından tepki veren taraftara twetter uzerinden cevap verdi. İşte Gokcek'in cevabı: Sevgili Ankaragucluler, Bugun itibari ile Ankaragucu 2. Lige duştu. Şu anda bu başarısızlığın sorumlusu olarak beni gostermek icin gayret eden bir spor camiası, birde siyasi saplantısı olanlar var. Oncelikle vicdan sahibi herkese bu acıklamamı sonuna kadar okumalarını rica ediyorum. Ben Ankaragucu’ne 1994’de ilk belediye başkanı olduğumda talip oldum. Bunun tek nedeni vardı. Ankara dunyada şampiyon cıkartmayan tek başkentti. O tarihte Mesut Yılmaz ve bazı resmi zevatın devreye girmesi ile kulubu bana vermediler ve Cemal Aydın’ı başkan yaptılar ve o tarihten itibaren Ankaragucu her sene son anda kume duşmekten kurtulan bir takım huviyetine burundu. Baktım ki Ankaragucu’nden umit yok Ankaraspor’u amatorden alıp super lige kadar cıkarttık. 7 yıl suren ligde başarı ile kulup yoluna devam etti. Tam o sırada Ankaragucu parasızlık ve 50 Trilyon borcu dolayısıyla transfer yapamaz hale geldi. Cemal Aydın’a vereceğim 400 ismi kaydetmesi kaydıyla kulube talip olacağımızı ve kulubu kısa surede aylık 5 trilyon ek geliri olan bir kulup haline getireceğiz (getireceğimizi) soyledik. Cemal Aydın bunu kabul etti ve tuzuk değişikliği yapılarak yonetimi arkadaşlarımız devraldı. Ancak Cemal Aydın’ın davranışları bize hic guven vermiyordu. Sonra anlaşıldı ki cemalin niyeti borcları bize odetmek, devamlı gelir kaynaklarını elde etmek ve arkasında bizi tasfiye etmek. Nitekim tuzukte bulunan bir maddeyi bilerek ihlal ettirip, arkasından uyeliklerimizin iptali icin dava actırdı ve uyeliklerimiz mahkeme kararı ile iptal oldu ve kulupte hicbir yetkimiz kalmadı. Bu arada bana kişisel duşmanlık nedeniyle federasyon başkanı Murat Ozgener ile FB Başkanı Aziz Yıldırım el ele verip Ankaraspor’u kume duşurduler. Sırf Ankaragucu icin gozumuzu kırpmadan Ankaraspor’u feda ettik. Bu arada Ankara’ya yakışan bir takım ve alt yapı kurduk. Ayrıca dunyanın en mukemmel spor tesisini yapıp Ankaragucu’nun emrine verdik. Ama mahkeme uyeliklerimizi iptal ettiği icin kulupte hicbir şey yapamadık. Cemal’e, “Bu kulup batar, tarihi vebal altına giriyorsun. Kulubu bize bırak” dediğimizde “Yonetim şu adamları atacak şu adamları alacaksın” diye cevap alınca ipler koptu ve biz istemesekte Cemal bizi tavsiye etti. Arkasından Ankaragucu’ne yonetim uzerine yonetimler geldi. İnanın yonetimlerin tek derdi bıraktığımız futbolcuları satıp nasıl paraya sahip oluruz oldu. Bu arada para yuzunden yoneticiler sık sık birbirine duştu. Kulup bir taraftan Cemal Aydın’ı sırtında taşırken, birde buna yeni başkanlar ilave oldu. Ve dertlerin en buyuğu kale arkasında Ankaragucu yoneticilerden aldıkları biletleri satarak, bilet ticareti yapan kişilerin ekmeği kesilince başladı. Gecekondu grubu her macta olay cıkartıp sahayı kapattırdılar ve sadece Super Lig’de 1 yılda kulube 840 milyar lira ceza getirdiler. Yani bir taraftan kişisel hesapları nedeniyle Cemal Aydın, diğer taraftan Gecekondu Grubu Ankaragucu’ne en buyuk zararı verdiler. Tarihte, Ankaralılar da Aydın’ı ve Gecekondu’yu affetmeyecek. Bu durumu fırsat bilen CHP ve MHP bu olayı kullanmak icin ellerinden geleni yapıyor ve Gecekondu ile işbirliği yapıyorlar. Son Sozum Şudur… Butun bunlar olmasına rağmen Ankara sahipsiz değildir. Yeni cozum gayretlerimizi İnşallah birlikte izleyeceksiniz. Yalnız Ankaragucu’nun katili olanlar stada giremeyecek. Kaynak __________________