Bursaspor’un Genoa’dan kadrosuna kattığı tecrubeli file bekcisi Sebastian Frey, yeşil-beyazlı takıma transfer olmadan once Galatasaray’ın kaleci antrenoru Taffarel’den bilgi aldığını ve kendisine Bursaspor’a gelmesi icin tavsiyede bulunduğunu soyledi. Yeşil-beyazlı takımın yeni transferleri Sebastian Frey ile Renato Civelli, Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bursaspor’a transfer olmadan eski arkadaşı olan Taffarel’den bilgi aldığını belirten Frey, “Benim cok yakın dostlarımdan birisi şuanda Galatasaray’da kaleci antrenorluğu yapan Taffarel’den Turk futbolu ve Bursaspor hakkında bilgi aldım. Turkiye’de insanların futbola cok aşık olduğunu soyledi. Benim Bursaspor’a gelmem yonunde tavsiyede bulundu. Tercihim bu yonde kolaylaştı” diye konuştu. Basın mensuplarının “Bursaspor’da tanıdığın futbolcular var mı?” sorusuna Frey, “Batalla’nın Bursaspor’da cok buyuk işler yaptığını biliyorum. Belluschi ile 1 sezon birlikte oynadım. Taiwo’yu İtalya’dan tanıyorum” dedi. “ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE COK ONEMLİ RAKİPLERİMİZ VAR” Bursaspor’daki hedefinin sorulması uzerine Frey, “Bursaspor’un Turkiye’de ust sıralarda yer aldığını biliyorum. Hedefimiz buyuk. Bu sezon hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde beklentilerimiz var. Hazır olmamız gerekiyor. Şampiyonlar Ligi’nde cok onemli rakipler var. Belki zor olacak ama imkansız değil. Bize duşen sahada işimizi en iyi yonde yapmak” diye konuştu. ”TARAFTARIMIZ İTİCİ GUC OLACAKTIR” Bursaspor’a imza attığı andan itibaren taraftarlardan cok sayıda tebrik mesajı aldığını belirten Frey, “Bursaspor taraftarının coşkusunu bana anlattılar. Onların bana olan sevgilerini dunden itibaren gordum. İnanılmaz cok mesaj geldi. Herkes cok mutlu gozukuyor. Bu sevgide beni olumlu yonde motive ediyor. Bu takım icin cok onemli. Taraftarlarımız bizim icin itici bir guc olacaktır” ifadelerini kullandı. Genc kaleciler Harun ve Bekir Sevgi ile birlikte calışacağının hatırlatılması uzerine, “Henuz takıma yeni geldim. Takım arkadaşlarımı tanımıyorum ama genc kalecilere tabii ki tecrubelerimi aktaracağım. Onlara yardımcı olacağım” şeklinde konuştu. CIVELLI: “BURSASPOR’UN GİTTİKCE YUKSELEN GRAFİĞİ VAR” Arjantinli defans oyuncusu Renato Civelli ise, Bursaspor’a geldiği icin cok mutlu olduğunu ve kendisi icin guzel bir tecrube olacağını soyledi. Takımda bulunan Arjantinli oyunculardan Batalla ve Taiwo ile aynı takımda forma giydiğini, Belluchi ve Basser ile de karşılıklı olarak oynadığını belirten Civelli, “Bursaspor’un gittikce yukselen bir grafiği var. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Cok ateşli bir taraftara sahip olduğumuzu oğrendim. Arjantin seyircisi de cok ateşlidir. Cok iyi bir takıma sahip olduğumuzu duşunuyorum. Bize duşen ne kadar sorumluluk varsa yerine getireceğiz” dedi. Renato, ailesini de Turkiye’ye getireceğini sozlerine ekledi. Olayspor
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Frey: Taffarel Bursaspor’a gelmemi tavsiye etti