Bursaspor Kulubu Başkanı Ali Ay, idari ve mali durumu hakkında acıklamalarda bulundu. Başkan Ay, kulubun idari ve mali konularını acıkladı. Başkan Ali Ay şunları soyledi: “Değerli Divan Kurulu hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bursaspor’un seckin uyelerinin yer aldığı Divan'da bulunmak benim icin her zaman heyecan verici olmuştur. Ama bugun heyecanımız daha farklı ve daha buyuk. Her zaman Bursaspor’un yanında olan, gecmişte ozellikle mali yonden dara duştuğumuz en sıkıntılı gunlerde yaptığı fedakarlığı hic birimizin unutmadığı, değerli bakanımız Sayın Faruk Celik bizimle birlikte. Kendisine hoş geldiniz diyorum, saygılar sunuyorum. Yine Bursaspor’umuza buyuk katkıları olan Sayın milletvekilimiz Huseyin Şahin, Valimiz Sayın İzzettin Kucuk, Buyukşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe ile birlikte olmak bizim icin buyuk mutluluk, sizler de hoş geldiniz.” KUSRUYE CIKTIĞIMDA BENİM YUZUM DE GULSUN Elbette bu kursuye her cıktığımda, hem benim yuzum gulsun istiyorum, hem sizlerin yuzunu guldurecek, sizi mutlu edecek şeyler soylemek istiyorum ama maalesef gercekten zor bir donemden geciyoruz. Daha dune kadar, kulubumuzun mali olarak hangi noktada olduğunu cok cabuk unutulduğunu goruyor ve uzuluyorum. Bugun 300 milyon borcu odeyecek birisi cıkarsa hemen başkanlığı bırakırım. Sanayiciyim rakamlara cok hakimin. 272 milyon borc aldığımızda bunun icinde vergi yoktu. Batalla’nın parası yoktu. Bunun icinde rahmetli Yazıcı zamanında bize devredilen 35 milyon TL’lik verginin ana parası yoktu. 450 MİLYON BORCLA ALDIK “Şuanda bizim devraldığımız rakam 307 milyon TL. Bunun tum uyelerin, taraftarın bilinmesi gerektiğini soyluyorum. 70 milyon banka borcunu bugun odeyecek adam bulabilir misiniz? Bunun icin en az 5-6 sene yapılandırma yapmalısınız. Bugunku faizler aşağı yukarı 105 milyonTL faiz cıkar. Biz 100 milyon ilave kredi talep ettik. Toplam da 7 yıl icinde 200 milyon rakam odeyeceğiz. 305 milyonun uzerine 100 milyon eklediğiniz zaman. 400 milyon ediyor. Arkadaşlar biz aşağı yukarı 450 milyon borc aldık. Bundan kimse farkında değil. Buradan sayın bakanımız Mueezinoğlu’na cok teşekkur ediyorum. Valimize, Belediye Başkanımız, BTSO Başkanımız ve Huseyin Şahin vekilimiz bizimle cok buyuk mucadele veriyorlar. Ankara’ya surekli gidiyorum. Sırf borc yapılandırma ve yeni sponsorlar bulabilmek icin. Kısa vadeli odemelerimizi uzun vadeye yayacağız. Yani kulup biraz nefes alacak. Ben her zaman şunu soyluyorum. Biz maalesef gerekli desteği bulamıyoruz. Sanayiclere gittik. İşadamlarımıza gittik. Verenlerden Allah razı olsun. Sponsorluk goruşmelerimizi 15 milyon TL’ye cıkardık. Yeterli mi? Hayır. Seneye hedefimiz 30 Milyon TL. Bunu da başaracağız inşallah.” TUZUK İCİN COK SESLİ DUŞUNMELİYİZ “Camiamız maalesef bir kere cok sesli duşunuyor. Bu bizim anayasamız olacak. Grupların taraftar gruplarının duşuncelerini almalıyız. Divan’ın tuzuğunu aldık. Bunu yanın da eskiden hazırlanmış tuzukleri de aldık. Hakan Dincturk arkadaşımız sayesinde 4 kişilik hukuk ekibi kurduk. Dernek masası mudurumuz Osman Bey cok yardımcı oldu. Bizim tuzuğumuz iyi sizin tuzuğunuz kotu demiyorum. Onemli olan herkesin anlaştığı bir tuzuk ortaya cıkarmak. Hepsi tartışılacak. Kamuoyuna sunulacak ve fikirler alınıp konsersus sağlanacak. Keşke tuzuk icin uğraştığımız kadar mali tablo icin de uğraş versek de kulubun borclarını temizlesek.” Bursasporluyuz.org