Timsah'ın unutulmazlarından yarınki Beşiktaş macı oncesi Hamza Hoca ve talebelerine mesaj var; Kazanın efsane olun! Mesut Şen, Sedat Ozbağ, Sedat Ozden, Beyhan Calışkan ve Omer Erdoğan, Vodafone Arena'daki mac icin şu goruşte birleşti: 'Beşiktaş'ın kendi sahasında mağlubiyeti yok. Bunu yapan ilk siz olun. Korkmayın, mucadele edin ve kazanın' Bursaspor sevdalıların buluşma yeriydi Ataturk Stadı... Orada; şampiyonluklar yaşandı kupalar kalktı. 7'den 70'e herkesin burada bir anısı var. Artık yıkımına başlanan emektar stadyumda yeşil beyazlı kulubun efsaneleri ile bir araya geldik. Mesut Şen, Sedat Ozbağ, Sedat Ozden, Beyhan Calışkan ve Omer Erdoğan ile hem uzun yıllar cimlerinde ter doktukleri stattaki anılarını hem yarınki Beşiktaş macını konuştuk. İşte Timsah'ın efsane isimlerinin goruşleri: Mesut Şen: Korkmasınlar mucadele etsinler 'Burada 11 yıl top oynadım. Bizim parayla pulla işimiz yoktu. Yalnızca taraftarlarımızı mutlu etmek icin sahaya cıkardık. Taraftarlarımız bizi oylesine seviyordu ki ben bazen kendi kendime soruyordum 'ben bu kadar sevgiyi hak ediyormuyum'diye. Ersel Altıparmak ile cok anılarımız vardı. Gol atmayı pek sevmezdim daha cok atırmayı severdim. Ben orta yapmayı cok severdim. Şimdi orta yapılamayınca cok uzuluyorum. Bizim felsefemiz iyi top oynamaktı. Mağlupta olsak iyi oynamak icin mucadele verirdik. Taraftarımız bu yuzden bizi severdi. Yarınki Beşiktaş macı onemli. Oyuncularımız korkmayacaklar, mucadele edecekler. yardımlaşmaya onem verecekler. Rakibin etkili oyuncuları var. Biz cabuk kontra atağa cıkarsak kesin gol atarız.' Sedat Ozbağ: Beşiktaş bitik durumda 'Ataturk Stadında cok şeyler yaşadık. Burada mutlu olduk,sevindik uzulduk. Ben şahsen uzuntuluyum. Spor kentinin boyle statlara ihtiyacı var.Bu statta hatırılar cok. Ben ilk gozumu Bursaspor'la actım. 13 yıl hizmet ettik.Benim unutamadığın 5-0 galip geldiğimiz Beşiktaş macı. O macta adaşım Sedat 'vur adaş dedi' vurdum ve gol oldu. Yarın da boyle olsun. Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında aldığı yenilgi sonrası bitik durumda. Bunun Bursaspor'a otomatikman yansıyacağını duşunuyorum. Beşiktaş'ın kendi sahasında mağlubiyeti yok. Bunu yapan ilk siz olun. Bursaspor iyi oynamasa da mucadele etmeyi seviyor. Bizde kilit oyuncu her zamanki gibi Arjantinli yıldızımız Pablo Martin Batalla ve Harun Tekin. Yıllar sonra İstanbul'a gidecek taraftarın yapacağı destek bizim icin avantaj olur.' Sedat Ozden: Yeter ki motive olsunlar 'Hic para gozetmeksizin, Bursa aşkını her zaman on plana cıkararak, karda kıyamette bu stadyumda mucadele verdik. 1986 yılında Altay'ı yenerek Turkiye kupasını bu statta havalara kaldırdık. Jubilemi burada yaptım. Bizim seyircimiz iyi futbola geliyor. Her musabakada o donem bize iyi futbol oynamamız gerektiğini hisettiriyorlardı. Sedat Ozbağ anlattı, Beşiktaş macları her zaman farklıydı. Yarında oyle olacak. Beşiktaş Avrupa'da cok ciddi yara aldı. Uzerlerinde yorgunlukları var. Bursaspor'un bunu avantaja donuşturmesi icin her zamankinden fazla istemesi lazım. Ne olursa olsun bu tip macların favorisi olmaz. Ben Hamza Hamzaoğlu yonetimindeki yeşil beyazlıların Beşiktaş karşısında galip geleceğini duşunuyorum. Yeter ki iyi motive olsunlar.' Beyhan Calışkan: 7 defa santra yaptılar 'Uzuntuluyuz, evimiz yıkılıyor. Ataturk stadını tarif etmek mumkun değil. Harika bir evimiz vardı. İnsanın evi yıkıldığında ne hissediyorsa şimdi biz de bunu hisediyoruz. Ataturk Stadı tum Bursa'yı kucaklayan bir yerdi. Gercekten tarif edilmeyecek duygular icersindeyim. Ataturk stadı her zaman kalbimizin bir koşesinde olacak. Bursaspor ligde iyi gidiyor. İyi oynamıyoruz netice alıyoruz. O guzel neticelere inşallah cumartesi gunu bir yenisini ekleriz. Ama bunun icin en az 9-10 oyuncunun en iyi performanslarını sahada gostermesi gerekiyor. O zaman Beşiktaş'ı yenebiliriz. Ukrayna'da 7 kez santra yaptılar, o santraları neden Bursaspor'da yaptırmasın.' Omer Erdoğan: Dikkatli olmak gerek 'İlk geldiğim gunden bu yana taraftarlarımızla aramızda guzel bir bağ oluştu. Şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi muziğini bu statta dinledik. Uzuntuden fazla burada mutluluklar yaşadım. Gercekten burası evimizdi. Şampiyonluk unutulmaz. Biz Beşiktaş karşısında 2-0 one gectik herkes İstanbul'da oynanan Fenerbahce- Trabzonspor macını takip ediyordu.Biz 2-1 galip geldik İstanbul'daki mac bitmek bilmedi. O anlar unutulmayacak. Kupa toreninde sanki tum Bursa dışardaydı. Yarın yine rakip Beşiktaş. Zor bir mac olacak. Beşiktaş'ın moralsiz olduğuna fazla inanmamak lazım. Bu tip maclar risklidir. Bursaspor ile oynadıkları icin taraftarı da maca ilgi gosterecektir. Bursaspor belki goze hoş gelen bir futbol oynamıyor fakat puanları toplamaya devam ediyor. Bursaspor maca iyi başlarsa kazanma ihtimali yuksek' Kaynak:Olay