Faruk Celik Bursaspor'u ziyaret etti!
Futbol0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Faruk Celik Bursaspor'u ziyaret etti!
-
05-10-2019, 00:40:38Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Faruk Celik, Bursaspor'un mali durumunun duzeltilmesi konusunda yarından itibaren kampanya başlatacaklarını bildirerek, ''Yarından itibaren temlik konusunun kalkması gerekiyor'' dedi. Celik, Denizlispor macı oncesi Bursaspor'u kamp yaptığı Ozluce Tesisleri'nde ziyaret etti. Futbolculara, macta başarılar dileyen Celik, daha sonra gazetecilere yaptığı acıklamada, Bursa Valisi Şahabettin Harput ile birlikte iki gundur kulubun mali yapısının sağlıklı bir yapıya kavuşturulması konusunda bir dizi calışma yaptıklarını soyledi. Yarın icin Ankara'daki tum programını iptal ettiğini ve mesaisini Bursaspor icin harcayacağını vurgulayan Celik, yarından itibaren bir kampanya başlatacaklarını ve bu cercevede ceşitli bankalarda actıracakları hesapların numaralarını basın yoluyla ilan edeceklerini bildirdi. Celik, hesapların Bursa Valiliği'nin kontrolunde olacağına dikkati ceken Celik, ''Bursaspor'a gonul veren butun Bursalılar'ın uzerine duşen gorevi yapacağını duşunuyorum. Bursaspor'u daracık alanlara hapsetmeyi doğru bulmuyorum. Birilerinin değil, 2 milyon Bursalı'nındır Bursaspor. Bu felsefeyi oturtacağız'' diye konuştu. Kampanya cercevesinde gecmişe takılmadan, Bursaspor'un geleceğine yarar getirecek hususları değerlendireceklerini anlatan Celik, şoyle devam etti: ''Yarından itibaren inşallah ceşitli banka hesap numaraları sizinle paylaşılacak. Bursaspor'un kurumsallaşması adına gereken adımları hep beraber atacağız. Kampanya devam ederken, Bursapor'un gelirlerine konulan temlikler konusunu da cozmemiz gerekiyor. Yarından itibaren temlik konusunun kalkması gerekiyor. Temlik koyan arkadaşların da Bursaspor'a donuk gorevlerini yerine getireceğinden şuphem yok. Bursaspor şu anda kotu durumda değil ama Allah korusun durumun kotu halinde bunun hesabını kimse veremez. Ne temlik koyan ne idareci ne vali ne bakan ne milletvekili bunun hesabını veremez. Ben bu kampanyada arzuladığımız neticeyi alacağımıza inanıyorum. Konuşulmaması gereken konular devre dışı kalacak, Bursaspor daha buyuk hedefler peşinde koşan, herkesin korkulu ruyası olan bir takım haline gelecek.'' Celik, kulubun mali yapısının duzluğe cıkmasının ardından, yonetimden mali acıdan ciddi şeffaf bir uygulama beklediğini dile getirerek, ''Yarından itibaren hesaplar duzluğe cıktıktan sonra, hesaplar internet ortamında da gorulebilir. 'Bursaspor'un 5 kuruşu vardı, bu 6 kuruşa cıktı veya şu harcamadan 4 kuruşa indi' gibi'' değerlendirmesinde bulundu. Bir gazetecinin ''Bursaspor'a Bursa'daki dev otomobil fabrikalarından bugune kadar gerekli destek sağlanamadı. Bu kampanya ile bu desteğin sağlanacağını duşunuyor musunuz?'' sorusuna ise Celik, şoyle yanıt verdi: ''Evet, Bursa'da dev otomobil fabrikaları var, ama biz buyuk kucuk ayrımı yapmıyoruz. Onlar da dahil, ama bu kampanyaya kucuk bir sanayi organizesi, esnafı da dahil. Bizim icin gonul onemli. Adam devdir, ama Bursaspor gundeminde yoktur. Onu da Bursalılar'la paylaşacağız. Dev olmak ayrı, Bursaspor'u yurekten sevmek ayrı. Bu yureği veya yureksizliği yarın goreceğiz. Dolayısıyla kucuku buyuk yoktur. Hic beklemediğiniz kişi cıkar 'Bundan boyle destek olur mu?' deriz, veya cok buyuk destek beklediğinizden kucucuk bir destek gelir. Ben buyuğuyle kucuğuyle Bursaspor'a destek olma noktasında herkesin hassas davranacağına inanıyorum.'' Bursa Valisi Şahabettin Harput da Bakan Celik'in iki gundur Bursaspor'un meseleleri konusunda cok ciddi calışma icinde olduğunu, bunun karşılığının da yarın başlayacak kampanyayla alınacağını soyledi. Bursaspor Kulubu Başkanı İbrahim Yazıcı da kulubun mali acıdan zor durumda olduğunu belirtti. Bursaspor'un sadece birkac kişinin cabalarıyla duzluğe cıkamayacağını ifade eden Yazıcı, ''Bu destek bize buyuk moral verdi. Sanıyorum yarınki kampanyayla birlikte tum kent Bursaspor'un etrafında cok guclu bir şekilde kenetlenecek'' dedi. __________________