Caykur Rizepsor Kulubu, Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demiroren'in, Genel Kurul'da Trabzonspor Başkanı ile Rizespor Kulup Başkanı'nın el sıkışması yonundeki teklifinin kabul edilmediğini acıkladı. Caykur Rizespor Kulubu Yonetim Kurulu adına yapılan yazılı acıklamada, Trabzon ile Rize'nin coğrafik olarak birbiri ile komşu iki Karadeniz şehri olduğu ve iki şehrin halkının da birbirine duşman değil, bilakis komşuluk ilişkileri ve Karadeniz insanının doğasından gelen ictenliği ile karşılıklı olarak irtibat halinde olduğu vurgulandı. Acıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sportif alandaki gelişmelerin iki şehir halkını karşı karşıya getirmesine musaade edilmemelidir.Trabzonspor Başkanının en son acıklamasında samimi ve icten olduğuna inanmak istediğimizi belirtmek isteriz. Ama oncelikle bilinmelidir ki; Caykur Rizespor kulubu olarak, sezon sonunda yaşananlarla ilgili duruşumuzda herhangi bir değişiklik olmamıştır. Bazı basın organlarında Futobl Federasyonu Başkanı Yıldırım Demiroren'in, 'Sizleri toplantı sonunda sahneye davet edelim ve orada tum kamuoyu onunde el sıkışın' şeklinde bir teklifin olduğu yer almıştır. Başkan Yıldırım Demiroren'in her iki kulup başkanını bir araya getirerek, mevcut gerilimin sonlandırılmasına yonelik cabalarının iyi niyet cercevesinde olduğu hic kimse tarafından goz ardı edilemez. Bu teklif Trabzonspor'lu yoneticiler tarafından kabul gormuş olsa da, başkanımız Metin Kalkavan ve yoneticimiz Aykut Ferah tarafından kabul edilmemiştir." Yıldırım Demiroren, Kalkavan ve Usta'nın yer aldığı bahse konu uclu fotoğrafın haricinde, toplantı sonrasında Trabzonspor'lu yoneticilerle karşılıklı bir goruşme yapıldığına yer verilen acıklama şoyle tamamlandı: "Bu goruşmede Başkanımız ve Yonetim Kurulu uyemiz tarafından, konu ile ilgili olarak duşuncelerimiz ve tespitlerimiz detaylı olarak kendilerine aktarılmıştır ve gerekenlerin yapılması konusundaki beklentilerimiz kendilerine iletilmiştir.Başkanımız ve Yonetim Kurulumuz, kulubumuzun kurumsal yapısı gereği olarak faaliyetlerine devam etmektedirler. Zaman zaman ceşitli goruşmeler de gercekleştirmektedirler. Ancak, yapılan her goruşme iceriğinin de kamuoyuna acıklanması beklenemez. Yonetim Kurulumuz gerekli bilgileri, gerekli zamanda acıklayacak ve kamuoyu ile paylaşacaktır." Gunluk Gazeteler.